kamil642 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 witam w moim audi z 95 roku mam dwa paski na liczniku na jednym są wyświetlane biegi bo mam automat a drugi na kturym powinna być temperatura wogule nie działa nawed się ni podświetla dlaczego tak jest i jak to naprawić
kamil642 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 nie bo ją dopiero kupiłem i już nie wyświetlało
chudineze Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Możesz nie mieć wogóle wyświetlacza i co za tym idzie wyświetlania temperatury, jeśli masz to okienko szkliste nie matowe to masz wyświetlacz.
kamil642 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 raczej ma szkliste więc powinien to być wyświetlacz ale czemu nie działa
chudineze Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 A wogóle coś tam widać, bo czasami jest tak, że się spali żaróweczka, która podświetla wyświetlacz lub może nie jest podłączony trzeba by było wyjąc licznik i zobaczyć.
kamil642 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2010 a jak wyjąć ten licznik proszę o jakieś foty jak to zrobic
chudineze Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 a jak wyjąć ten licznik proszę o jakieś foty jak to zrobic A użyć szukajki to już problem
kamil642 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2010 wyciagnołem go ale nic tam nie zauważyłem wszystkie kable podłączone co dalej ?
_Solar_ Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 moze wyświetlacz sie juz wysypał i trzeba drugi
pablo_9 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Najlepiej jakbyś zrobił zdjęcie tego wyświetlacza (tył i przód wyciągnij licznik, wyciągnij wyświetlacz) oraz wtyki do niego i ile kabelków jest we wtyczce i czy masz klimę. Po prostu może nie masz opcji z temperaturą zewnętrzną a jeśli nie masz to możesz mieć tylko trzeba odpowiednio podłączyć sygnał z czujnika temperatury jeśli go posiadasz.
McBoss Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Podepne sie pod temat. Audik z klimatronikiem. Rocznik 1995. Wyswietlacz temperatury zewnetrznej nic nie wyswietla. Podmienilem go na inny wyswietlacz (100% sprawny) i dalej ciemno. Co moge zrobic by go uruchomic? Prosze o porady.
sopel_prusa Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 zobacz styki od przewodów, znajdują się one pod osłoną zbiorniczka płynu wspomagania w takiej plastikowej rączce są kostki wypnij te co idą od czujnika temperatury (przed chłodnicą :> )
McBoss Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Sprawdzilem i nic. Znalazlem jedynie nie podlaczona kostke trzy pinowa, ale to chyba od swiatel (mam przerobione na xenon). To co zaznaczylem to o to ci chodzilo @sopel_prusa? czujnik przed chlodnica powinien byc. powiedz mi tylko czy z zewnetrznej strony auto czy od wewnetrznej strony auta? :>
sopel_prusa Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Czujnik jest między chłodnicą a zderzakiem a ta kostka jest pod osłoną zbiorniczka wspomagania, tam jest taki plastik na 5 kostek ja mam tam tylka 1 na czujnik temp. Zdejmij osłonę zbiorniczka zrób zdjęcie od przodu tego zbiorniczka to bedzie widać jak będę w domu to zrobię też zdjęcie i pokażę
Golem1 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Sprawdź najpierw jak piszą koledzy czy wogóle posiadasz czujnik temp.zewnętrznej i czy kable dochodzą do licznika.
McBoss Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Czujnik jest między chłodnicą a zderzakiem a ta kostka jest pod osłoną zbiorniczka wspomagania, tam jest taki plastik na 5 kostek ja mam tam tylka 1 na czujnik temp. Zdejmij osłonę zbiorniczka zrób zdjęcie od przodu tego zbiorniczka to bedzie widać jak będę w domu to zrobię też zdjęcie i pokażę Ok, teraz tak: Zlaczka z czterema kablami idzie pod chlodnice. Zlaczka z dwoma kablami prowadzi do drugiego wentylatora. Zlaczka z jednym kablem prowadzi do kolejnej zlaczki ktora zas prowadzi do urzadzenia za drugim wentylatorem. Znalazlem fotke w innym temacie (wszystkie te trzy zlaczki posiadam i opisalem je powyzej): @Golem1 - do licznika wlasnie mam wtyczke, mam tez drugi wyswietlacz ktory jest 100% sprawny i aktualnie podlaczony.
f16mysliwiec Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 wtyczka od czujnika temp zewnętrznej to ta czarna po prawej przy zbiorniczku wspomagania
McBoss Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zatem jesli ona jest na trzy piny[?], no to jest ta wtyczka: A jesli to jest ta wtyczka to czujnik zostal wyrzucony przez poprzedniego wlasciciela.
f16mysliwiec Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 nie TA !!!!! na tej fotce wtyczka od czujnika temp zewnętrznej to ta czarna po prawej przy zbiorniczku wspomagania wink
Rekomendowane odpowiedzi