Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Analiza logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów 1.9 tdi ponoć seria ;)

dynamiczne:

000, 001

004

008,010

011,013

statyczne:

000

001

003

004

004

007

013

018

023

bs:

000

003

011

inne:

007 na zimnym

011

Mógłby ktoś powiedzieć dlaczego logi 004 wyszły takie rozjechane? Zamiast 4 pozycje to 8 kolumn ???? wiem ze w 004 jest pozycje rozrządu i na postoju miałem tam od 0,6 do 1,x ciągle... więc wnioskuje ze rozrząd lekko nie teges nastawiony

Opublikowano

Pewnie dlatego ze skonwertowales je dwa razy.

Z logów nie wynika nic zlego. Zgadza sie program jest seryjny.

Pozdrawiam

Opublikowano

A no właśnie... a zrobiłem logi temu, że np wczoraj przy okazji logów dałem mu dobrego odmulacza... dzisiaj po nocy postał na podwórku temperatura +6 w nocy +10 w dzień... i nie wiem czy się zapowietrzył czy jaka cholera :/ Ale nie mogłem go gnoja rano odpalić musiałem krecić i krecić.. dodając gazu... w MB18 były wszedzie 2,2,2,2 przez cały czas... ktoś mówił ze musza tam być zera???? Jak już mi sie udało go odpalić ... gasiłem i odpalałem pare razy w blokach 18 mam na poczatku 2,2,2,2 jak odpali wskakuje na 4'ki potem na 6,6,6,6 i chwile po tem 4,4,4,4 i 0,0,0,0.

Do czego się czepiać z tym odpalaniem rano... mam wrażenie jak by się zapowietrzał... czyżby oring na filtrze??

Pozdro

Opublikowano

Sprawdz dokladnie filtr paliwa... oraz kontakt na wtyczkach od pompek...

Opublikowano

Problem odpalania chyba rozwiązany... w filtrze paliwa od dołu ten biały zaworek się poluzował i spier.... paliwo za noc czasami z filtra :/

Co do kąta nachylenia wałka rozrządu - to czy to jest takie ważne?

Opublikowano

hmmm a ten kąt synchronizacji to on ma tak skopany? czy mi na oczy padło?

a nie to jednak mi padło... bo w ogóle go nie widzę...

Opublikowano

hmmm a ten kąt synchronizacji to on ma tak skopany? czy mi na oczy padło?

a nie to jednak mi padło... bo w ogóle go nie widzę...

nie jestes sam nie ma logow 004

Opublikowano

Witam

Już poprawiłem

odnośnie 004 to co to jest Spec inj, duration jestem bliski granicy 7.1-7.7 a niby do 8'mu...

czy w bs 003 EGR duty cycle nie powinno byc 0 i 100% ( zamkniety/ otwarty ) ???

Czy silnik jest jeszcze na tyle 'zdrowy' że warto pakować wirusa?

Opublikowano

kat synchronizacji mozna poprawic.Jak dla mnie wirusa mozna mu zapodac

Opublikowano

a rozrząd kiedy robiłeś?

Opublikowano

Warto by bylo sprawdzic napinacz paska rozrządu... i podregulowac kąt synchronizacji...

Opublikowano

a rozrząd kiedy robiłeś?

Warto by bylo sprawdzic napinacz paska rozrządu... i podregulowac kąt synchronizacji...

Rozrząd poprzedni właściciel robił (mam fakturę i sprawdzaliśmy z kolega pasek wygląda na mały przebieg rolki też..) ma akutualnie 35tys po zrobieniu.. na górnym wałku nie widać żeby kiedykolwiek miał zmieniany kąt synchronizacji...

Czy może zdarzać się taka sytuacja że po trasie i szybkiej jeździe... po nocy ten kąt przestawia się znacznie? na tyle, że muszę długo kręcić silnikiem... Ciągle mam bolączkę od listopada, po trasie takiej dłuższej po nocy muszę kręcić 20s :/ ostatnio prawie każda trasa się tak kończy :(

[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 22:15_________________________________________________Po regulacji kąta nie daliśmy rady ustawić, żeby było idealnie na 0... niestety ale to są milimetry... przy okazji okazało się, że koło pasowe wałka rozrządu był średnio dociśnięty... :/ niestety nie miałem jak zrobić logów dyn. bo byłem sam ale jest to co jest:

004,011,013

003,004,011

Opublikowano

No i git - jest bardzo dobrze...

Opublikowano

No i git - jest bardzo dobrze...

Czy jestem przewrażliwiony czy spalenie mogło podskoczyć?

Wczoraj przestawiłem ten kąt oraz założyłem na dopływ i odpływ pompy wężyki przezroczyste żeby zobaczyć czy w paliwie nie ma powietrza jak mi nie chce palić... czy to może tych wężyków wina że komp jak by o literka więcej palił????

Jeszcze pytanko mam logi z porannego odpalania takiego po nocy, czy to normalne, że zaraz po odpaleniu w blokach 018 są wartości różne od 0? tak samo w 013 korekcje są dużo gorsze niż po jakimś czasie jak chwilę popracuje...