Largo79 Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Witam, mam problem z cewkami zapłonowymi, a mianowicie bardo często mnie one padają średnio trzy cztery miesiące. Sprawdzałem VAG-iem i mam błąd "Losowe wypadanie zapłonu - Cylinder 1", dzieje się to co prawda na wszystkich cylindrach po kolei w różnych odstępach czasu. Próbowałem cewek rożnych firm i nic to nie dało. Co może być tego przyczyną??
Largo79 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Opublikowano 6 Maja 2010 a oryginalnych próbowałeś ?? Próbowałem i nadal to samo.
GRYFI Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 A czy na tym samym cylindrze padło kilka czy padają ci po kolei?- bo to akurat normalne
Largo79 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 A czy na tym samym cylindrze padło kilka czy padają ci po kolei?- bo to akurat normalne Padają po koleji!! Co jest normalne że tak szybko padają? Bo to nie jest według mnie normalne.
Stolkien Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Przy jakim przebiegu zaczęło się to robić. tj. kiedy pierwszy raz padła cewka?
Largo79 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 Gdzieś przy 150000 teram mam 164000 i w między czasie cztery cewki wymienione i teraz już muszę wymienić kolejne dwie bo zaczęły się błędy pokazywać, jakie pierwsze zawsze mnie padają na cylindrze 1 oraz 3.
udy Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Oczywiście podminiales cewki i błąd się przenosił na inne cylimdry,? U mnie winne byly przewody oraz kostki doprowoadzajace napięcie na cewki
Largo79 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 Oczywiście podminiales cewki i błąd się przenosił na inne cylimdry,? U mnie winne byly przewody oraz kostki doprowoadzajace napięcie na cewki Dokładnie tak jest, a gdzie mogę kupić te przewody z kostkami??
czaki22 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 ale orginalne z aso cczy orginalne ze sklepu bo to duuuuza roznica
udy Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 ale orginalne z aso cczy orginalne ze sklepu bo to duuuuza roznica dooookładnie... kostki kupiłem w aso, ceny nie pamiętam, ale chyba była horendalna jak za takie gówno, kwestia jest taka że ja miałem połamane zaczepy na tych kostkach, i siedziało to luźno na cewce, cały czas miałem missfires, ścisnąłem kostkę opaską zaciskową do cewki i o dziwo przestało wywalać błędy, z czasem dokupiłem te kostki i popodmieniałem piny wraz z przewodami w dwóch kostkach co do których miałem pewne wątpliości co do ich stanu, piny i przewody również w aso, cena chyba 17 zł za cztery przewody wraz z pinami,
arek87 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Nie znalazłem żadnego info o stanie świec zapłonowych... Jakie masz założone? kiedy wymieniane ostatnio?
Kazik123 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 miałem podobny problem, jest jeszcze wątek w tej sprawie problem minął jak wymieniłem świece, cewki i kostki z kablami na raz na wszystkich na raz cewki z aso dały rade
domjenick Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 miałem podobny problem, jest jeszcze wątek w tej sprawie problem minął jak wymieniłem świece, cewki i kostki z kablami na raz na wszystkich na raz cewki z aso dały rade no tak,tylko jak wymienisz wszystko-nie wiadomo,co jest przyczyną-świece,kostki,kable,czy cewki
arek87 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Najważniejsze że działa przypuszczam że platynowe świece bez gazu 150k max przebieg
domjenick Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Najważniejsze że działa przypuszczam że platynowe świece bez gazu 150k max przebieg ja właśnie na platynowe chcę wymienić,bo mialem podobny problem-missfire-najpierw świece-potem zobaczymy co było przyczyną-ostatnie Bosha wymieniałem jakies 8 miesięcy temu...moga mieć już dość...
arek87 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 U siebie miałem NGK co prawda ale jakieś zwykłe. AEB chodził na nich poprawnie, po zmianie na platyny miodek różnice było czuć
_Bartek_ Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ja wymienilem rok temu cewki na NGK platyne i bylo pieknie. Niedawno rowniez zmienilem na te same i mi pada cewka na 4 cylindrze! Juz 4 wymienilem z tego samego cylindra i dalej problem pewnie bedzie sie pojawial :/ Juz nie mam sily a do tego jestem far away from home :/
Łukasz 23 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Może to nie wina cewki tylko instalki lpg tak przynajmniej u mnie było .że na lpg wypadał zapłon a na benzynie było ok[br]Dopisany: 02 Czerwiec 2010, 21:55_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bex_wypadanie_zaplonu_na_lpg-t135286.0.html tu są moje przejścia z cewkami
udy Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 nom ja też miałem ciągły problem z missfires na LPG, EGP ostrobramska nie potrafiło tego rozwiązać, jak również spalania 20l, aż w końcu znalazłem rozwiązanie, wymontowałem LPG..... od tamtej pory jest Git, i żeby nie było nie sieje propagandy przeciwko LPG, to bardzo dobre paliwo :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi