Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Spalanie na poziomie 13L/100km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mój też bierze 13/100 ale jazda typowo miejska ,odcinki 1-3 km maks.Wiem że to najbardziej nie ekonomiczna jazda ale tak mam ,wszędzie blisko .

Trochę mnie to martwi ,poprzednie auta miałem 1.6(nie AUDI) i w tym samym cyklu paliły 10-11 maks!

Jednak 3 litry różnicy to dużo.

VAG- nie ma błędów !

Opublikowano

U mnie w domu wszystkie poprzednie benzynowce z przedzialu pojemnosciowego 1.8-2.0 palily w miescie w zime 11l-12l. Kurde, 9l to mi palilo 1.3 w budzie 770kg, a nie 1400kg Audi. Nie oczekuje cudow.

Opublikowano

Witam mój ADR spala 10,5-11 litra alu 17 225/45 klima jazda 70% miasto 30% trasa

Opublikowano

ja nie mam problemow ze spalaniem na butki z gazem 38,67 w trasie zrobie okolo 450 km.. a w miescie/trasie (mieszkam 10 km od miasta) 380 km.. benzyny minimalnie spali mi 7,5l przy trasie /80km/h a w miescie 9,5 .. wiec napewno ADRy sprawne nie palą dużo

Opublikowano

no pewnie tak to też trzeba wziąc pod uwage.. ale napisalem jakie jest u mnie.. wprawdzie tereny Bieszczadzkie wiec i trosze gorzyste: :decayed:

Opublikowano

u mnie spalanie mój rekord na trasie 8L (Gazu) w te wakacje będę walczył go pobić o jakies 0.5L miasto od 12 do 14.5 L (gazu) teraz przy tych pogodach pali mi ok 13-14L (kapcie zimowe 185/65/15 latem 205/55/16 średnio 13L muszę liczyć

trasa spalanie benzynki autostrada 130km/h plus komplet osób plus bagaż klima 6.7L miasto na benzynce 9.5L mi spalił najmniej ale średnio pewnie 10-11 by łyknoł :hi:

Myślę że spalanie normalne chociaż chciałbym żeby w mieście mniej wciągał :) widocznie mam noge pod motor 1.8T :hi::wink4:

Opublikowano

Sam doznałem małego szoku po moim poprzednim aucie które w 1.6 128KM mieściło się bez problemu w 9L zimą :rolleyes: Ale jak sobie tak pomyślę że tutaj mam prawie 400kg auta więcej (poprzednik ważył 940kg :cool1:) to jakoś mi się to wszystko wydaje ok. Tylko że mi pali 11L w mieście (obliczone przeze mnie - FIS podawał 11,4L). Przy 13L (benzyny) już bym się zaczynał martwić :thumbdown:

Opublikowano

u mie tez duzo pali