Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła dzienne z wykorzystaniem świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja się pytam ponownie.

Czy ten układ pasuje do innych samochoów czytaj B5.

Zdaje mi się zże dziś widziałem E46 bez ringów z podobnuym patentem...

Ja mam w B5 :> ale można to montować praktycznie wszędzie. Bo ogólnie zasada działania i podłączenia jest prosta.

Opublikowano

a ja się pytam ponownie.

Czy ten układ pasuje do innych samochoów czytaj B5.

Zdaje mi się zże dziś widziałem E46 bez ringów z podobnuym patentem...

Ja mam w B5 :> ale można to montować praktycznie wszędzie. Bo ogólnie zasada działania i podłączenia jest prosta.

dajcie link do allegro....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamontowałem to ustrojstwo u siebie :) - faajne jest! Tylko mam problem ze znalezieniem sygnału wyłączającego. Hmm kolory mam całkiem inne. I latałem z probówka i nic, Macie jeszcze jakiś inny pomysł? Czy muszę szukać przy włączniku świateł :/ chociaż wolał bym nie - zbyt krótkie kabelki, a przedłużanie innymi spowoduje jeszcze większy bałagan... .

Opublikowano

Zamontowałem to ustrojstwo u siebie :) - faajne jest! Tylko mam problem ze znalezieniem sygnału wyłączającego. Hmm kolory mam całkiem inne. I latałem z probówka i nic, Macie jeszcze jakiś inny pomysł? Czy muszę szukać przy włączniku świateł :/ chociaż wolał bym nie - zbyt krótkie kabelki, a przedłużanie innymi spowoduje jeszcze większy bałagan... .

podlacz przewody do tych przy wtyczkach od lamp -w miare prosta srpawa

Opublikowano

dałem rade, podłączyłem pod włącznik świateł. Kabel gruby żółty, bez pasków. :) I już śmiga idealnie, nic nie piszczy nawet przy długich. Fajnie się lampy wygaszają po wyłączeniu silnika.

Opublikowano

dałem rade, podłączyłem pod włącznik świateł. Kabel gruby żółty, bez pasków. :) I już śmiga idealnie, nic nie piszczy nawet przy długich. Fajnie się lampy wygaszają po wyłączeniu silnika.

tzn w jaki sposob sie wygaszaja ?

Opublikowano

Hmm, ciężko powiedzieć, bo samego układu nie konstruowałem. Po prostu, po wyłączeniu silnika po 2-3sec żarówki się ściemniają, trwa to z 1-2sec.

Kupiłem układ od Kogel_'a zamontowałem go. i dla potomnych mogę powiedzieć, jak go podłączyć w B6 z ori Bixenonem.

- Masa - oczywiste ( jak na fotach na stronie pierwszej )

Reflektory - jak na fotach, kolory takie same.

- Sygnał wzbudzający lampki dzienne - podłączyłem go pod zielony, gruby kabel od bezpiecznika pompy nr.28. po drodze przechodzi przez włącznik DRL (od B7 )

- Zasilanie układu, bezpośrednio pod gruby zielony kabel od bezpiecznika nr.28 + zabezpieczenie dodatkowym bezpiecznikiem (jak w opisie na str1)

- Sygnał wyłączający światła dzienne ( kiedy chcemy uruchomić światła mijania ) - połączyć się musiałem pod włącznik światła, kabel najgrubszy żółty.

i to tyle, prosta sprawa :)

Opublikowano

czy ten układ zadziala w b7 na zwykłych lampach h7+h7

Opublikowano

Zadziała, czemu nie? I montaż tak samo przebiegnie. Ale jaki będzie jego sens? :)

Główny to, oszczędzanie xenonów. Chyba największa motywacja do chęci zakładania świateł dziennych.

Opublikowano

A mniejszy prąd niż przewidzany xenonom nie będzie szkodził??

I chyba lepiej i łatwiej podłącznyć pod kabelek od wzbudzenia alternatora. Dostaje prąd jak masz ładowanie i bez kombinowania

Opublikowano

Czemu ma by być mniejszy? Teraz dostaje prąd kiedy pompa pracuje. Moim zdaniem lepsza opcja, i łatwiejsza do podłączenia :)

Opublikowano

Hmm, ciężko powiedzieć, bo samego układu nie konstruowałem. Po prostu, po wyłączeniu silnika po 2-3sec żarówki się ściemniają, trwa to z 1-2sec.

Kupiłem układ od Kogel_'a zamontowałem go. i dla potomnych mogę powiedzieć, jak go podłączyć w B6 z ori Bixenonem.

- Masa - oczywiste ( jak na fotach na stronie pierwszej )

Reflektory - jak na fotach, kolory takie same.

- Sygnał wzbudzający lampki dzienne - podłączyłem go pod zielony, gruby kabel od bezpiecznika pompy nr.28. po drodze przechodzi przez włącznik DRL (od B7 )

- Zasilanie układu, bezpośrednio pod gruby zielony kabel od bezpiecznika nr.28 + zabezpieczenie dodatkowym bezpiecznikiem (jak w opisie na str1)

- Sygnał wyłączający światła dzienne ( kiedy chcemy uruchomić światła mijania ) - połączyć się musiałem pod włącznik światła, kabel najgrubszy żółty.

i to tyle, prosta sprawa :)

a myslalem ze w jakis specjalny sposob sie gasza

Moze sie myle ale minelo juz chyba dwa lata odkad ja kupilem caly ukladzik od Kogela i dziala do dzis bez problemu.Udalo sie ta urzadzonko temu majstrowi :)

Opublikowano

:hi:

Gik masz to urzadzonko podlaczone pod wlacznik drl - czyli mozesz sobie je wylaczyc pokretelkiem ?:)

dziala to ?:)

Opublikowano

Chciałbym zapytac gdzie można zakupic taki ''moduł świateł dziennych'', jeżeli na Allegro to prosiłbym o linka.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym zapytac gdzie można zakupic taki ''moduł świateł dziennych'', jeżeli na Allegro to prosiłbym o linka.

Takiego nie da się kupić. Podobne były kiedyś na Allegro pod nazwą SD2. Szukaj może Ci się uda.

Opublikowano

Uzytkownik "KOGIEL_" sprzedawał takie moduły na allegro. Sam u niego kupowałem jak wielu forumowiczów. W tej chwili nie ma nic wystawionego ale możesz do niego napisać czy będzie jeszcze takie coś sprzedawał. Kiedyś miał przerwe w sprzedaży ale wznowił działalność po kilkum miesiącach. Może teraz zrobił sobie wakacje?? Nie zaszkodzi zapytać.

pozdr :hi:

Opublikowano

Ja kiedyś kupowałem i działa bez zarzutu.

Może jakby ktoś miał to niech poda kontakt do tego pana bo mi gdzieś wyparował. Bardzo pozytywny sprzedawca. Dobry towar i kontakt, jak czegoś się nie wie wszystko wytłumaczy...

Jakby kogoś interesowało strona użytkownika: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=8921379

Opublikowano

Ja też bym był zainteresowany info, i sprawdzoną opcją.

Czy ktoś myślał również o dodatkowej opcji w takim module jako opcja zmierzchu?

pzr

Opublikowano

Tak jak zbliża się zmierz włączasz zwykłe światła :>

Opublikowano

pisalem do "KOGIEL_"a i sd-2 wlasnie jest w drodze do mnie takze trzeba pytac :)