Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dołożeniu lampek nie musiałem zmieniać kodowania, moduł już był zakodowany pod pakiet oświetlenia. :>

Dołożyłeś wszystkie lampki czy tylko te w drzwiach?

Dołożyłem wszystkie lampki, i podświetlenie nóg od razu działało.

Żeby nie było za lekko, instalcji oczywiście nie było.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po dołożeniu lampek nie musiałem zmieniać kodowania, moduł już był zakodowany pod pakiet oświetlenia. :>

Dołożyłeś wszystkie lampki czy tylko te w drzwiach?

Dołożyłem wszystkie lampki, i podświetlenie nóg od razu działało.

no nie którzy to mają farta u mnie nie ma nawet kabli podstawowych w wiązce do drzwi mimo ze moduł obsługuję el szyby a co dopiero kodowanie etc.. :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

8E0 959 433 K - brak pakietu oświetlenia, elektryka szyb z tyłu,

Opublikowano
  • Autor

Dzięki - dodałem :good:

Opublikowano

Mam jedno pytanie co do wymiany modułu komfortu.

W tej chwili ma moduł ... BG i chcę wymienić na ... CE

W opisie tego modułu, który aktualnie posiadam mam szyby tył korby albo alektryka (mam korby). Natomiast w opisie modułu, który mam na wymiankę jest m.in., że elektryka szyb tył. Czy to ze sobą się gryzie? :mysli: Chyba nie, co? Po prostu podłączy się oświetlenie i przy adaptacji korby zostaną. Tak to widzę... :cool1::mysli:

Opublikowano
  • Autor

BG został sprawdzony VAGiem - na Ch62 przyjmuje kodowanie 0 i 1 (czyli działa zarówno z korbami jak i elektryką).

CE został sprawdzony tylko pod kątem aktualnego wyposażenia auta - tak się składa, że w testowanym egzemplarzu były elektryczne szyby z tyłu (nie przeprowadzaliśmy testu na Ch62 - stąd nie ma potwierdzenia czy obsługuje korby, patrząc na drzewko historii modułów wnioskuję, że korb nie obsłuży).

Opublikowano

BG został sprawdzony VAGiem - na Ch62 przyjmuje kodowanie 0 i 1 (czyli działa zarówno z korbami jak i elektryką).

CE został sprawdzony tylko pod kątem aktualnego wyposażenia auta - tak się składa, że w testowanym egzemplarzu były elektryczne szyby z tyłu (nie przeprowadzaliśmy testu na Ch62 - stąd nie ma potwierdzenia czy obsługuje korby, patrząc na drzewko historii modułów wnioskuję, że korb nie obsłuży).

Będzie jakiś błąd wywalał czy co? :mysli:

I jeszcze jedno w związku z tym. Jak w tym wypadku jest z alarmem. Jeśli teraz jest moduł bez alarmu a zmienimy na taki, który obsługuje alarm a nie będziemy go instalować to może być problem po adaptacji nowego modułu? (mówię o fabrycznym alarmie) :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jeśli BG nie obsługuje korb - to dopóki nie wsadzisz elektryki, moduł ten nie będzie zamykał Ci tylnych drzwi.

Z alarmem nie ma problemu - jeśli auto go nie posiada, kodując moduł komfortu w sumując bity pomijasz opcje odpowiedzialne za alarm.

Opublikowano

Jeśli BG nie obsługuje korb - to dopóki nie wsadzisz elektryki, moduł ten nie będzie zamykał Ci tylnych drzwi.

Z alarmem nie ma problemu - jeśli auto go nie posiada, kodując moduł komfortu w sumując bity pomijasz opcje odpowiedzialne za alarm.

Okey! Więc muszę znaleźć moduł, który obsłuży elektryczne szyby tył (lub korby)... Albo potwierdzić, że CE obsłuży również korby. :naughty:

Muszę szukać modułu przypisanego do lewej strony drzewka (w moim przypadku) czy obojętnie jakiego modułu z całego drzewka przedstawionego dla B7? Jeśli było to mnie nie linczujcie. :wink4:

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Lewe lub prawe - środkowe jest dla 315MHz, prawe obsługują alarm.

Opublikowano

Lewe lub prawe - środkowe jest dla 315MHz, prawe obsługują alarm.

