Buba Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 to co ja mogę osobiście doradzić, to odkładajcie miesięcznie jakieś mniejsze sumy np. 200 - 300 zł przez parę lat, a dzięki procentowi składanemu po parunastu latach będzie mieli konkretne pieniądze no i tak robie juz kilka lat na dobrym koncie oszczednosciowym patrzylem na lokaty ale chyba to samo wychodzi
Gość TrueOgre Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 to co ja mogę osobiście doradzić, to odkładajcie miesięcznie jakieś mniejsze sumy np. 200 - 300 zł przez parę lat, a dzięki procentowi składanemu po parunastu latach będzie mieli konkretne pieniądze no i tak robie juz kilka lat na dobrym koncie oszczednosciowym patrzylem na lokaty ale chyba to samo wychodzi no raczej Kamilowi nie chodziło o konto oszczędnościowe
Buba Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 to co ja mogę osobiście doradzić, to odkładajcie miesięcznie jakieś mniejsze sumy np. 200 - 300 zł przez parę lat, a dzięki procentowi składanemu po parunastu latach będzie mieli konkretne pieniądze no i tak robie juz kilka lat na dobrym koncie oszczednosciowym patrzylem na lokaty ale chyba to samo wychodzi no raczej Kamilowi nie chodziło o konto oszczędnościowe czyli gdzie?
LUCAS Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 nie przejmuj się, nic konkretnego tam nie ma inwestycje doradza się pod konkretnego klienta nie można powiedzieć, że jakaś inwestycja jest najlepsza dla wszystkich sporo czynników kształtuje wybór LUCAS, napisałeś że pracujesz w banku i możesz coś doradzić, ale nie oszukujmy się bo zakres produktowy tyczy się tylko Twojego banku i wątpię byś mógł coś innego polecić niż produkt, który Ci narzucą jeśli chodzi też o niezależnego doradce jakim jest Open Finance, to jest on w grupie Noble Bank to co ja mogę osobiście doradzić, to odkładajcie miesięcznie jakieś mniejsze sumy np. 200 - 300 zł przez parę lat, a dzięki procentowi składanemu po parunastu latach będzie mieli konkretne pieniądze pozdro Fakt, mam w banku niepełna oferte Towarzystw Funduszy Inwestycyjnych ale zasada jest wszędzie taka sama: Wszystko zalezy od akceptowalnosci ryzyka, zasobnosci portfela na "tą" inwestycję i horyzontu czasowego. Można tez tak jak mówisz pobawic się w ubezpieczenia inwestycyjne (tzw. Unit-Linked) czyli odkladasz co miesiac np po 200 zł i te pieniadze pracuja na funduszach wybranych przez zarzadzajacych nimi. Ty tylko ograniczasz sie do okreslenia ryzyka jakie jesteś skłonny podjac przy czym kilka, kilkanascie razy w roku mozesz bezplatnie zmienic strategie. Wada tego rodzaju inwestycji moze byc to, ze istnieja doścduże oplaty likwidacyjne (przy rezygnacji z tego typu inwestycji) w pierwszych latach. Nie wiem czy rozumiecie to co pisze ale jeśli nie to walcie śmiało, wytłumaczę dokładniej... A Walutę jak macie... sprzedawać, taka moja dobra rada... Ja osobiście bardzo często gram na wzrostach na GPW, ew. na kontraktach terminowych (granie na spadkach). To oczywiscie nieco wyzsza szkola jazdy ale zyski duzo wyzsze (relatywnie). Jedyna wada to mega ryzyko i brak mozliwosci dokladnego przewidzenia zachowań rynku
Gość TrueOgre Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 tylko nie Unit-Linked przecież to złodziejstwo w biały dzień.....
LUCAS Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 tylko nie Unit-Linked przecież to złodziejstwo w biały dzień..... no niestety to kosztuje... nawet do kilkunastu zł miesiecznie... Zreszta jak kto woli... albo dogladac swojej kasy samemu czesciej albo powierzyc to specjalistom i kontrolowac raz na jakis czas... Niestety w obu przypadkach nie ma gwarancji ze zarobimy.
Nosfer Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Ciekawy temat.. A Ja Wam coś powiem - POKER
Gość TrueOgre Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Ciekawy temat.. A Ja Wam coś powiem - POKER to idziemy do stołu
Gość TrueOgre Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Tylko jakieś Wampirzyce wokół to na wypadek gdyby nie poszło w kartach :naughty:
LUCAS Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Tylko jakieś Wampirzyce wokół to na wypadek gdyby nie poszło w kartach :naughty: jak gram fikcyjnie to k...a kasy jak lodu wygrywam, jak za prawdziwa kase to grosze jakies...
sokolnh Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 tylko nie Unit-Linked przecież to złodziejstwo w biały dzień.....
bero Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 polecam zainwestować na giełdzie.. nabiera to sensu już od 10 tyś. złotych. sam od niedawna inwestuję i nie są to takie czary trochę wyczucia, monitorowania rynku, inwestowania w stabilne instrumenty i zawsze do przodu. Lokaty nie mają sensu z uwagi na gówniany zarobek. Jakby ktoś miał pytania to zapraszam
LUCAS Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 polecam zainwestować na giełdzie.. nabiera to sensu już od 10 tyś. złotych. sam od niedawna inwestuję i nie są to takie czary trochę wyczucia, monitorowania rynku, inwestowania w stabilne instrumenty i zawsze do przodu. Lokaty nie mają sensu z uwagi na gówniany zarobek. Jakby ktoś miał pytania to zapraszam true, true...
sokolnh Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 mój klient 20 000 zł -> 12 msc -> 23640 zł bez większego ryzyka zysk bez podatku 18,2% nie bójcie się ludzie korzystać z usług doradcy finansowego, tylko niech ma jakieś doświadczenie i np. uprawnienia KNF-u no i czytajcie wszystkie umowy i pytajcie o wszystko
LUCAS Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 mój klient 20 000 zł -> 12 msc -> 23640 zł bez większego ryzyka zysk bez podatku 18,2% nie bójcie się ludzie korzystać z usług doradcy finansowego, tylko niech ma jakieś doświadczenie i np. uprawnienia KNF-u no i czytajcie wszystkie umowy i pytajcie o wszystko no właśnie... nich to bedzie ktos kumaty, ktos kto sam sie w to bawi i z autopsji zna to wszystko...
Gość TrueOgre Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 czyli piszcie to TrueOgre lub do sokolnh
sokolnh Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 czyli piszcie to TrueOgre lub do sokolnh nie no, ja bez spotkania z klientem niczego nie doradzę
Gość TrueOgre Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 czyli piszcie to TrueOgre lub do sokolnh nie no, ja bez spotkania z klientem niczego nie doradzę ja mówię żeby napisali na pw w ramach kontaktu, a co robić dalej to już wiemy
Rekomendowane odpowiedzi