mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Witam czytając dużo postów też myśle że padł mi termostat. Odrazu przy zakupie auta zawsze mam temperaturę 60c max jak go przydusze to 70 ale to max chcę zakupić taki termostat -> http://allegro.pl/item943640158_termostat_wahler_audi_a4_1_9tdi.html CO UWAŻACIE DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC ;-)
ogar Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Tylko ORI z ASO :wink4:Pół roku temu miałem taki problem jak ty.Wymieniłem termostat i płyn chłodzący g12++ i wszystko jest jak trzeba
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 Dużo osób pisało tutaj że tylko wahler bo jest bardzo dobry to wybrałem ten. A co jest w nim źle?
Krzysztof Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Ciekawe kto tak pisał.. Wahlery i inne wynalazki lubią się "zawieszać" w pozycji otwarty. I ogólnie powiedział bym, że na naszym forum nie są polecane. Oby nie czekała Cię ponowna wymiana za jakiś czas. Trzeba było od razu kupić oryginał BTT z ASO i byłby spokój do końca auta :gwizdanie: Sam wymieniałem 2 lata temu i miałem oszczędniej kupić Wahlera ale na szczęście po przejrzeniu forum wybrałem się do ASO i kupiłem wraz z oringiem za niecałe 90 zł.
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ?? a myślicie napewno że to termostat ?? a nie czujnik cieczy chłodzącej ??
storm37 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Tak jak koledzy pisza tylko ORI, niewiele drozej miales na allegro nowy oryginalny http://www.allegro.pl/item968024267_termostat_audi_seat_skoda_volkswagen_orginal.html twoj wybor tylko nie pisz za miesiac "zmienilem termostat, dalej problem z temperatura" pozdro
steve69 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ?? Słyszałeś o czymś takim jak ??? -- Pozdrawiam. Sławek
antonio Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ?? a myślicie napewno że to termostat ?? a nie czujnik cieczy chłodzącej ?? Gajos, Groblewski
ogar Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ?? a myślicie napewno że to termostat ?? a nie czujnik cieczy chłodzącej ?? Co do ASO u ciebie to Gdansk ul.Jagiellonska. Z południowej Polski daję namiar :naughty:Jak byłby walnięty czujnik to wskaznik by latał po blacie od skrajności w skrajnośc,Nie dogrzewa silnika czyli termo ewidentnie za wcześnie się otwiera i płyn krąży w dużym obiegu
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 mech15->ja kupiłem u tego gościa: http://www.allegro.pl/item929106042_termostat_audi_seat_skoda_volkswagen_orginal.html i nic nie mam do zarzucenia, kilku kolegów z forum, też zakupiło na tej aukcji i sobie chwalą. Co do czujnika to ci nie doradzę jakiejś alternatywy, bo jeszcze tego nie przerabiałem, więc zakup w ASO będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli zakupisz w ASO Skody, to na pewno będzie tańszy niż w AUDI, CZY VW, a na pewno to samo. pozdr lyku23->też skorzystałem z usług allegrowicza, którego link jest powyżej, zakupiłem u nich termostat i czujnik. Niestety czujnik walnięty, termostat również (nie otwierał się) dobrze, że się woda nie zagotowała...odradzam zakup, gdyż gość tak kręcił jak chciałem reklamować, że w głowie się nie mieści. W końcu skorzystałem z prawa do zwrotu towaru bez podania przyczyny i wysłałem im obie części za pobraniem. hmmm.... to dzięki za info jutro zadzwonie do aso i ciekawe ile mi zaśpiewają ^^ fakt ogar temperatura przy normal jeździe to 60 stopni a jak max depne i ciągle cisne to 70 to max czyli na bank to nie czujnik?? Dziękówka wszystkim
storm37 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 mech15->ja kupiłem u tego gościa: http://www.allegro.pl/item929106042_termostat_audi_seat_skoda_volkswagen_orginal.html i nic nie mam do zarzucenia, kilku kolegów z forum, też zakupiło na tej aukcji i sobie chwalą. Co do czujnika to ci nie doradzę jakiejś alternatywy, bo jeszcze tego nie przerabiałem, więc zakup w ASO będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli zakupisz w ASO Skody, to na pewno będzie tańszy niż w AUDI, CZY VW, a na pewno to samo. pozdr lyku23->też skorzystałem z usług allegrowicza, którego link jest powyżej, zakupiłem u nich termostat i czujnik. Niestety czujnik walnięty, termostat również (nie otwierał się) dobrze, że się woda nie zagotowała...odradzam zakup, gdyż gość tak kręcił jak chciałem reklamować, że w głowie się nie mieści. W końcu skorzystałem z prawa do zwrotu towaru bez podania przyczyny i wysłałem im obie części za pobraniem. hmmm.... to dzięki za info jutro zadzwonie do aso i ciekawe ile mi zaśpiewają ^^ fakt ogar temperatura przy normal jeździe to 60 stopni a jak max depne i ciągle cisne to 70 to max czyli na bank to nie czujnik?? Dziękówka wszystkim Nie raz mialem okazje skorzystac z uslug tego allegrowicza i jestem zadowolony, termostat przed zalozeniem zawsze mozna sprawdzic wrzucajac go do wody o temp. 87C, uszkodzona czesc mozna nawet w ASO trafic. Co do termostatu z aukcji to jest identyczny jak i ten co idzie na 1-wszy montaz nawet w tych najnowszych jednostakach.
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 No to będe kupował z allegro ORI lub w ASO zależy gdzie mniej zaśpiewają ;-))
antonio Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 kup w ASO przecież masz na miejscu, róznie bywa z allegro
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 jak mi zaśpiewają w ASO powyżej 100 zł to wybieram allegro ORI i tak do gdańska mam z 30 km a bo mieszkam Blisko Lotniska a wiadomo GDAŃSK=KORKI NA KAŻDYM KROKU
steve69 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 No to będe kupował z allegro ORI lub w ASO zależy gdzie mniej zaśpiewają ;-)) W ASO za 044 121 113 "zaśpiewają" ok. 119 zł. -- Pozdrawiam. Sławek
OLO_GDA Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 jak mieszkasz przy obwodnicy to na szadółkach masz nowy salon/serwis Volkswagena PLICHTA. na pewno masz blisko i nie musisz stac w korkach...
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 OO to już załatwiam sobie nr do Volkswagena na szadółkach i jutro zadzwonie . Steve69 skąd wiesz że dokładnie tyle ?? kupowałeś ostatnio
Lishoo Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 A ja na Wahlerze jeżdżę ponad rok i działa jak na razie perfecto zapłaciłem chyba 28zł
mateoGD Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 ooo i co masz temperaturkę 90 odrazu ?
Lishoo Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Nie od razu, ale nie załącza się duży obieg dopóki nie będzie temperatury 88*C
Rekomendowane odpowiedzi