No jasne, że dla 433MHz. Nie sprecyzowałem. Dzięki Bart-S!
Opublikowano

Potwierdzam, moduł AJ obsługuje elektryczne szyby :) Chyba wszystko obsługuje na to wygląda, udało mi się z tym AJ bo widzę, że nie dużo osób ma :P

A tu jeszcze jedno pytanie, wczoraj się bawiłem vagiem i w komforcie zmieniłem kodowanie na 7407. Teraz mam 'pik' po zamknięciu drzwi, ale nie mam przy otwarciu. Da się zrobić, żeby przy otwarciu był? No i jak zamykam drzwi to mrugną kierunki, ale potem jak już są zamknięte i jeszcze raz wcisnę guzik zamykania to już nie mrugają

O co chodzi z tymi błędami w komforcie? Bo co je wykasuję to za parę dni znowu są

01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring

35-00 - -

01561 - Left Rear Door

59-00 - Can't Unlock

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Right Rear Door

59-00 - Can't Unlock

01562 - Right Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

Opublikowano

Potwierdzam, moduł AJ obsługuje elektryczne szyby :) Chyba wszystko obsługuje na to wygląda, udało mi się z tym AJ bo widzę, że nie dużo osób ma :P

A tu jeszcze jedno pytanie, wczoraj się bawiłem vagiem i w komforcie zmieniłem kodowanie na 7407. Teraz mam 'pik' po zamknięciu drzwi, ale nie mam przy otwarciu. Da się zrobić, żeby przy otwarciu był? No i jak zamykam drzwi to mrugną kierunki, ale potem jak już są zamknięte i jeszcze raz wcisnę guzik zamykania to już nie mrugają

O co chodzi z tymi błędami w komforcie? Bo co je wykasuję to za parę dni znowu są

35-00 - -

01561 - Left Rear Door

59-00 - Can't Unlock

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Right Rear Door

59-00 - Can't Unlock

01562 - Right Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

wywal z kodowania alarm bo krzyczy :cool1:

czyli od tego co masz odejmnij 8

Opublikowano

No to nie będę miał alarmu?

Opublikowano

...aha czyli masz panel dezaktywacji w drzwiach no to powinno być oki

Opublikowano
  • Autor

35-00 - -

01561 - Left Rear Door

59-00 - Can't Unlock

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Right Rear Door

59-00 - Can't Unlock

01562 - Right Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

Wszystko poprawnie - przy pierwszym zamknięciu auta masz pojedyncze piknięcie potwierdzające uruchomienie alarmu (jak jeszcze raz naciśniesz zamykanie - już nie potwierdzi). Pozostałe potwierdzenia zamknięcia i otwierania to mrygnięcie kierunkami. Nie ma możliwości dołożenia piknięcia przy otwieraniu auta.

Kodowanie ustaw na 7899. No i poinformuj moduł, ze masz teraz elektryczne szyby z tyłu - w adaptacjach na Ch61 ustaw 0 jeśli nie masz pakietu oświetlenie lub 2 jeśli go masz (znikną błędy, które wymieniłeś).

Opublikowano

Pakiet oświetlenie to rozumiem nogi tak? Bo mam czerwone lampki ale jeszcze na piny czekam więc nie podłączone. a kodowanie 07901 nie? Bo 07899 to chyba bez

+2 – potwierdzenie aktywacji/deaktywacji alarmu przez odpowiednią sygnalizację diody w drzwiach kierowcy

A +128 to u mnie chyba była opcja, Right hand drive vehicle czyli kierownica po prawej stronie, ale sprawdzę wieczorem jeszcze raz bo teraz do pracy idę

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Skoro masz anglika a nie zakodowałeś +128 to na FIS będzie Ci odwrotnie otwarte drzwi pokazywał (prawa/lewa strona).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

u siebie mam 8E0 959 433 BA -

w aucie fabrycznie

centralny 433MHz

szyby przód elektryka, tył korby

pełny pakiet oświetlenia

pytanie do znawców czy wiązka która jest obecnie, da się ją jakoś wykorzystać albo dosztukować kable i kostki by spiąć tylne drzwi w elektrykę ?

jak zasilić drzwi kierowcy w sterowanie tylnimi szybami i blokadę, też trzeba ciągnąć wiązkę ? tylko skąd ?

pozdr.