Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wymienić zapalniczkę w A4 B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupilem nowa bo stara przestala dzialac no i nie za bardzo wiem jak sie demontuje to cale gniazdo zapalniczki. Czy ktos moze juz to robil ?

pozdrawiam

Wojtek

Opublikowano

Witam,

zakupilem nowa bo stara przestala dzialac no i nie za bardzo wiem jak sie demontuje to cale gniazdo zapalniczki. Czy ktos moze juz to robil ?

pozdrawiam

Wojtek

Musisz zdjąć cały tunel środkowy to jedyny sposób dojścia do zapalniczki. :wink4:

Opublikowano

Witam,

pozdrawiam

Wojtek

Musisz zdjąć cały tunel środkowy to jedyny sposób dojścia do zapalniczki. :wink4:

:mysli: A robiłeś już to żeby tak twierdzić? Ja wyciągałem zapalniczkę bez wyjmowania/demontażu całego tunelu. Co prawda jest to B7 ale z tego co wiem to nie różni się to od B6... :cool1::mysli:

c302cb9153ebeb80.jpg

Opublikowano

akjam - :good: :oklaski: :oklaski: bo koledzy nieraz bzdury pisza az milo :evil:

Opublikowano

akjam - :good: :oklaski: :oklaski: bo koledzy nieraz bzdury pisza az milo :evil:

Szczerze mówiąc to zastanawiam się właśnie po co niektórzy próbują coś powiedzieć jak nie są tego pewni? :mysli: Tutaj mamy sobie pomagać a nie wypisywać bzdury... :disgust: Jak nie wiem to siedzę cichutko i czekam aż ktoś odpowie kolego Łukaszu. :no:

Pozdrawiam... :hi:

Opublikowano

Dobra już przestancie sobie cisnąć. Chciał dobrze. Odnośnie popielniczki dodam tylko, że tunel trzeba ściągać gdy chcemy wymienić ją na inny model (np. na zamykaną) - wtedy trzeba wymienić także kieszeń w której mocowana jest zapalniczka. Przy zwykłej podmiance fotostory akjama w zupełności wystarczy aby ogarnąć temat ;)

Opublikowano

Dobra już przestancie sobie cisnąć. Chciał dobrze. Odnośnie popielniczki dodam tylko, że tunel trzeba ściągać gdy chcemy wymienić ją na inny model (np. na zamykaną) - wtedy trzeba wymienić także kieszeń w której mocowana jest zapalniczka. Przy zwykłej podmiance fotostory akjama w zupełności wystarczy aby ogarnąć temat ;)

Spoko Bart! To było bez żadnych ciśnień. :wink4: Jeśli chodzi o wymianę np. na zamykaną to racja trzeba wymienić też kieszeń... :good:
Opublikowano
  • Autor

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Akjam, czy moglbys mi w skrotowo opisac z ktores strony to podwazyc zeby ladnie wyszlo i niczego nie urwac ?

Opublikowano

Włóż kolego palec do środka zapalniczki, pociągnij-przesuń ją w stronę tylnej kanapy i wyskoczy sama z przednich zatrzasków - nic się nie połamie no chyba, że masz tak dużo siły. :wink4: Z przodu u góry są dwa zaciski z tyłu jeden na dole. To wszystko. Wkładasz odwrotnie, tzn. pierw tylny zatrzask, odginasz delikatnie całą zapalniczkę do tyłu i wciskasz dwa przednie górne zatrzaski. :good:

Opublikowano

Szczerze mówiąc to zastanawiam się właśnie po co niektórzy próbują coś powiedzieć jak nie są tego pewni? :mysli: Tutaj mamy sobie pomagać a nie wypisywać bzdury... :disgust: Jak nie wiem to siedzę cichutko i czekam aż ktoś odpowie kolego Łukaszu. :no:

Pozdrawiam... :hi:

Wymieniałem cały tunel środkowy i wydawało mi się że była przykręcana :mysli: Aczkolwiek było to dawno i mogłem się pomylić wybaczcie jeśli kogoś wprowadziłem w błąd nie taki był mój cel :wink4:

Poczekać to ja mogę na.. :gwizdanie:

Opublikowano

Dokladnie jesli jest zamykana(w wiekszosci B6) to trzeba zdjac tunel.Jesli jest taka jak na zdj to nie trzeba. :)

Opublikowano

Dokladnie jesli jest zamykana(w wiekszosci B6) to trzeba zdjac tunel.Jesli jest taka jak na zdj to nie trzeba. :)

A właśnie ja mam zamykany, może to być diametralna różnica.

Tylko w temacie było mimo wszystko b7.

Pozdrawiam :hi:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

w trące się.... ja mam B5 polift II i mam zamykaną ( można ją tak schować sobie, że jej nie widać ) chce podłączyć podświetlaną gałke zmiany biegów i nie wiem jak dogrzebać się do tej zapalniczki, trzeba zdjąć cały tunel??

Opublikowano

... i nie wiem jak dogrzebać się do tej zapalniczki, trzeba zdjąć cały tunel??

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=108011.msg1257261#msg1257261

Następnym razem użyj :szukaj:

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

kolega akjam ma racje w b7 nie trzeba rozbierać tunrlu bo zapalniczke wyjmuje sie bez większego problemu

• 12 lat później...
Opublikowano

Pytanie , mam tunel A4B7 bez zapalniczki i dokupiłem ta zamykaną niestety za szeroka , CZY SA INNE ZAPALNICZKI DO TEGO TUNELU ? złapałem nerwa bo kasa wydana . 

345680408_611886844202156_5057588858178993061_n.jpg

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof

Opublikowano

Jaki masz numer tej zapalniczki obrotowej?