Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Rozumiem że podmieniłeś całą wiązkę fotela łącznie z tą od przycisków. No i sprawdziłbym jakie są błędy.
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Tak. Wszystko zmienione jest . Silniczki 4 pinowe wraz z wiazka na kable . Na starej wiazce wszystko chodzi a na wiazce pod pamiec tylko ledzwia i grzanie
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Czyli działa tylko to czym nie steruje moduł. Sprawdź błędy, o ile połączysz się z modułem.
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l No dokladnie tak Nie bardzo mam mozliwosc sprawdzenia tego Vagiem przez brak instalacji
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l No to kiepsko, bo błędy mogłyby dać jakąś wskazówkę. Pomimo tego sterowanie fotelem i tak powinno działać, wystarczy że moduł dostanie zasilanie. I to bym sprawdził.
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Zasilanie jest pod odpowiednie kable bo inaczej nie ruszylyby ledzwie A jakbys to sprawdzil ?
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Skoro lędźwia działają to problem z zasilaniem modułu może być tylko we wtyczce wpinanej do niego. Druga rzecz jaka mi przychodzi do tego to problem w połączeniu między modułem, a przyciskami za pomocą tej wtyczki: Powinny być w niej dwa kable tego samego koloru.
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Wtyczka od przesuwu przod tyl . Co masz na mysli z ta wtyczka ? Pin numer 1 i 3 zajety przez kable bialo zolte
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Zgadza się przewody biało-żółte, one są zmostkowane i idą do pinu nr.14 wtykyczka 32pin. Opieram się tylko na schemacie i wygląda na to że gdy te przewody nie będą podpięte do pinu 14 w module, nie będzie działać żadna regulacja.
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Pin numer 14 zajety przez zolto bialy kabelek . Innego nie widze w kostce
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l No to ogólnie dziwna sprawa. Fotel podpinasz do samochodu czy używasz prostownika?
Opublikowano 2 Kwietnia 201610 l Czyli fotel gdy miał założoną pamięć, nigdy nie był sprawdzany inaczej tylko prostownikiem? Nie wiem jaki posiadasz prostownik, ale miałem już doczynienia z prostownikami kiepskiej jakości, na których elektronika nie działała prawidłowo. Mój fotel z pamięcią gdy go kupiłem też nie chciał działać, myślałem że moduł był walnięty, winny był prostownik. Spróbuj sprawdzić działanie foteka podłączając go pod akumulator.
Opublikowano 2 Kwietnia 201610 l Fotel dawca nie był sprawdzany wogule. Mój błąd Prostownik ma już swoje lata ale dalej służy. Spróbuję tak jak piszesz i podłącze go pod akumulator Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Kwietnia 201610 l Czesc! mam problem z elektryka foteli. Zakupilem fotele od angola, w moim c6 nie bylo ich elektryki. Nie mialem zasilania, podciagnalem nowe kable (dwa, plus i minus), zamontowalem wszystko i jest problem. Od strony kierowcy wszystko dziala a pasazera tylko ledzwia. Gora dol, przod tyl nie rusza. Podejrzewam, ze jest w nich mozliwosc podlaczenia pamieci (dwie szerokie wtyczki), ale za bardzo mnie ono nie interesuje. Zostaly mi 3 kabelki z czerwonej wtyczki ktore sa podlaczeniem CAN. Teraz pytanie- czy te trzy kabelki CAN wymagaja podlaczenia zeby ruszyc fotel? Czy moze niezbedne jest podlaczenie pamieci (szerokich wtyczek wielopinowych) do ich ruszenia? Moze ktos sie orientuje co i do czego trzeba podlaczyc aby one ruszyly bez kombinowania z pamiecia? Wiadomo, ze najlepiej przelozyc z innego fotela bez pamieci, ale moze da rade inaczej... Edytowane 12 Kwietnia 201610 l przez a4tech33
Opublikowano 12 Kwietnia 201610 l Bez modułu fotel nie będzie działał, musisz dołożyć moduł, albo zmienić wiązkę na taką bez pamięci
Opublikowano 22 Kwietnia 201610 l jak cos to mam caly komplet pamięci wraz z panelem modulem silniczkami oraz same silniczki fotela. Wojtek ale masz komplet z A4 Cabrio czy nie bo tylko Cabrio ma moduły 8H0959760A i ja takie właśnie potrzebuję najlepiej dwa. A może i silniczek jeden bo mi przeskakuje na zębatce dźwiganie fotela.
Opublikowano 22 Kwietnia 201610 l Panowie - POMOCY. Od 2 godzin walczę z wyjęciem kostki 20 pin z słupka A. Ma ktoś jakiś złoty środek?
Opublikowano 23 Kwietnia 201610 l Zdjąłem ten gumowy mieszek i odpiąłem wtyczkę (między drzwiami a słupkiem). Nie mogę wyjąć kostki czarnej z słupka - od wewnątrz samochodu. Wyjąłem tą czarną piankę i teraz zostaje wyjąć gniazdo i właśnie tego gniazda nie mogę wyjąć.