Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Białe naloty na bokach szyby przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Od jakiegoś czasu na bokach przedniej szyby (na samych krawędziach) pojawiły mi się białe naloty.Nie jestem pewny ale albo puszcza klej albo szyba się rozwarstwia??Naloty idą od dołu do góry zaraz przy słupkach.Może wie ktoś co jest przyczyną i jak to zniwelować.Postaram się wrzucić fotki w najbliższym czasie.Z góry dzięx za informacje. javascript:void(0);

Opublikowano

Przyczyną tego jest odklejenie się warstwy szkła od folii zatopionej w szybie(zmiany temperatury,jakość wykonania,może woda podchodzi :mysli: ).Nie zniwelujesz tego, u mnie w miejscu takiego nalotu kóregoś dnia szyba pękła i wymieniłem na nową.

Opublikowano

miałem dokładnie tak samo, nic z tym nie zrobisz, jedynie wymiana ale chyba aż tak to nie zachodzi żeby wymieniać

Opublikowano

miałem dokładnie tak samo, nic z tym nie zrobisz, jedynie wymiana ale chyba aż tak to nie zachodzi żeby wymieniać

W koncu pęknie na bank w białych miejscach. Najprawdopodobniej koroduje metal pod tym miejscem. Szyba z czasem do wymiany.

Opublikowano

Szyba tak jak koledzy piszą - do wymiany. Ale wbrew pozorom nie jest to ogromny koszt.

Przypadkiem nie baw się w używki, bo i takie pomysły widywałem :thumbdown:

Opublikowano

Po pierwsze nie baw się w używki po drugie niech zrobią ci to fachowcy... żebyś później nie żałował.

A czy ta szyba nie była przypadkiem wymieniana?

Opublikowano

Proces rozwarstwiania trwa nieraz kilka lat i raczej ogranicza się do miejsc przyciemnionych szyby wiec chyba nie ma czym się martwić i póki nic się nie dzieje można z tym jeździć