Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AGB] Pierwsze w Polsce B6 2.7L V6 biturbo S-line 486PS 590NM [str. 232]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

A tak btw - dzis mnie uratowaly duze hamulce od malego dzwona [koles nagle chcial zjechac na moj pas] ... Czesciowo zablokowalem kola przy 130 :evil:

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 282,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

czesciowo? Niby jak?

Opublikowano
  • Autor

Uslyszalem pisk opon i abs :decayed:

Opublikowano

A tak btw - dzis mnie uratowaly duze hamulce od malego dzwona [koles nagle chcial zjechac na moj pas] ... Czesciowo zablokowalem kola przy 130 :evil:

i w takich wlasnie niespodziewanych sytuacjach wychodzi ze warto bylo dolozyc kasy na lepsze heble i opony :good: :good: :good:

Opublikowano

dobrze, że za Tobą nikt nie jechał :cool1:

Suli też miał dobre heble, ale ibiza za nim już nie :confused4:

Opublikowano
  • Autor

trzeba uwazac, jak ktos mi siedzi mocno na zderzaku [choc po swapie nie mam juz z tym problemow :polew: ], to zawsze zachowuje sobie odpowiednio duzo miejsca z przodu... ale fakt faktem, latwo w takich sytuacjach o dzwona.

Opublikowano

trzeba uwazac, jak ktos mi siedzi mocno na zderzaku, to zawsze zachowuje sobie odpowiednio duzo miejsca z przodu... ale fakt faktem, latwo w takich sytuacjach o dzwona.

a to znalazl sie juz ktos taki? :shocked: chyba szatan jakis :evil:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie wyedytowalem posta przed chwila :decayed:

Opublikowano

no wlasnie wyedytowalem posta przed chwila :decayed:

:polew: :polew: hahaha no wlasnie :decayed:

:good: :good: :good:[br]Dopisany: 27 Październik 2010, 15:55_________________________________________________co do felg to mi sie zawsze wydawalo ze jesli zmieniasz szerokosc razem z et to:

- odejmujesz lub dodajesz roznice w milimetrach z et

- a z szerokosci cale (ktore dzielisz na pol :naughty: ) bo et jesl liczone od srodka felgi a szerokosc od srodka sie zmienia i do wewnatrz i zewnatrz w rownym stopniu :wink4:

czyli ta roznice w szerokosci dzielimy na pol i trzeba dodac/odjac w calach :tongue4:

troche to moze zamieszane ale mam nadz ze prosto to opisalem

oczywiscie wiadomo.. jeden rozmiar moze miec szersze ramiona a inny rozmiar wezsze.. ta zaleznosc ktora podalem bedzie sie tyczyc tylko blotnika i wystawania kola na zewnatrz/wewnatrz a jesli chodzi o zacisk to zawsze trzeba wedlug mnie przymierzyc :confused4:

jesli sie myle to prosze niech mnie ktos poprawi :cool1:

[br]Dopisany: 27 Październik 2010, 16:01_________________________________________________Fly i sprawdz te felgi gole na aucie bo mi tu wychodzi ze stracisz 1mm akurat do wewnatrz.. zmieniajac wiec z tych 2 miedzy zaciskiem jeszcze 1mm Ci ubedzie a jesli ramiona sa blizej srodka to d*pa :confused4:

z szerokosci zejdzie Ci liczac od blotnika (z 0,5cala szerokosci polowa) 6mm do tego 5mm dystans czyli Ci sie schowa o 11mm a zmiana et wypchnie Ci ja tylko o 10mm.. to tak na moj chlopski rozum.. moze mnie ktos poprawic jak sie myle

Opublikowano
  • Autor

Felgi weszly tak, ze jest sporo miejsca miedzy ramionami, a zaciskiem.

Niestety nie sa nowe... sa odswiezane [zreszta cena by na to wskazywala].

Opublikowano

Fly a patrzac na blotnik jak Ci weszly? jest roznica? czy moje obliczenia +/- sie zgadzaja i ten 1mm ktorego okiem pewnie nie zauwazysz uciekl :)

co do odswiezanych felg.. wiedziales o tym? na zime lepiej ori lakier bo z poprawianym roznie moze sie dziac przy soli.. no i byle nie byly przed odswieazaniem spawane ani za dlugo w piecu ;( ja raz kupilem uzywane niby tylko lekko przetarte i malowane a alu bylo tak rozhartowane ze po miesiacu normlanej jazdy 2juz byly krzywe :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze ich nie zalozylem :tongue4: - jutro.

Na razie tylko byla przymiarka, czy fela miesci sie na zacisku.

Opublikowano

trzeba uwazac, jak ktos mi siedzi mocno na zderzaku [choc po swapie nie mam juz z tym problemow :polew: ], to zawsze zachowuje sobie odpowiednio duzo miejsca z przodu... ale fakt faktem, latwo w takich sytuacjach o dzwona.

mi kiedyś na tyle tak gliniarz siedział na motorze, i niestety nie zdążył wyhamować ... by we mnie nie wjechać odbił w prawo na trawnik na slikach na szosowej yamasze 1100, no i się wyglebił tuż przed moją maską ... :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

trzeba uwazac, jak ktos mi siedzi mocno na zderzaku [choc po swapie nie mam juz z tym problemow :polew: ]

oh ah :polew: :polew: :tongue4: :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Opcja zimowa :gwizdanie:

Fele z bliska nie wygladaja jakos koksiarsko - ale z daleka jest bardzo fajny efekt, ramiona fajnie graja :)

mtm_1.jpg

mtm_2.jpg

Za jakis czas pomaluje zaciski na żółć. Na wiosne felgi w grafit albo czarny mat.

Na razie musza byc srebrne, bo nie mam na czym jezdzic.

AVUSy dzis zabral kolega Runee do białej B7 :)

Opublikowano

Opcja zimowa :gwizdanie:

Fele z bliska nie wygladaja jakos koksiarsko - ale z daleka jest bardzo fajny efekt, ramiona fajnie graja :)

mtm_1.jpg

mtm_2.jpg

Za jakis czas pomaluje zaciski na żółć. Na wiosne felgi w grafit albo czarny mat.

Na razie musza byc srebrne, bo nie mam na czym jezdzic.

AVUSy dzis zabral kolega Runee do białej B7 :)

W graficik je i będzie malina :good:

Avusy na białej też fajnie wyglądają :cool1:

Opublikowano

Fajniutkie. Dasz przypierniczyć w krawężnik? :kox::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Fajniutkie. Dasz przypierniczyć w krawężnik? :kox::decayed:

Wlasnie, zacznij ogarniac Q, bo w zime tych kraweznikow troche moze byc :polew:

Opublikowano

Spoko spoko :cool1:

Opublikowano
:kwasny: na tych felach autko straciło trochę swojego uroku :disgust: Niby uwielbiam ten wzorek, ale ori i w dużym rozmiarze, bo tutaj 18'' i ten kolorek nie robi kompletnie roboty :confused4: Avus był 100 razy fajniejszy, szkoda, że et ujowe :thumbdown: