msmarcinek Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Wjechałem rano w ogromną kałużę (pół metra głęboka i 100 metrów długa) . Przejechałem ale za 200 metrów zapaliły mi się jednocześnie kontrolka ESP i świece a samochód stracił całkiem moc (ale nie zgasł). Po 15 minutach odzyskał moc na ok 5 minut. Przejechałem 2 km i to samo. Zostawiłem samochód i pomyślałem że musi przeschnąć . Po 2 godzinach wróciłem, odpalam jest ok ale po ok 500 metrów znowu zanik mocy i świeci: kontrolka ESP i świece . Zatrzymał się obok znajomy taksówkarz i powiedział że zamoczyłem ECU i trzeba suszarką wysuszyć i będzie ok. Co robić? Suszyć? Czy to coś innego.
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Pół metra głęboka i 100m długa a do środka sie nie nalało?? ECU ciezko zamoczyć, a tak ogólnie kto widział jeździc po takiej wodzie :gwizdanie: Ciezko powiedzieć co mogło sie "napić" wody. ESP moze świecić bo kable przy kołach sie napiły wody i robi sie spięcie.
msmarcinek Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Od 3 dni leje cały czas u nas. Może z tą głębokością przesadziłem ale ponad 30cm to było na pewno. Woda chlapała na ponad metr do góry.
antonio Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Woda chlapała na ponad metr do góry. trzeba było ciut wolniej przez nią przejechać... :gwizdanie:
rookie Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Pierwsza rzecz, jak masz słońce to maska do góry i suszysz, jak nie ciepły garaż maska do góry, suszarka w rękę i jedziesz poczynając od ECU po wszystkie widoczne kable, ABS, ESP masz na wierzchu. Przy okazji wrzuć auto na VAGa, zobaczymy co powie. Pozdro
letallec Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Przy okazji wrzuć auto na VAGa, zobaczymy co powie. Pewnie powie ze coś nie tak z pedalem gazu :gwizdanie:
msmarcinek Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Wysuszyłem farelką (ok 30-40min) i jest teraz ok . Będę uważał na duże kałuże .
rookie Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Zuch chłopak! A masz pokrywę silnika i skrzyni od spodu?
Rekomendowane odpowiedzi