Aruzzz Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Siemano wszystkim zauważyłem ze moja A4 ciągnie ale tylko na 50 % Chodzi konkretnie o to ze gdy jechałem dzisiaj do zakręciłem go na 4 do 3k obr/min. Po tym zakręceniu w aucie wyświetlił się o to ten chip http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4aeac834563de48.html i straciło na mocy tak jakby polowe. Już nie wiem co się dzieje ostatnio bylem u mechanika wymieniłem zawór EGR czy tam N75 śmigało ładnie teraz znowu się sypie do tego chipa w moim autku słychać metaliczny odgłos tak jakby coś o siebie tarło uważam ze jest to ten sam dźwięk który wystąpił już na tym forum chodzi tu o http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_niepokojacy_dzwiek-t17053.0.html. Przeczytałem wszystkie posty dotyczą ce tematu i wychodzi na to ze trzeba zmienić turbinę, ale może dało by rado jakoś inaczej rozwiązać ten problem. Warto by było gdybym jeszcze napisać o tym ze gdy ciągnę go na 2, 3 i 4 to przy 2,5 tysiącach obrotów ciągnie i odpuszcza ciągnie i odpuszcza Już nie wiem co jest pięć Prosiłbym o jakieś porady. Z góry dzięki.
Chuck Norris Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Ta ikonka co wyskoczyła ci to mi powiedzieli że jak jezdzisz jak dziadek (zazwyczaj po zimie), a potem chcesz przycisnac do tak jak mowisz 3- 4k to wyskakuje taki blad. Tylko takie coś mi mechanior powiedział. Często łapie twoj klekot notlaufa? Jak będziesz zmieniał turbo, to uwazaj na chinskie podrobki bo tylko sobie zaszkodzisz, acha i jeszcze mowia zeby nie brac turbiny po regeneracji, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Aruzzz Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Aha czyli jednak jedynym sposobem będzie nowa turbinka ?? Notlaufa łapie nio często teraz nawet przy 100 km/h a pamiętam jak jechał 180 na autobanie
tmstp Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Jakie nowe turbo - o czym wy gadacie?? Przede wszystkim podjechac do warsztatu i niech podepna komputer i sprawdza auto pod obciazeniem - dopiero po logach mozna cos wnioskowac. Najprawdopobniej zapiekaja sie lopatki w turbinie ale o tym bylo juz miliooony postow.
Orange Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 co do turbiny to jeszcze można oddać na czyszczenie albo samemu wyczyścić.. porada jest na forum. wpisz w wyszukiwarkę "brak mocy" Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi