Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Okleiny laminat (carbon, czarny połysk, mat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek został utworzony by zamieszczać tu ciekawe pomysły oklejania elementów samochodowych wewnątrz i na zewnątrz okleinami laminatami carbon, aluminium, chrom, czarny połysk, czarny mat ...

Opublikowano

Mi się to podoba, nie pamiętam kto to robił, wiem że to było w B6.

A już pamiętam link poniżej jak to wygląda, tylko trzeba dobrać odpowiednią "okleinę" żeby to wyglądało.

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bbk_s4_avant_pincziego-t76259.0.html

Opublikowano

zapytaj Kercziego , On robił coś takiego u siebie i powiem ze wygląda :good:

Opublikowano

Co myślicie o okleinie ala "carbon" ala RS4 na listwy drzwi w środku auta ? :)

kup sobie ori szmate carbon , żywice , utwardzacz , papier ścierny od 500 do 2000 i działaj :good:

http://www.allegro.pl/item1010565003_wlokno_weglowe_carbon_tuning_tkanina_weglowa.html

nie baw sie w popierdółki :good:

Opublikowano

Witajcie. Sa specjalne folie wylewane uzywane miedzy innymi do zmiany koloru auta

robilem cos takiego u siebie:

Koszt FOLII 130pln

Koszt z robicizna gdyby ktos byl zainteresowany to 300pln

Dostepne cztery kolory "Carbonu"

Fotki sredniej jakosci bo telefonem (gdyby ktos byl zainteresowany to zrobie i wysle dokladniejsze na maila)

07042010056.jpg

07042010057.jpg

07042010058.jpg

07042010059.jpg

07042010060.jpg

07042010061.jpg

07042010062.jpg

07042010063.jpg

07042010064.jpg

07042010066.jpg

Opublikowano
  • Autor

Czytałem trochę o włóknach węglowych niestety nie mam cierpliwości do tego wiem że efekt jest super ale chyba na razie zainwestuje w folię :) Potrzebuje tylko waszej pomocy w dobraniu odcienia i wzoru :) Gdyby ktoś trafił na coś interesujących dajcie znać :)

Opublikowano

Witajcie. Sa specjalne folie wylewane uzywane miedzy innymi do zmiany koloru auta

Koszt FOLII 130pln

A mozna prosić o namiary do firmy która to robi.

Opublikowano

jak przeczytalem tytul tematu myslalem ze to cos festyniarskiego bedzie a trzeba przyznac ze ladnie to sie prezentuje :)

Opublikowano

Koszt FOLII 130pln

A mozna prosić o namiary do firmy która to robi.

Ja bym prosił o namiary na samą folię :kox:

Opublikowano
  • Autor

Drodzy klubowicze proponuje dobrać dobry ładny carbon (folia 3M jest :good:) znaleźć coś plastikowego co możecie okleić i popróbować sam tak wczoraj zrobiłem i okazało się że sam poradzę sobie z oklejaniem wnętrza autka :P Po co płacić jak można zająć czas np. w weekend :) Opisy, filmy itd wszystko jest w necie nic trudnego :good:[br]Dopisany: 06 Maj 2010, 10:20_________________________________________________Ps. bardzo ładnie wygląda też folia czarna mat lub połysk po prostu miodzio :)

Pamiętajcie żeby folia była termoplastyczna bo wtedy nawet dziurkę lub rysę głęboką będzie dało się pokryć :)

Opublikowano

Ja w zime zaklejałem plastik u siebie taka folią 3m i co moge powiedzieć prezentuje sie dobrze(daleko jej do normalnego karbonu) ale jako alternatywa mysle że jest lepsza nizstary porysowany plastik, jedyne co to rysuje sie :gwizdanie: trzymam na niej z reguły telefon i niestety efekty tego po jakimś czasie wyjdą

20091228470.jpg

dscn8645.jpg

dscn8648.jpg

Był juz wątek na temat karbonów foliowych itp polecam zobaczyć efekt z tego cytowanego postu :slina:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_carbon-t110520.0.html;msg1465275#msg1465275

Opublikowano
  • Autor

Może zmienimy temat bo temat nie toczy się tylko o carbonie ale także o innych foliach możemy tu poruszyć temat zmiany koloru auta poprzez naklejanie foli to też bardzo ciekawe ...

To możecie zobaczyć czarną okleinę połysk :

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=de&id=130116656&pageNumber=1&tabNumber=2

Opublikowano

Ja w zime zaklejałem plastik u siebie taka folią 3m i co moge powiedzieć prezentuje sie dobrze(daleko jej do normalnego karbonu) ale jako alternatywa mysle że jest lepsza nizstary porysowany plastik, jedyne co to rysuje sie :gwizdanie: trzymam na niej z reguły telefon i niestety efekty tego po jakimś czasie wyjdą

20091228470.jpg

dscn8645.jpg

dscn8648.jpg

Był juz wątek na temat karbonów foliowych itp polecam zobaczyć efekt z tego cytowanego postu :slina:

co to za uchwyt/podkladka na telefon?

oryginal czy jakas dorobka?

Opublikowano

20091228470.jpg

dscn8645.jpg

dscn8648.jpg

co to za uchwyt/podkladka na telefon?

oryginal czy jakas dorobka?

wygląda na ori była pod siemensa c35, mam fabryczny zestaw głosnomówiacy ale to nie o tym temat :gwizdanie:

Może zmienimy temat bo temat nie toczy się tylko o carbonie ale także o innych foliach możemy tu poruszyć temat zmiany koloru auta poprzez naklejanie foli to też bardzo ciekawe ...

To możecie zobaczyć czarną okleinę połysk :

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=de&id=130116656&pageNumber=1&tabNumber=2

Jak kupowałem ten carbon miałem własnie dylemat co do tego czarnego połysku i musze powiedzieć że efekt jest :kox: w tej RS4

Opublikowano
  • Autor

Właśnie efekt jest :kox: dlatego nadal mam dylemat :) [br]Dopisany: 06 Maj 2010, 11:54_________________________________________________Carbon no cóż ori to ori jak się ładnie zrobi będzie koxownia, czarny połysk będzie tak czy siak wyglądał zajefajnie :)

Opublikowano

Właśnie efekt jest :kox: dlatego nadal mam dylemat :) [br]Dopisany: 06 Maj 2010, 11:54_________________________________________________Carbon no cóż ori to ori jak się ładnie zrobi będzie koxownia, czarny połysk będzie tak czy siak wyglądał zajefajnie :)

A jak by to w macie wyglądało masz może foto ?? :naughty:

Ten czarny połysk fajnie wygląda może to jest dobre wyjście :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nie mam ale postaram się zrobić VT może naprowadzi chociaż trochę :)

Opublikowano

A co myślicie o zrobieniu chromowej ramki grilla B7 w carbonie + obudowy lusterek?