Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Aparat telefoniczny do Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie mam dość banalne, ale proszę mi wierzyć, nie znam się na telefonach. Szukam aparatu aby działał telefon w moim aucie - przesyłam zdjęcie jak wygląda miejsce na aparat w aucie - wiem, że chyba musi to być telefon Nokia, ale jaki? Proszę spojrzeć na wejście i co mam kupić? Jak to się nazywa? Czy mogę prosić o ew. odpowiedni link na allegro? Bo telefonów jest dość dużo, ciężko się połapać. I czy wystarczy kupić aparat + kartę (???) i będzie działał?

Auto Audi B7 2005 rok avant, dzięki.

R3ED0.jpg

Opublikowano

U mnie zamontowany był inny .Auto było firmowe ,uchwyt miałem ale telefonu nie ,więc go zdemontowałem.Sorki nie pomoge .

Opublikowano

To jest uchwyt kulman do niego musisz sobie kupić odpowiednią przystawkę na dany model tele. i nie tylko Nokia

Tu masz np. siemens http://www.allegro.pl/item1004208891_audi_a4_8e0_uchwyt_adapter_podstawa_telefonu.html

Opublikowano

Tak jak już to kolega Młody napisał, to coś na twoim zdjęciu, to tylko podstawka.

Do tego mocujesz adapter odpowiedni do twojego telefonu, a dopiero w to wkładasz sam aparat (przepraszam za jakość, fotki robione komórką).

adapt.jpg

Można spotkać adptery do Audi CULLMANN oraz fidelity:

adaptoba.jpg

A poza tym, być może masz u siebie fabrycznie zamontowany Bluetooth i taka podstawka wcale nie jest potrzebna do tego, by można było korzystać z zestawu głośnomówiacego w samochodzie. Wystarczy sam telefon z funkcją Bluetooth.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

noo to teraz będę szukał tego "kulmana" ; )) dzięki wielkie za pomoc; )

Opublikowano

witam. u mnie jest nokia 6310 6310i 6210 ale telefon nie dość że stary to jeszcze drogi za odnowiony trzeba dać 300 zł a w tej cenie to można kupić średniej klasy zestaw na bluta. :cool1: :cool1:

Opublikowano

witam. u mnie jest nokia 6310 6310i 6210 ale telefon nie dość że stary to jeszcze drogi za odnowiony trzeba dać 300 zł a w tej cenie to można kupić średniej klasy zestaw na bluta. :cool1: :cool1:

Zanim kupisz taki zestaw sprawdź, czy nie masz już fabrycznie założonego modułu BT.

Po przekręceniu kluczyka w pozycję "Zapłon" włącz w swoim telefonie wyszukiwanie urządzeń BT - jeśli masz już taki moduł w samochodzie, to telefon powinien znaleźć np. coś takiego: "Audi UHV 7372". Jeśli tak, to oznacza to, że możesz korzystać z zestawu głosnomówiącego bez tego adaptera na telefon.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Czy można założyć taki moduł samemu i czy ktoś zna jego koszt?.Dużo z tym zabawy?.

Opublikowano

Czy można założyć taki moduł samemu i czy ktoś zna jego koszt?.Dużo z tym zabawy?.

Tutaj masz cały wielgaśny wątek o tym: :>

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=32362.0

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Dzięki wielkie :hi: .Sam raczej sam bym się za to nie brał.Szukał bym kogoś u nas kto przerabiał ten temat i byłby chętny do wykonania takiej usługi.Odpłatnie oczywiście.

Opublikowano

Hey :hi: tak jak koledzy mówią sprawdź czy masz BT fajna sprawa bo sam mam ale mimo wszystko postanowiłem kupić sobie adapter :evil:

i efekt był taki iż kupiłem z allegro za 80zł używkę cullmanna. Wygląda na nówkę zero rysek działa w 100% i przyszła po 1 dniu pocztą :naughty:

tu masz link

http://www.moto.allegro.pl/item973889922_adapter_audi_nokia_6230_6230i.html

Opublikowano
  • Autor

Panowie, postanowiłem jak sugerowaliście wcześniej i jak napisał Szewcio - zakupię na wszelki wypadek

adapterek, potem telefonik. Mam tylko pytanie - czy wystarczy, że adapter nałożę na podstawę a na adapter aparat?

Czy jeszcze jakieś kable są potrzebne? Wyżej na zdjęciach od Steve69 widzę w tle jakieś kable kurde i lepiej

się upewnić ; )) dzieki

Opublikowano

Powinno hulać bez kabli. :good:

Opublikowano

... Mam tylko pytanie - czy wystarczy, że adapter nałożę na podstawę a na adapter aparat?

Czy jeszcze jakieś kable są potrzebne? Wyżej na zdjęciach od Steve69 widzę w tle jakieś kable kurde i lepiej

się upewnić ; )) dzieki

Ten kabelek, który widać na zdjęciach, to zasilanie nawigacji/PDA z gniazda zapalniczki :>

Po nałożeniu adaptera i włożeniu do niego telefonu powinno wszystko zacząć działać.

Powinieneś usłyszeć sygnał dźwiękowy (takie "plum"), a na wyświetlaczu radia na chwilę powinien pokazać się napis "PHONE" (oczywiście, jeśli radio jest włączone):

telefonw.jpg

Od tego momentu zestaw jest już gotowy do pracy.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

no to wszystko jasne ; ) adapterek zamówiłem, a telefonik zamówię dziś także,wielkie dzięki ;):hi:

Opublikowano

jak myslicie sa dostepne takie adapterki do najnowszych modeli tel typu np n97 ?

Opublikowano

Witam!

Panowie, mnie interesuje natomiast odwrotna sytuacja.

Czy da się zdjąć ten cały adapter? Rozumiem, że po zdjęciu ślady zostaną ? :angry:

Opublikowano

... Rozumiem, że po zdjęciu ślady zostaną ? :angry:

Niestety tak.Pozostają otwory.

Miejsce, w którym taki uchwyt jest zamontowany, to plastik, więc może jest jakiś dobry sposób na zamaskowanie tych dziurek (jakieś podklejenie od środka i wypełnienie otworu jakaś masą)...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Miejsce, w którym taki uchwyt jest zamontowany, to plastik, więc może jest jakiś dobry sposób na zamaskowanie tych dziurek (jakieś podklejenie od środka i wypełnienie otworu jakaś masą)...

Za dużo zabawy :naughty: Niech zostanie sobie :tongue4:

Opublikowano

Witam, taka mała sugestia, np w meblach są takie zaślepki po dziurach na wkręty, może np sam trzon takiej zaślepki rozgrzać i wcisnąć i uformuje się potem markerem kolor nadać... tu już popłynąłem... :decayed: tak kiedyś zrobiłem w mojej polówce po zdjęciu radia CB było przykręcone i jak przyszło do sprzedaży to trzeba było dziurki jakoś zakryć