zaksi81 Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 WIN WAUZZZ8EX3A310749 -- jakie byscie wrzucili tarcze a jakie klocki z odp dzieki
truckmaniac Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 WIN WAUZZZ8EX3A310749 -- jakie byscie wrzucili tarcze a jakie klocki z odp dzieki Ale chcesz wiedzieć, jakie masz, czy jakie założyć?Po VINie mogę Ci powiedzieć, co tam siedzi, a do założenia, to zamienników jest od pyty. Ostatnio u siebie robiłem kompleksowo hamulce, i zastosowałem klocki i tarcze FERODO.
zaksi81 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Opublikowano 27 Marca 2010 no mi doradził koles w sklepie textar tarcze klocki ferodo niewiem zachwalał zamowiłem po znizkach 240 zeta za komplet
Dev Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 ladne mi znizki TRW kosztuje 170zl Bosch podobnie jakie tarcze zapodajesz ?????
ixdude Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 tarcze TRW to chłam, jestem 2 miesiące po wymianie i już mi pękają
spetsnaz Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 TRW to chłam, jestem 2 miesiące po wymianie i już mi pękają klocek Ci pęka??[br]Dopisany: 30 Marzec 2010, 17:48_________________________________________________ no mi doradził koles w sklepie textar tarcze klocki ferodo niewiem zachwalał zamowiłem po znizkach 240 zeta za komplet 240zł za Tarcze i klocki??
spetsnaz Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 spetsnaz, tarcza Zapodaj foty bo mi się nie chce wierzyć. Czasem zostaje syf na tarczy z krawędzi klocka, który wygląda jak pęknięcie.
ixdude Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Spróbowałem zrobić telefonem, ale nic nie widać. Co do wspomnianego syfu, to jest tego całkiem sporo (parę linii na każdej z tylnych tarcz). Poza tym syf ten jest całkiem solidną linią od zewnątrz do wewnątrz tarczy. Natomiast to o czym mówię wygląda jak taki drobny ząbek (linia łamana) i jakby miał się uwalić kawałek klocka (tak 5mm x 10mm) przy zewnętrznej krawędzi. Zastanawiam się czy przypadkiem nie przywaliłem czymś jak zmieniałem koła No ale żeby taki stop pękał?
Dev Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 no mi doradził koles w sklepie textar tarcze klocki ferodo niewiem zachwalał zamowiłem po znizkach 240 zeta za komplet tarcze Ferodo DDF320 288/25mm - 160 zł/kpl :good: :good:
spetsnaz Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Poza tym syf ten jest całkiem solidną linią od zewnątrz do wewnątrz tarczy. a mnie się wydaje, że przyglądałeś się nowemu klockowi i tyle. Nowe klocki nie przylegają na krawędziach, a ich krawędź jest ścięta, co wygląda jakby klocek nie przylegał do tarczy. Poprowadzenie płaszczyzny cięcia zewnętrznej krawędzi klocka robi swojego rodzaju klin. Tu tego nie widać, ale rzut klocka z boku to pokaże.
Rekomendowane odpowiedzi