Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czym myjecie swoje auta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tak jak w temacie czym myjecie swoje samochodziki z zew i wew? jezdzicie na automaty czy wolicie recznie popiescic swoje autko? :naughty:

Opublikowano

Tylko ręcznie :naughty: Znajomi pytają "gdzie myjesz auto że zawsze jest takie czyste?" :cool1:

Opublikowano

chłopkiem na myjni :decayed:

Opublikowano
  • Autor

a moze ktos z was myje na myjni bezdotykowej? osstatnio jezdze tylko na taka i za 8-10 zl ladnie go wymyje :good: tylko mam problem z osuszeniem bo czym nie wytre to zostaja smugi albo slady wody... macie pomysly czym wycierac do sucha zeby nie bylo zadnych sladow? :mysli:

Opublikowano

na bezdotykowej myjni jest wyraźnie napisane żeby nie wycierać

Opublikowano

Ja przważnie jeżdżę na automatyczną,ale ostatnio zakupiłem potrzebne akcesoria i chemię do mycia i ręcznie pucuję :) Czasu trochę zajmuje to ale efekt o niebo lepszy.Natomiat wewnątrz używam preparatów psikanych np.plack matowy do deski.

Opublikowano

Tam gdzie ja myje nic takiego nie pisze. I jak porządnie nie wytre i nie wypucuje auta po umyciu to też mi zostają porządne smugi i plamy po wodzie.

Opublikowano

prawdziwi klubowicze myją sami i to odpowiednimi środkami :naughty:[br]Dopisany: 25 Maj 2010, 14:02_________________________________________________ :polew: :polew:[br]Dopisany: 25 Maj 2010, 14:02_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/wszystko_o_pielegnacji_auta_kosmetyki_meguiars_dobre_ceny_dla_klubu-t1514.0.html

Opublikowano

Mam człowieka od mycia fury (Pozdro Miron :polew: :polew: :polew:)

A na poważnie to myję sam.Karcher , odpowiednie kosmetyki i ogień z tyłka co tydzień :decayed: Nigdy w życiu nie byłem swoim samochodem na automatycznej myjni :hi:

Opublikowano

Tam gdzie ja myje nic takiego nie pisze. I jak porządnie nie wytre i nie wypucuje auta po umyciu to też mi zostają porządne smugi i plamy po wodzie.

Z reguły tam spłukuje się wodą osmotyczną nie pozostawiającą smug jednak najlepsza opcja to samemu pod domkiem i dobrymi kosmetykami :decayed:

Opublikowano

a moze ktos z was myje na myjni bezdotykowej? osstatnio jezdze tylko na taka i za 8-10 zl ladnie go wymyje :good: tylko mam problem z osuszeniem bo czym nie wytre to zostaja smugi albo slady wody... macie pomysly czym wycierac do sucha zeby nie bylo zadnych sladow? :mysli:

A nie ma tam jako ostatniej opcji mycia... nablyszczania z srodkiem wysuszajacym? Ja zawsze tak koncze mycie i smug prawie w ogole nie ma. Gdzieniegdzie na dachu.

Ale nie ma to jak samemu umyc furke :) Wiosna przyszla, pogody beda dopisywac mam nadzieje to sobota do poludnia bedzie zarezerwowana dla furki.

Opublikowano

ja ostatnio myję deszczem :naughty:

Opublikowano

A na poważnie to myję sam.Karcher , odpowiednie kosmetyki i ogień z tyłka co tydzień :decayed: Nigdy w życiu nie byłem swoim samochodem na automatycznej myjni :hi:

poza pierwsza linijka :decayed: tak samo :kox:

po myjniach za dużo poprawiania :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie - a słyszeliście o myciu bezwodnym?? Ostatnio ktoś mi wpakował taka reklamówkę za wycieraczkę - spryskują auto jakimś środkiem i ścierają z niego syf. W podobny sposób ponoć nakładają również wosk i robią to również pod chata (z racji tego, że się nie syfi).

Miał ktoś już z tym do czynienia?

Przykładowy link, firma z której dostałem wizytóweczkę:

http://nowet.com.pl/[br]Dopisany: 25 Maj 2010, 14:28_________________________________________________Co do poprawek po myjniach ręcznych i ich kasowania za usługę, to ja ostatnio jeździłem 3x na poprawki :wallbash: Coraz gorsza kadra pracuje w tej branży, ale nie ma się co dziwić, jak właściciele myjni płacą takie gówniane pieniądze :decayed:

Opublikowano

Moja Audiczka nie wie co to myjnia automatyczna :decayed:, sam ją myje kiedy mam czas, a używam tylko najlepszych środków do czyszczenia i pielęgnacji... Tyle tego jest, że nazw nie pamiętam :blink:. Pakuje środki do czyszczenia i pielęgnacji do walizki, bo tyle ich mam i ledwo co mi się mieszczą :kox::shocked::polew:, a resztę pakuje do plecaka... Mój rekord mycia samochodu to 8 godzin, a najkrócej to 20 min... Później się lśni jak psu jaja... :polew:.

Opublikowano

ciekawe jak na to ścieranie szmatka brudu reaguje lakier? bo ziarenek piasku to badziewie nie rozpuści :gwizdanie: a szmatka i piasek nie za dobrze działa na lakier :cool1:

Opublikowano

Ja myję swoją 4 razy w roku, przed zimą po zimie i ze dwa razy w lecie (no może 3) . W środku co tydzień wilgotną szmatką w środku przecieram i odkurzaczem przejadę plus szyby

Opublikowano
  • Autor

widzialem film na youtube jak koles pod sklepem myje auto takim srodkiem.. caly brud sie wciera w lakier :wallbash: :wallbash: ja tak bym roweru nie umyl a co mowic samochod..

Opublikowano

No i właśnie o to mi się rozchodzi :decayed: Podobno ten preparat tworzy jakby poduszkę powietrzna pod syfem i nic się nie rysuje :evil: Dzwoniłem do tej firmy, żeby coś wyciągnąć i facet powiedział, że zmywa nawet za***isty syf - nic nie trzeba opłukiwać, ani robić wstępnego czyszczenia :gwizdanie:

Ciekawe.....[br]Dopisany: 25 Maj 2010, 14:35_________________________________________________Muszę jakiegoś znajomego z parchatym autem namówić :evil::naughty:

Opublikowano

Ja dokładnie robię tak samo, (Pozdro Trzeniu :polew: :polew: :polew:)

Moja audika nigdy za mojej kadencji nie widziała szczotek w jakiejkolwiek myjni, tylko jazda na BP => karcher a później pucowanie do efektu świecącej jak psu jajca :decayed:

A przed A4ką jak miałem malucha, raz wjechałem na Statoila na szczotki i po myciu mi go zatkało i nie mogłem wyjechać z myjni bo pluł wodą :polew: :polew: :polew: