pietrek505 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam Troszkę takie nie typowe pytanie, ale odpowiedzi będą mi bardzo pomocne A więc wymieniałem pompowtryski w swoim AJM w instrukcji wymiany pompek jest napisane m.in cytuję : "obracać wał korbowy zgodnie z obrotami silnika..." Pytanie brzmi jak??? próbowałem za pasek nie da się. Czy jest jakiś sposób na obrócenie? Czy macie jakieś pomysły? jak ruszyć wałem lub silnikiem ? Pozdrawiam
lapek85 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wbić najwyższy bieg i popchać auto, wał się obróci
iwadrian Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Za śrubę centralną na wale korbowym, za śrubę na wałku rozrządu, pchając na biegu (wysokim),rękami za koło pasowe na wale też da radę ale trzeba to robić powoli z przerwami bo kompresja trzyma.
Daimos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wyjmujesz zaślepkę z koła pasowego wału korbowego, i masz dostęp do śruby mocującej koło przy pomocy której obrócisz wałem, rozmiaru śruby nie pamiętam
Lukasz_N Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Za śrubę centralną na wale korbowym, za śrubę na wałku rozrządu, pchając na biegu (wysokim),rękami za koło pasowe na wale też da radę ale trzeba to robić powoli z przerwami bo kompresja trzyma. Po zadnym pozorem nie wolno pokrecac za srube na walku rozrzadu. To najlpesza droga do tego zeby uszkodzic walek. Najodpowiedniesza metoda jest sruba centralna na wale korbowym. A rekami za kolo pasowe to nie sadze zebys dla rade obrocic przy tym stopniu kompresji szczegolnie silnik PD.
dariodario Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 a najlepiej to odkrecic swiece zarowe i sie da obrucic kolami od walka rozrzadu
Lukasz_N Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Pisalem wczesniej ze za kolo i srube walka rozrzadu nie nalezy pokrecac. Sluzy do tego sruba na kole zebatym walu korbowego.
Grzesiek234 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zastosuj opcje z pierwszego postu - sprawdzona i bez komplikacji - piątka i pchamy
Lukasz_N Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zastosuj opcje z pierwszego postu - sprawdzona i bez komplikacji - piątka i pchamy Wszystko pieknie tylko jak masz auto na podnosniku albo na kanale to raczej nie da rady go przepchnac
Rekomendowane odpowiedzi