Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] >Trzęsie mi się cała buda ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Piszę tak jak w temacie bo trzęsie mi się cała buda ale tylko przy odpalaniu i gaszeniu samochodu bo na biegu jałowym jest wszystko 0k jaka to może być przyczyna? i czy to jest normalne?

Pozdro

Opublikowano

Odpaleniu i gaszeniu towarzyszy chwilowe mocniejsze trzesienie... przynajmniej u mnie

Opublikowano

Odpaleniu i gaszeniu towarzyszy chwilowe mocniejsze trzesienie... przynajmniej u mnie

tzn. że to jest normalne i niemam się o co martwić że jest coś nie tak

Opublikowano

Nie masz co sie martwic...wszystko raczej jest :good:

Opublikowano

No niestety AFN nie posiada klapy gaszącej.

Opublikowano

Witam

Piszę tak jak w temacie bo trzęsie mi się cała buda ale tylko przy odpalaniu i gaszeniu samochodu bo na biegu jałowym jest wszystko 0k jaka to może być przyczyna? i czy to jest normalne?

Pozdro

Przyczyną może być już zużycie w jakimś stopniu koła dwumasowego oraz zawieszenia silnika. Też czytałem opinie, że jest to normalne ale ostatnio robiłem sprzęgło oraz wymieniałem poduszki. Objawy o których piszesz w moim przypadku ustąpiły. Zwróć uwagę na zachowanie silnika podczas uruchomiania i gaszenia. Jak ci rzuca na boki silnikiem to poduszki nadają się do wymiany mimo, że zewnętrznie wyglądają na sprawne.

Opublikowano

dzisiaj przerabiałem to samo, poduszki do wymiany, poduszki silnika wymienione, zostało tylko jeszcze wymienić poduszkę skrzyni biegów bo minimalnie trzęsie