sokolnh Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 witam, chciałem Wam przedstawić mój projekt, jest to Audi 80 B2 quattro z 1985r. auto seryjnie występowało z silnikiem 1.8 DZ 112 KM i nawet całkiem fajnie jeździło wszystko pewnie zostałoby jak oryginał, gdyby nie kolega, który namówił mnie na przejechanie się na tor w Wyrazowie tak sobie pojeździć w sprincie i od tego się zaczęło wyszło tyle "niedoróbek" podczas jazdy po torze, więc postanowiłem coś z tym zrobić zaczęło się od wywalenia wnętrza i wspawania klatki bezpieczeństwa - zamówiłem też nowe zawieszenie kit weitec'a -35 mm ( obecnie wiem że jest za miękki ) - zamontowane zostały też dzielone kolumny Mc z Audi B4 - dwa kubełki i pasy szelkowe - kierownica momo na nowo obszyta w perforowaną skórę takim samochodem wybrałem się na tor Kielce -> Puchar Jesieni prowadzenie i moc : dramat zabawa fajna, ale czułem że muszę coś z tym zrobić miał być wsadzany silnik 1.8T ze wględu na to żeby wszedł bez problemu, plusem była też jego waga, ale w końcu wybór padł na 4.2 V8 ABZ z Audi A8 silnik kupiony, trzeba zacząć go wsadzać ale koła zamachowego od manuala ani widu ani słychu, tzn. były ale za chore pieniądze szukałem i szukałem, aż w końcu po 3msc znalazłem miałem już praktycznie wszystko, więc można było aplikować silniczek swapem + odpaleniem zajeli się chłopaki z quattro-Service'u pierwsze przymiarki: kołyska ze sztywnymi tulejami + wzmocnienie jej z racji małej ilości miejsca z przodu i chęci zostawienia chłodnicy w oryginalnym miejscu musiałem kupić dwa cienkie wiatraki silnik i skrzynia z Audi B3 2.3 już złożone: Artur z QS zrobił też wydech przymiarka chłodnicy, miejsca za dużo nie ma: dla poprawy prowadzenie się auta został zamontowany dyfer z B3 + torsen z Audi V8, czyli auto ma dwa torseny silnik ożył w między czasie doszły też poliuretanowe gumki w zawieszenie kolejne odpalenie + marchewy Audi zostało poskładane do kupy i obecnie wygląda mniej więcej tak: a jeździ tak: zakupione większe 4-co tłoczkowe hamulce do których trzeba wykonać adaptery pod tarczę 312 mm oczywiście jak przy takich projektach zawsze jest coś do roboty, więc obecnie zbieram graty i działam dalej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 piękne... to już praktycznie klasyk.... nie zepsuj duszy auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolnh Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Fajna klasyka gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 co to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Terminator Soczekwa wersja próbna zapewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Sokol furka zacna, mnie nosi na 125p, odjebanego , powiedz mi gdzie Ty cykasz te fotki :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalekx Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 sokolnh a ta soczewka to Bix? Sprzedaj to biłemdabelju i rezaj tego wspaniałego woza masz pojęcie więc nie spieprzysz Będzie kox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Kamil...PIĘKNA może za rok uda mi się kupić takie cacko rezaj rezaj, a najlepiej będzie jak do Bukowiny wpadniesz właśnie tym B2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reggi Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Macha była malowana czy to Twoja koncepcja ? Piękna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolnh Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 co to ? soczewka Sokol furka zacna, mnie nosi na 125p, odjebanego , powiedz mi gdzie Ty cykasz te fotki :gwizdanie: jak bedziesz w Krakowie to Ci pokaże sokolnh a ta soczewka to Bix? Sprzedaj to biłemdabelju i rezaj tego wspaniałego woza masz pojęcie więc nie spieprzysz Będzie kox nie na razie zwykła H7, to jest wersja testowa, bo i tak soczewek nie założę przed zmianą silnika bo puszka filtra nie pozwoli Kamil...PIĘKNA może za rok uda mi się kupić takie cacko rezaj rezaj, a najlepiej będzie jak do Bukowiny wpadniesz właśnie tym B2 nie da rady, moja nie wsiada o tego auta nie lubi go bo zamiast przyjechać do niej wolałem jechać ją kupić :> Macha była malowana czy to Twoja koncepcja ? Piękna maska będzie czerwona, ale najpierw muszę znaleść taką, która bedzie się nadawała do pomalowania a o to teraz ciężko to karbon jest fajna furka rób swapa bo bedzie smigac za***iście sam się nie mogę doczekać, jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu jade po anglika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1-2 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 ładny ten dziadziuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 w planach zmiana silnika na 1.8T + przeróbki eee tam jakas 1,8 , 2.2T wsadzaj tylko i wylacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolnh Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 w planach zmiana silnika na 1.8T + przeróbki eee tam jakas 1,8 , 2.2T wsadzaj tylko i wylacznie nie chce 2.2T z paru przyczyn: - praktycznie każdy nadaje się już do kompletnego remontu - musiałbym mieć inną skrzynie, bo z 4-ro cylindrówki nie pasuje - musiałbym przerobić pas przedni i mocowania silnika z kołyski na podłużnice - jest cięższy, a ja chciałbym rozłożyć tak masę żeby Q nie wyjeżdżało przodem - późniejsze problemy ze strojeniem na seryjnym ECU -> pewnie trzeba by zakupić Vemsa na plus oczywiście dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Kamil, ja jestem w kraku codziennie , ale możemy się kiedyś na weekend ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolnh Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 będę odświeżał felgi i zastanawiam się nad koncepcją : 1. białe 2. czarne 3. grafitowe 4. ori kolor + polerka rantu 5. czarne + polerka rantu jak myslicie ? mi sie najbardziej podobają całe czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mA4ciek Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Całe czarne :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Całe czarne :gwizdanie: dokładnie, tylko całe czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 - praktycznie każdy nadaje się już do kompletnego remontu - musiałbym mieć inną skrzynie, bo z 4-ro cylindrówki nie pasuje - musiałbym przerobić pas przedni i mocowania silnika z kołyski na podłużnice - jest cięższy, a ja chciałbym rozłożyć tak masę żeby Q nie wyjeżdżało przodem - późniejsze problemy ze strojeniem na seryjnym ECU -> pewnie trzeba by zakupić Vemsa szczerze ? ..... sklamal bym jak bym sie nie zgodzil z tym co napisales.Powodzenia , bo projekt zapowiada sie ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi