Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 opony w jodełke będą przyczyną są głosniejsze niz zwykłe szum łożysk znasz wiec co innego mogło by szumieć nawet jak wujka google zapytasz o plusy i minusy takich opon to w minusach znajdziesz głośne
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Kurde ale przecież większość opon to wzór w jodełkę (kierunkowy) Na jakie chcesz zmienić? Na asymetryczny bieżnik?
pastaldo Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Ja letnie mam fulda carat progresso jodełke i jest cicho wiec jak dla mnie to wyolbrzymiacie. No chyba że Q ma takie śmieszne właściwości to nic nie mówie
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Ale Q to nie ośka, mam nadzieję że to opony :gwizdanie: Ja u siebie mam same jodełki, 17" na jodełkach, prosiaki na jodełkach. Muszę zobaczyć jakie są zimkówki, .ujowe więc może bieżnik jest symetryczny
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 W moim rozumieniu jodełka to cos takiego a wiekszosć opon w spotykanych samochodach jest taka a tego juz bym jodełką nie nazwał
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Zimówki też jodełka. Kowi, jodełki mają taką śmieszną strzałkę z napisem rotation. Opony z bieżnikiem asymetrycznym mają napis inside/outside a te z bieżnikiem symetrycznym, jak byś nie zamontował tak będzie dobrze.
chudineze Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 A może mu o taka jodełkę chodziło :polew:
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 W moim rozumieniu jodełka to cos takiego a wiekszosć opon w spotykanych samochodach jest taka a tego juz bym jodełką nie nazwał Pierwsze dwie opony to jodełka, trzecia to bieżnik asymetryczny.
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Adaś w zimowych jodełki sie nie stosuje z prostej przyczyny, jodełka służy do odprowadzania wody od srodka opony. Rowki w oponie zaczynają sie od srodka i tworzą V z tym ze nie rozdzielają sie tak jak to pokazałes na swojej oponie zimowej. Jodełka w zimie sie nie sprawdzi z prostego powodu śnieg z opony nie wypłynie plus jodełki taki że ładnie klei Druga sprawa jeśłi te opony paputa sa stare to też będą miały prawo szumieć
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Fulda Kristall Montero zastąpiła bieżnik Fulda Kristall Gravito. Wyposażono ją w nowoczesny bieżnik o kierunkowym wzorze, który sprawdza się na każdej nawierzchni. Bieżnik kierunkowy to tzw. jodełka. Jest rotation na oponie, jest jodełka. [br]Dopisany: 11 Marzec 2011, 16:18_________________________________________________Śniegu jodełka nie odprowadzi ale błoto pośniegowe już tak
pastaldo Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Fulda Kristall Montero zastąpiła bieżnik Fulda Kristall Gravito. Wyposażono ją w nowoczesny bieżnik o kierunkowym wzorze, który sprawdza się na każdej nawierzchni. Bieżnik kierunkowy to tzw. jodełka. Jest rotation na oponie, jest jodełka. dokładnie. A co do szumienia sie nie wypowiadam bo niemam Q jak szanowni kowi i paput
paput Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 opony w jodełke będą przyczyną są głosniejsze niz zwykłe szum łożysk znasz wiec co innego mogło by szumieć nawet jak wujka google zapytasz o plusy i minusy takich opon to w minusach znajdziesz głośne ale kurcze jeździły z tyłu w AFnie i ich nie słyszałem a tutaj słyszę
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Fulda Kristall Montero zastąpiła bieżnik Fulda Kristall Gravito. Wyposażono ją w nowoczesny bieżnik o kierunkowym wzorze, który sprawdza się na każdej nawierzchni. Bieżnik kierunkowy to tzw. jodełka. Jest rotation na oponie, jest jodełka. no dobra masz racje te opony co uwazałem do tej pory za jodełke to jeszcze inaczej sie nazywają a co tej konkretnej opony co napisałes mam ją na zimówkach i szału nie ma opony w jodełke będą przyczyną są głosniejsze niz zwykłe szum łożysk znasz wiec co innego mogło by szumieć nawet jak wujka google zapytasz o plusy i minusy takich opon to w minusach znajdziesz głośne ale kurcze jeździły z tyłu w AFnie i ich nie słyszałem a tutaj słyszę a na zimówkach tez tak miałeś głosno moze to twoje łożyska jednak
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Fulda Kristall Montero, masz? Ja też, są do niczego. Opona w miarę młoda, bieżnik spory a nie dają rady Na następną zimę kupuję GoodYear Ultra Grip, najlepsze opony zimowe jakie miałem. I też jodełki
paput Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 ja mam taką, chce podmienic i będę wiedział, bo jak mówię były z tyłu to z tyłu huczało, sa z przodu to z przodu,i czy w q moga być dwa wzory bieznika?
Armi Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Na zimówkach też Ci huczy? Szkoda, że się wczoraj nie odezwałeś. Byłem w Puławach na
Kowi87 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Fulda Kristall Montero, masz? Ja też, są do niczego. Opona w miarę młoda, bieżnik spory a nie dają rady Na następną zimę kupuję GoodYear Ultra Grip, najlepsze opony zimowe jakie miałem. I też jodełki no odkąd mam ten samochód mam te zimówki co prawde stare 2004r, ale tej zimy kolega z nalewkami w Q mnie zawstydzał normalnie przód wyciaga niemiłosiernie, a co do UG7+ chciałem kupić w połowie tej zimy ale juz nie było do dostania teraz w lato trzeba będzie zamówić :gwizdanie: ja mam taką, chce podmienic i będę wiedział, bo jak mówię były z tyłu to z tyłu huczało, sa z przodu to z przodu,i czy w q moga być dwa wzory bieznika? no to ewidentnie opona panie jak piszesz ze z przodu huczy na tył załozysz tył huczy, mozę wyząbkowane szmaty, a co do wzorów mogą być inne, ja mam z przodu jakieś micheliny a z tyłu Potenzy, nie mogłem znaleźć takich na miejscu u wulkanizatoów stąd te miecheliny na przodzie
pastaldo Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 moze moze Super. W takim razie kwestie breloków narazie zamykamy i czekamy na fotki w poniedziałek.
pastaldo Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Jesli Panowie chcecie dobre opony na zime to polecam Michelin Alpin Dośc tania (w moim rozmiarze) a ani razu sie nie zawiodlem. Super sie trzymaja na sliskim i z każdej zaspy wyjeżdzałem mimo że ośka. Moje 195/65/R15 kupowałem nówki rok temu po 250zł
Rekomendowane odpowiedzi