Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Okleiny laminat (carbon, czarny połysk, mat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe, jak wam pokażę moją jasną meblową okleinę drewnopodobną to padniecie :polew: Sprowadziłem już autko z niemiec w takim stanie i jeszcze nie odklejałem żeby zobaczyć co jest pod spodem :decayed: Nie wiem czy to niemiec oklejał czy jakaś firma. Jutro wrzucę fotki

Opublikowano

No to może byc ciekawe :shocked:

Opublikowano

Ja mam pytanie - okleił ktoś w środku B7 ? jak z popielniczka na ktorej są dwie srebrne..wypustki ( chromowane listewki ) ? Jak je dociąć albo zasłonić?

Podobnie z lewarkiem i chromowana ramka - choć tutaj przypuszczam da sie wyjąć ta ramkę i okleić pod nią.

Chętnie zobaczę fotki - okleił ktoś czarny połyskiem ( Piano black ) ? Gdzie kupić czarny połysk - na allegro same carbony lub srebrne...

Pozdrówka..

Opublikowano
  • Autor

U mnie jak pisałem (black piano) :) Prawie kończę ...:)

Opublikowano

Koniecznie foty Ciepły,bo waham się między piano o karbo.Czekam :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Foteczki oczywiście będą :) A powiedz mi masz gładkie listwy czy z jakimś wzorkiem ?

Opublikowano

No ja wlasnie wole piano black - chetnie zobacze - jak ci poszlo z oklejeniem popielniczki -tam sa te ..wypustki ...

Jaka folia - gdzie kupowales ? ( Link ? )

Opublikowano

Ciepły, wrzuć fotkę nawet z połowicznej roboty.

Sobie okleiłem jedną listwę w drzwiach na piano, jedną na czarny mat i przymierzałem się z czarnym carbonem - niestety nic szału nie robi na razie i kur... nie mogę się zdecydować.

Opublikowano

ja zmarnowalem troche carbonu 3m di noc

i nie polecam

1) ladnie sie okleja, duza plastycznosc, fajna faktura, ale nadaje sie tylko na listwy, gdzie nawet wyglada jakos

2) lakierowalem lakierem bezbarwnym i jest tylko gorzej, 1-2 warstwy jeszcze ujda, natomiast powyzej 5 robi sie czarny polysk bez faktury

3) widzialem maske oklejona folia 3m di noc, na poczatku super efekt, jednakze po 2-3miesiach i jak samochod jest brudny = agrotuning

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmm fajnie to wygląda może jak znajdę więcej czasu to też się pobawię

Opublikowano

i ja się pochwalę nowymi carbonowymi elementami w moim A4:

obraz001ex.th.jpg obraz005nq.th.jpg

obraz011d.th.jpg

obraz016a.th.jpg

obraz023fd.th.jpg

obraz027jn.th.jpg

obraz031ki.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

No i bardzo ładnie wyszło :) Jednak ja okleił bym dekory same bo ten plastik który okleiłeś wolał bym neutralnie na jeden odcień ... ale jest :good:

Opublikowano

Oklejałem bo niestety rączki w A4 są słabej jakości i się szybko rysują, więc zamiast wymieniać na nowe fajnie wyszło folią

Opublikowano

Powiem tak wyszło ci to super, ja mam ten sam problem co ty z tymi rączkami/uchwytami i zastanawiałem się właśnie nad oklejeniem taką właśnie folią tylko że czarny mat/błysk lub zedrzeć tą starą powlokę i wypolerować na połysk za pomocą jakiejś pasty polerskiej do plastiku. Co do oklejania to miałem obawy bo jest tam sporo wgłębień na elektrykę i nie wiedziałem czy tam też się oklej.

Gdzie kupiłeś tą folie i czy oklejanie jest bezproblemowe ? nie wiem teraz co robić.

Opublikowano

Jak Wam sie udaje to wszystko tak równo okleic... ???

Opublikowano

Pracy trochę jest jedna strona ok 2 godzinki, folię trzeba łączyć i dobrze grzać. Co do zakupu mam tu w okolicy jednego co ma do sprzedania folię M3

Opublikowano

Ile potrzebne jest tej foli na listwy i popielniczki do b6 chce kupić na Ebay.de i nie wiem ile zamówić . Tez się pobawię bo mam to drewno paskudne. A może ktoś krótko opisać jak to zrobić, na element jeden kawałek foli starcza albo jakieś sztukowanie.

Opublikowano

Ile potrzebne jest tej foli na listwy i popielniczki do b6 chce kupić na Ebay.de i nie wiem ile zamówić . Tez się pobawię bo mam to drewno paskudne. A może ktoś krótko opisać jak to zrobić, na element jeden kawałek foli starcza albo jakieś sztukowanie.

Zmierz listwy, dorzuć po jakieś 3 cm do każdego elementu na stronę (łatwiej naciągnąć folię) i kupuj arkusz.

Najgorzej jest naciągnć folię na duże wypukłe elementy (np. tylne lampy) - listwy drzwiowe to pryszcz.

Opublikowano

Dokładnie, ja kupowałem arkusz 30x50 cm i jeszcze mi zostało

Opublikowano

jak dla mnie to za duzo tego "carbonu" :confused4: lepiej byloby z jednolitym kolorem