Adrian A4 Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 Wtam wszystkich specjalistów zaczynam nowy wątek poniewaz nie znalazłem nic odpowiadniego do mojego problemu mam problem z klima wsumie pierwszy raz ja uruchammiam wiec niewiem czy działlała wcześniej ale w tym momecie nie chłodzi wogóle wyskakuje mi bład na Vag-u typu: Control Module Part Number: 8D0 820 043 D Component and/or Version: A4-KLIMAVOLLAUTOMAT_D63 Software Coding: 00041 Work Shop Code: WSC 00235 1 Fault Found: 00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113) 30-00 - Open or Short to B+ czytałem ze moga to byc luty w klimatroniku ale podpiąłem inny i dalej to samo sprawdziłem równiez na panelu klimatronika błąd na kanale 42 25.5 i nie moge sobie poradzic z uruchomieniem klimy szukalem tego G113 ale nie mogłe znaleźć go jaki ma kolor wtyczki G113??prosze fahowców o porade w poprowadzenie za raczke w tej sprawie:) wkleiłem z Etki silniczki który to powiedzcie panowie??bo w mojej etce nie jest to napisane:( http://img515.imageshack.us/img515/9587/silniczekg113fy1.jpg http://img515.imageshack.us/my.php?image=silniczekg113fy1.jpg
Luqas26 Opublikowano 16 Lipca 2007 Opublikowano 16 Lipca 2007 Ten blad jest zwiazany z ktorym silniczkiem od przpustnicy, ale klima powinna chlodzic mimo tego ale glowy nie dam. Kros na forum mial przypadek ze klima chlodzila ale przez ktoras klapke zimne powietrze nie wialo do kabiny. Najpierw sprawdz czy zalacza sie sprezarka, jezeli nie to musisz udac sie na warsztat. Sprawdz tez rurki obok akumulatora sa gruba-chlodna cienka-ciepla. Jak nie to pewnie uciekl gaz.
Adrian A4 Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Opublikowano 16 Lipca 2007 wiem ze z silniczkiem a dokładnie z klapka silniczka ale klima nie chodzi musze sprawdzic czy te rurki sa ciepłe i zimne wtedy bedzie cos wiecej wiadomo spreżarka sie załącza i słychac ja normalnie ale klima ani rusz podjade moze sprawdzą mi czy wogóle jest nabita klima ale powinno wywalic bład ze jest nie nabita czyż nie??dzieki wielkie za rady czekam na dalsze przypyszczenia i wrózenie z fusów:)
pre_pl Opublikowano 16 Lipca 2007 Opublikowano 16 Lipca 2007 czy wogóle jest nabita klima ale powinno wywalic bład ze jest nie nabita czyż nie?? pisaliśmy już o tym (masz problem duży z klimą, a nie czytasz forum ? ), że jesli nie ma czynnika może wyskoczyć błąd z czujnikiem ciśnienia (ja tak miałem, ale widziałem, że u innych podobnie było). Moim zdaniem trochę źle się do tego zabierasz. To nie jest układ, który możesz sobie naprawić w garażu. Potrzebny jest specjalny sprzęt, więc lepiej się udaj do specjalistycznego zakładu. Jak się załącza sprężarka, to jeszcze coś w układzie powinno być, ale może już nie wystarczająco. ile kosztuje sprawdzenie klimy w Anglii ?
Luqas26 Opublikowano 16 Lipca 2007 Opublikowano 16 Lipca 2007 ile kosztuje sprawdzenie klimy w Anglii Ostatnio byla u mnie siostra ze swoim chlopakiem angolem i pytalem o ceny w anglii mowil ze do 100f, ale nie wiem jak jest na 100% bo wg. mnie to troche za duzo, no chyba ze mial na mysli ceny ASO a o to nie pytalem.
