Chevelier Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam Koledzy Mam prośbę o lekką pomoc , zaczął mi się świecić ABS na desce od razu wyłaczając wszystkie informacje na FISie , zauważyłem jednak że jak jest zimno i śnieg to zaraz po odpaleniu wszystko jest dobrze i nie świeci ABS , dopiero jak kawałek ruszę się to załącza , i przyznam szczerzę że elektryka i hamulce to moja pięta achillesowa i nie wiem co z tym zrobić , prosiłbym o jakieś podpowiedzi . Z góry dziękuję. Pozdrawiam
rav Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam Podepnij się do sterownika silnika i sprawdź czy czy nie zostały tam zapisane jakieś błędy związane z układem hamulcowym. ________________ Pozdrawiam Rafał
Chevelier Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 już to zrobiłem kolego nie wykrywa żadnych błędów
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 już to zrobiłem kolego nie wykrywa żadnych błędów musisz sprawdzic w blokach pomiarowych czy jest sygnał ze wszystkich czujników cos było grzebane przy kołach ?????
Chevelier Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 wiesz że nie wiem ja nie grzebałem , ale może ktoś kiedyś tam grzebał tylko dziwne że wcześniej się ta usterka nie ujawniła
AdamsDH Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Ja mam podobny problem, jak samochód "zamarznie" to czujnik "łapie". Po chwili kiedy ruszę kontrolka się zapala. Jak mniemam czujnik jest zawilgocony. Probowałem uszczelnić silikonem ale niestety nic to nie dało. U mnie chyba jedynym rozwiązaniem jest wymiana czujnika. Jednak nie za bardzo mam na co bo nie ma na rynku czujnikow do mojej furki, no poza ori za 700 zeta. Jako, że masz FWD to będziesz miał łatwiej.
bluesmen Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 U mnie jak skasuję błąd kompem to jest git ale po przekroczeniu 15km/h znowu się zapalakontrolka. Ostatnio wymieniałem wahacze to może od tego.
Dev Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 U mnie jak skasuję błąd kompem to jest git ale po przekroczeniu 15km/h znowu się zapalakontrolka. Ostatnio wymieniałem wahacze to może od tego. sprawdz odległosci pomiędzy koronka a czujnikiem sprawdz na Vag-u w bloku hamulce a nastepnie bloki pomiarowe tam bedziesz wiedziec na którym kole jest kaszana
gzrybol Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Witam Kolego zrób sobie pomiary wyjdzie ci na Vag, który czujnik żle odczytuję prędkość obrotową lub który jest walnięty.
Chevelier Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Opublikowano 18 Marca 2010 Dzięki wszystkim za pomoc , wezmę się za to jak tylko będę miał chwilę wolnego , mam nadzieję że w niedzielę się uda . Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
bluesmen Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 sprawdz odległosci pomiędzy koronka a czujnikiem sprawdz na Vag-u w bloku hamulce a nastepnie bloki pomiarowe tam bedziesz wiedziec na którym kole jest kaszana Prawy przód. Odległośc między koroną a czujnikiem - to może być to! W sobotę biorę się za to.
Rekomendowane odpowiedzi