Reniu Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2010 Daj foty bo mimo wszystko uważam że odległości były przez inżynierów zmyślnie wyliczone
zdzis Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Wpadli na dobry pomosł dość łatwego demontażu rolety fajnie ale nie przewidzieli chyba oporów tarcia, w efekcie łatwiej wyrwać cały kołek z rolety albo ten koreczek z drzwi niż wyjdzie z niego bolec ten oryginalny... A co do wymiarów to raczej na oko żeby estetycznie wyglądało i prosto było czyli raczej nie sugerowałem się ich magicznymi wymiarami... I dwójeczka wiertło troszkę za skąpo zbiera i można ten delikatny wkręcik prędzej spieprzyć niż tak rozepchnie dość twarde aluminium
julo23 Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Ciekawe jak taki komplecik z B5 pasowały do B6 ? Kształt szyby, mocowanie itp ? Mam smaka na te rolety.
zdzis Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Mocowanie zapewne tak ale czy kształt rolet odpowiadał by szybie i ten górny pałąk? nie wiem... A niema takich do b6? Nie wiem jak w avancie ale w sedanie chyba jest nieco dłuższa górna krawędź szyby... Jak byś zmierzył zważył to byś wiedział chyba że masz dostęp do szczegółowych rysunków z wymiarami szyb
Reniu Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Opublikowano 13 Lipca 2010 Są, tyle że w ASO a tam cena jak wiadomo jest lekko z kapelusza
zdzis Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 A pan TOPALUS z allegro może miał by dostęp do roletek do b6. Może warto zapytać
Reniu Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Opublikowano 13 Lipca 2010 Też tak mówiłem, ktoś się już go o nie pytał i ma tylko do B5.
Uneek Eth Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam. Zamontowałem u siebie i faktycznie wyglądają OK. Wykonanie bardzo dobre. Także polecam. Jedyny problem to wymiary (wg instrukcji) - jakoś nie bardzo mi pasowały tzn. musiałem bardziej wkręcić do środka rygielki drzwiowe, bo po założeniu rolet drzwi się nie otwierały.
zdzis Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam. Zamontowałem u siebie i faktycznie wyglądają OK. Wykonanie bardzo dobre. Także polecam. Jedyny problem to wymiary (wg instrukcji) - jakoś nie bardzo mi pasowały tzn. musiałem bardziej wkręcić do środka rygielki drzwiowe, bo po założeniu rolet drzwi się nie otwierały. Rygle nie są wkręcane... Przynajmniej nie u mnie... przekręca się tylko o 180o i wsuwa i wysuwa dowolnie i z powrotem przekręca by zablokować. więc w instrukcji jest podane żeby przekręcić o 180o po to aby opadły max na dół...
julo23 Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Panowie - podejdą do A4 B6 avant ? http://allegro.pl/item1147116111_roleta_rolety_audi_a3_2001_2003_nowe_oryginal.html
zdzis Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Kolego napisz do tego pana żeby podał ci wymiary płótna i ogólnie rolet i porównasz ze swoimi i będziesz pewien
august Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 No i ja też mam takie roletki. Na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo porządnie i są ciężkie. Niebawem będę montował. Czy ktoś mi może powiedzieć po co są takie poziome usztywnienia na materiale rolety?
julo23 Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 @august, jakie masz ? Ja z tego co pytałem tego kolesia z allegro to nie pasują te roletki z A3 8L 5D.
zdzis Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 te usztywnienia są po to by materiał się nie zaginał
mentryb Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Jak ktos jest zainteresowany moge zalatwic takie rolety po 200zl
august Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Jak ktos jest zainteresowany moge zalatwic takie rolety po 200zl Kupisz te z allegro po 120zł? @august, jakie masz ? Ja z tego co pytałem tego kolesia z allegro to nie pasują te roletki z A3 8L 5D. Nie, no oczywiście do A4 limousine 95-00. Tylko, że ja oczywiście mam B5, a nie B6. Dokładnie te: http://allegro.pl/show_item.php?item=1147116100 Tylko trzeba zaznaczyć, że mają być do sedana bo różnią się od wersji do avanta (cena ta sama). te usztywnienia są po to by materiał się nie zaginał Dzięki. Na początku nie zrozumiałem o co chodzi, ale faktycznie - chodzi o to, żeby rogi materiału się nie zawijały.
zdzis Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Te usztywnienia ciut badziewnie wyglądają mogli by dać przeszycie jak w B6 Kolego "mentryb" te roletki spokojnie można kupić za 140 :> Chyba że o czymś innym mówisz
august Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 E, tam. Dobrze jest. Po wzięciu do ręki czuć, że to jest to. Mam jeszcze takie pytania: 1) czy to się nie wyrwie przy uchylonym oknie i prędkości ~100km/h? 2) czy możliwy jest tego demontaż i powtórny montaż? (Może chciałbym lampki w boczki kiedyś wsadzić)
Rekomendowane odpowiedzi