mateeq Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam, Tak przeglądałem kiedyś neta i natknąłem się na taki prosty programik. Jest to właściwie plik *xls do Excela który ma za zadanie narysować wykres jak z hamowni na podstawie danych z VAG-COMa i nie tylko. Generalnie podchodzę do tego z wielkim dystansem i traktuję z przymróżeniem oka, bo nijak to sie ma do prawdziwej hamowni ale skoro "za darmo" to czemu się nie pobawić (nie każdy może sobie pozwolić na wizytę na prawdziwej hamowni). Generalnie plik jest udostępniony na zagranicznym serwerze jakiegoś klubu Audi, więc jest raczej ogólno dostępny (google.pl). Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, czy ktoś kiedyś testował i porównywał wyniki z czegoś takiego, a prawdziwej hamowni? No i wreszcie czy ktoś umie to obsługiwać bo szczerze mówiąc to z niemieckiego słaby jestem ( nie wiem nawet z której grupy dane mają być )... Nazwa programu to "Popometer". Może Was to zainteresuje. Pozdrawiam
adamq Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 http://members.fortunecity.de/whoopsie/software/windows/popometer.htm - Wystarczy kliknąć na DOWNLOAD Nawet w necie znalazłem ten program :th: Niech się ludziska cieszą...
BJK Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Po niemiecku Ale od czego jest Babel Fish (http://babelfish.altavista.com) - trochę powpisywać, przepisać sobie na kartkę co znaczą poszczególne krzaczki i już mamy. Teraz tylko kupię samochód i sprawdzę programik Wtedy powiem czy działa (bo może się nawinie jakaś prawdziwa hamownia na okolicy)
mateeq Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz nietypową Której dane z VAG-COMA tam wsadzamy?
Rekomendowane odpowiedzi