Adrian A4 Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Opublikowano 30 Lipca 2007 czy wogóle jest nabita klima ale powinno wywalic bład ze jest nie nabita czyż nie?? pisaliśmy już o tym (masz problem duży z klimą, a nie czytasz forum ? ), że jesli nie ma czynnika może wyskoczyć błąd z czujnikiem ciśnienia (ja tak miałem, ale widziałem, że u innych podobnie było). Moim zdaniem trochę źle się do tego zabierasz. To nie jest układ, który możesz sobie naprawić w garażu. Potrzebny jest specjalny sprzęt, więc lepiej się udaj do specjalistycznego zakładu. Jak się załącza sprężarka, to jeszcze coś w układzie powinno być, ale może już nie wystarczająco. ile kosztuje sprawdzenie klimy w Anglii ? nic wiecej mi nie wywala na Vagu napisz jak mam to sprawdzic wmiare dokladnie ponieważ koszty angielskie są poprostu kosmiczne jak mam sie do tego zabrać szukałem czegos w sukajce ale nic nie wyszukałem mozezle szukałem wiec prosze o podanie linku który dostarczy mi jakis wiadomość!i czy ta klm apowinna chłodzić jesli bedzie nabita mimo pojawiania sie tego błedu to tylko niestyka kabelek silniczka od klapki <przynajmniej tak sie to tłumaczy >Pomózcie rozwiazac problem mam spore checi zeby to naprawić i nie posiadam dwóch lewych raczek które mi przyrosły do kieszeni jak cos sie dzieje z autem.tylko działam :):)przynajmniej w miare moich zdolności:)czekam na linki i rady które pokieruja mnie do cudownego chłodu w aucie:) pozdrawiam wszystkichi dzieki [br]Dopisany: 16 Lipiec 2007, 23:26 _________________________________________________i co nikt nic nie wie na ten temat??pomóżcie rozwiazac problemik[br]Dopisany: 17 Lipiec 2007, 19:40 _________________________________________________naprawdę nikt nic nie wie na ten temat niewierze javascript:void(0); sick3[br]Dopisany: 19 Lipiec 2007, 23:11 _________________________________________________odgrzebałem mój stary temat dlatego, ze nie mogę uwierzyc, ze nikt nie wie dlaczego dokladnie nie działa mi klima i gdzie znajduje sie ten silniczek.i czy klima powinna chłodzic mimo tego błedu bo nie chłodzi rurki zimne i nic nie działa przypominam ze spreżarka załącza sie normalnie.
Gość Iceman Opublikowano 31 Lipca 2007 Opublikowano 31 Lipca 2007 sprężarka może chodzic a klima i tak niebedzie dawac żadnego efektu : - zamało czynnika w układzie - przypchana lufka ( zawór rozprężny ) - brak wydajności sprężarki - niedomknieta klapka mieszania powietrza ( ciepłe zimne ) itd.
Adrian A4 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Opublikowano 31 Lipca 2007 wielkie dzieki za odpowiedz Iceman wkoncu cos zaczyna sie wyjasniać naprowadz mnie co mam zrobić albo juz sam niewiem co jeszcze moge zrobic we własnym zakresie zeby to uruchomic wiem ze to bardzo cięzka sprawa ale prosze o pomoc i objaśnienie czego mogą dokonac moje ręce )
Gość Iceman Opublikowano 31 Lipca 2007 Opublikowano 31 Lipca 2007 teoretycznie niewiele bez manometrów podłączonych, niewiemy jakie masz cisnienie w układzie , ile masz gazu ,itd musisz odwiedzic jakiś zakład i miec jakiekolwiek informaje i wtedy można pomyślec co dalej
Adrian A4 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2007 to super w pierwszym czasei wolnym podjade do warsztatu gdzie napełniaja i powiem zeby mi napełniji i wezme wszystkie parametry od nich wtedy mam nadzieje cos sie wymysli bo roztopię sie w aucie juz niedługo:( klima jest a uzywac niemożna paranoja trzeba to zrobić
Rekomendowane odpowiedzi