Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pęknięta szyba - sama z siebie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

W Piątek jechałem za tirem już chciałem zmienić pas żeby go wyprzedzić ale w ostatnim momencie coś uderzyło bardzo mocno i głośno w szybę przednią że aż zjechałem i się zatrzymałem... Pooglądałem szybę i była tylko delikatna kreseczka (jakby zarysowanie od wycieraczki wielkości 2mm) w zasadzie nie zauważalne. W sobotę auto stało na parkingu przykryte śniegiem. W niedziele ojciec wsiadł przejechał odstawił auto na parking... Wsiadam dziś gdzieś po 3 godzinach patrzę i szyba posiada już pająka i to nie małego.... :thumbdown: Szyba przednia ori nie bardzo porysowana :wallbash: Myślicie że to od naprężeń czy bardziej od uderzenia (dziwne że to wyszło po 2 dniach...) W miejscu uderzenia nie ma żadnego śladu punktowego wybicia szyby itp...

Zdziwiony jestem strasznie.... :shocked::kwasny:

Opublikowano

nie ma się co dziwić... mi na słońcu z punktu zrobiło się 20cm...

Opublikowano

no co ty... wymiana...

Opublikowano

Acha dodam jeszcze że pękniecie biegnie od słupka po stronie kierowcy mniej wiecej na środku jej wysokości i przesuwa sie w stronę pasażera. Po 8cm jest punkt i tam jest już pajęczyna...Chyba dokupię rozpórkę przy wymianie szyby...

Opublikowano

400zł czy ileś tam i masz piękną, nieporysowaną błyszczącą nówkę :wink4:

Opublikowano

naprawić możesz jednie odprysk, pająka nie naprawisz, ja też ostatnio dostałem kamykiem i poszła kreska na 20 cm

mam zamiar jeździć tak długo aż zatrzymają mi dowód, wtedy wymienię :)

a koszt nowej szyby firmy nordglass z zielonym paskiem + wymiana to 320/350 zł :gwizdanie:

Opublikowano

szyba PILKLINGTON + górna uszczelka + wymiana to 350zł :cool1:

Opublikowano

A szyba termiczna zielona od góry pasek zieleni ?

tak

Opublikowano

Sluchaj lepiej wymieniać szybę czy starać się ja naprawiać ?

Troche szpachli i będzie git :polew:

Szyba Pilkingtona do B6 kosztuje 400zł, u nas w Lesznie. Jak kupisz to montaż masz gratis i to nawet przyjeżdzają do ciebie do domu jeśli sobie zazyczysz :gwizdanie: a jeśli chcesz to mozna jechac do nich tylko po co czekać potem kilka godzin aż klej wyschnie.

Opublikowano

W poneidziałek będę dzwonic szkoda tylko b oto koeljny wydatek a robilem teraz sprzeglo + chcialem robic klocki i tarcze na zimermanach przód... Troche coś sie odwlecze....

Opublikowano

Sluchaj lepiej wymieniać szybę czy starać się ja naprawiać ?

Troche szpachli i będzie git :polew:

Szyba Pilkingtona do B6 kosztuje 400zł, u nas w Lesznie. Jak kupisz to montaż masz gratis i to nawet przyjeżdzają do ciebie do domu jeśli sobie zazyczysz :gwizdanie: a jeśli chcesz to mozna jechac do nich tylko po co czekać potem kilka godzin aż klej wyschnie.

:shocked: 400 zł wymianą strasznie tanio

Opublikowano

J tez kolego tak miałem we wcześniejszym autku też wstałem wsiadłem patrze a tu rysa na 20cm :confused4: A za szybę z pasem i wymianą do A4 zapłaciłem 350 zł :cool1:

Opublikowano

To ciekawe... może szkło poszło w górę.... Ja zapłaciłem 500pln. Szyba atermiczna zielona z pasem + uszczelka górna + montaż w autoglas w krakowie na Dobrego Pasterza 122. Zastanawiam się nad rozpórką...

Opublikowano

Wydaje mi się ze przepłaciłeś :confused4: chyba kiepsko sprawdziłes rynek

Czy rozpórka coś da?? :mysli:

Opublikowano

To ciekawe... może szkło poszło w górę.... Ja zapłaciłem 500pln. Szyba atermiczna zielona z pasem + uszczelka górna + montaż w autoglas w krakowie na Dobrego Pasterza 122. Zastanawiam się nad rozpórką...

niecały rok temu 300zł z montażem w Katowicach z zielonym paskiem