Opublikowano 24 Kwietnia 201016 l Witam, zakupilem nowa bo stara przestala dzialac no i nie za bardzo wiem jak sie demontuje to cale gniazdo zapalniczki. Czy ktos moze juz to robil ? pozdrawiam Wojtek
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l Witam, zakupilem nowa bo stara przestala dzialac no i nie za bardzo wiem jak sie demontuje to cale gniazdo zapalniczki. Czy ktos moze juz to robil ? pozdrawiam Wojtek Musisz zdjąć cały tunel środkowy to jedyny sposób dojścia do zapalniczki.
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l Witam, zakupilem nowa bo stara przestala dzialac no i nie za bardzo wiem jak sie demontuje to cale gniazdo zapalniczki. Czy ktos moze juz to robil ? pozdrawiam Wojtek Musisz zdjąć cały tunel środkowy to jedyny sposób dojścia do zapalniczki. A robiłeś już to żeby tak twierdzić? Ja wyciągałem zapalniczkę bez wyjmowania/demontażu całego tunelu. Co prawda jest to B7 ale z tego co wiem to nie różni się to od B6...
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l akjam - :oklaski: :oklaski: bo koledzy nieraz bzdury pisza az milo Szczerze mówiąc to zastanawiam się właśnie po co niektórzy próbują coś powiedzieć jak nie są tego pewni? Tutaj mamy sobie pomagać a nie wypisywać bzdury... Jak nie wiem to siedzę cichutko i czekam aż ktoś odpowie kolego Łukaszu. Pozdrawiam...
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l Dobra już przestancie sobie cisnąć. Chciał dobrze. Odnośnie popielniczki dodam tylko, że tunel trzeba ściągać gdy chcemy wymienić ją na inny model (np. na zamykaną) - wtedy trzeba wymienić także kieszeń w której mocowana jest zapalniczka. Przy zwykłej podmiance fotostory akjama w zupełności wystarczy aby ogarnąć temat
Opublikowano 27 Kwietnia 201016 l Dobra już przestancie sobie cisnąć. Chciał dobrze. Odnośnie popielniczki dodam tylko, że tunel trzeba ściągać gdy chcemy wymienić ją na inny model (np. na zamykaną) - wtedy trzeba wymienić także kieszeń w której mocowana jest zapalniczka. Przy zwykłej podmiance fotostory akjama w zupełności wystarczy aby ogarnąć temat Spoko Bart! To było bez żadnych ciśnień. Jeśli chodzi o wymianę np. na zamykaną to racja trzeba wymienić też kieszeń...
Opublikowano 27 Kwietnia 201016 l Autor Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Akjam, czy moglbys mi w skrotowo opisac z ktores strony to podwazyc zeby ladnie wyszlo i niczego nie urwac ?
Opublikowano 27 Kwietnia 201016 l Włóż kolego palec do środka zapalniczki, pociągnij-przesuń ją w stronę tylnej kanapy i wyskoczy sama z przednich zatrzasków - nic się nie połamie no chyba, że masz tak dużo siły. Z przodu u góry są dwa zaciski z tyłu jeden na dole. To wszystko. Wkładasz odwrotnie, tzn. pierw tylny zatrzask, odginasz delikatnie całą zapalniczkę do tyłu i wciskasz dwa przednie górne zatrzaski.
Opublikowano 27 Kwietnia 201016 l akjam - :oklaski: :oklaski: bo koledzy nieraz bzdury pisza az milo Szczerze mówiąc to zastanawiam się właśnie po co niektórzy próbują coś powiedzieć jak nie są tego pewni? Tutaj mamy sobie pomagać a nie wypisywać bzdury... Jak nie wiem to siedzę cichutko i czekam aż ktoś odpowie kolego Łukaszu. Pozdrawiam... Wymieniałem cały tunel środkowy i wydawało mi się że była przykręcana Aczkolwiek było to dawno i mogłem się pomylić wybaczcie jeśli kogoś wprowadziłem w błąd nie taki był mój cel Poczekać to ja mogę na.. :gwizdanie:
Opublikowano 27 Kwietnia 201016 l Dokladnie jesli jest zamykana(w wiekszosci B6) to trzeba zdjac tunel.Jesli jest taka jak na zdj to nie trzeba.
Opublikowano 27 Kwietnia 201016 l Dokladnie jesli jest zamykana(w wiekszosci B6) to trzeba zdjac tunel.Jesli jest taka jak na zdj to nie trzeba. A właśnie ja mam zamykany, może to być diametralna różnica. Tylko w temacie było mimo wszystko b7. Pozdrawiam
Opublikowano 4 Listopada 201015 l w trące się.... ja mam B5 polift II i mam zamykaną ( można ją tak schować sobie, że jej nie widać ) chce podłączyć podświetlaną gałke zmiany biegów i nie wiem jak dogrzebać się do tej zapalniczki, trzeba zdjąć cały tunel??
Opublikowano 4 Listopada 201015 l ... i nie wiem jak dogrzebać się do tej zapalniczki, trzeba zdjąć cały tunel?? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=108011.msg1257261#msg1257261 Następnym razem użyj -- Pozdrawiam. Sławek
Opublikowano 6 Listopada 201015 l kolega akjam ma racje w b7 nie trzeba rozbierać tunrlu bo zapalniczke wyjmuje sie bez większego problemu
Opublikowano 14 Maja 20233 l Pytanie , mam tunel A4B7 bez zapalniczki i dokupiłem ta zamykaną niestety za szeroka , CZY SA INNE ZAPALNICZKI DO TEGO TUNELU ? złapałem nerwa bo kasa wydana . Edytowane 14 Maja 20233 l przez Krzysiek Krzysztof