Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] JAKIE TARCZE I KLOCKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WIN WAUZZZ8EX3A310749 -- jakie byscie wrzucili tarcze a jakie klocki z odp dzieki

Opublikowano

WIN WAUZZZ8EX3A310749 -- jakie byscie wrzucili tarcze a jakie klocki z odp dzieki

Ale chcesz wiedzieć, jakie masz, czy jakie założyć?

Po VINie mogę Ci powiedzieć, co tam siedzi, a do założenia, to zamienników jest od pyty.

Ostatnio u siebie robiłem kompleksowo hamulce, i zastosowałem klocki i tarcze FERODO.

Opublikowano

no mi doradził koles w sklepie textar tarcze klocki ferodo niewiem zachwalał zamowiłem po znizkach 240 zeta za komplet

Opublikowano

ladne mi znizki

TRW kosztuje 170zl

Bosch podobnie

jakie tarcze zapodajesz ?????

Opublikowano

TRW to chłam, jestem 2 miesiące po wymianie i już mi pękają :wallbash:

klocek Ci pęka??[br]Dopisany: 30 Marzec 2010, 17:48_________________________________________________

no mi doradził koles w sklepie textar tarcze klocki ferodo niewiem zachwalał zamowiłem po znizkach 240 zeta za komplet

240zł za Tarcze i klocki??

Opublikowano

spetsnaz, tarcza :disgust:

Zapodaj foty bo mi się nie chce wierzyć. Czasem zostaje syf na tarczy z krawędzi klocka, który wygląda jak pęknięcie.

Opublikowano

Spróbowałem zrobić telefonem, ale nic nie widać. Co do wspomnianego syfu, to jest tego całkiem sporo (parę linii na każdej z tylnych tarcz). Poza tym syf ten jest całkiem solidną linią od zewnątrz do wewnątrz tarczy. Natomiast to o czym mówię wygląda jak taki drobny ząbek (linia łamana) i jakby miał się uwalić kawałek klocka (tak 5mm x 10mm) przy zewnętrznej krawędzi. Zastanawiam się czy przypadkiem nie przywaliłem czymś jak zmieniałem koła :kwasny: No ale żeby taki stop pękał? :blink:

Opublikowano

tarcze Ferodo DDF320 288/25mm - 160 zł/kpl :good: :good: :good: :good:

Opublikowano

Poza tym syf ten jest całkiem solidną linią od zewnątrz do wewnątrz tarczy.

a mnie się wydaje, że przyglądałeś się nowemu klockowi i tyle.

Nowe klocki nie przylegają na krawędziach, a ich krawędź jest ścięta, co wygląda jakby klocek nie przylegał do tarczy.

Poprowadzenie płaszczyzny cięcia zewnętrznej krawędzi klocka robi swojego rodzaju klin.

Tu tego nie widać, ale rzut klocka z boku to pokaże.

GDB1307.jpg