pfal83 Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Witam wszystkich, chciałbym wymienić radio Audi Chorus by Grundig: Na Concert 2+ Mp3 do A4: Posiadam Audi A4 B6 rocznik 2002. Po pierwsze chciałbym się dowiedzieć, gdzie takie coś można wykonać w Warszawie. Druga sprawa to jakie elementy będę potrzebował. Wiem tylko tyle, że potrzebna będzie wymiana kosza 1 din na 2 din, plus ewentualnie wymiana panelu klimatronika (z podgrzewanymi fotelami) oraz zakup radia. Fajnie by było dowiedzieć się jakie są realne ceny tych elementów oraz cena instalacji. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
kantek1 Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam niedawno zakupiłem takie radyjko i też jestem ciekawy co będzie potrzebne po wyciągnięciu starego zauważyłem ze wejścia są inne :-( potrzebne będą nowe czy jakieś przejściówki????
domin79 Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 ...potrzebna przejściówka ISO-ISO 2 http://allegro.pl/plug-play-adapter-do-montazu-audi-rns-e-f-v-i1321850654.html
kantek1 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 To jeszcze brakuje mi kosza na 2 din :-( i chyba nie szybko go kupie bo z tego co widzę to chcą za niego więcej niż dałem za radio :-([br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 21:02_________________________________________________Witam Mam pytanko a mianowicie ... zakupiłem radio Concert 2 i przejściówkę ISO-ISO 2 i po podłączeniu nie działa radio :-( słychać podczas wpinania kostki do radia ze jakiś sygnał idzie do niego bo jest dźwięk w bagażniku tak jak by psyknięcie i słychać taż psyknięcie w głośnikach i nie wiem o co to chodzi czy radio jest popsute czy może trzeba coś pokombinować VAG-IEM Proszę o pomoc
Lukaszxxx Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 To jeszcze brakuje mi kosza na 2 din :-( i chyba nie szybko go kupie bo z tego co widzę to chcą za niego więcej niż dałem za radio :-( Kosz to najtaniej w serwisie vw audi 190 zł
lex57 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam Wymiana klimatronika nie jest konieczna rezasz lekko boczki i gotowe,nic nie widać
fayera Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam Mam pytanko a mianowicie ... zakupiłem radio Concert 2 i przejściówkę ISO-ISO 2 i po podłączeniu nie działa radio :-( słychać podczas wpinania kostki do radia ze jakiś sygnał idzie do niego bo jest dźwięk w bagażniku tak jak by psyknięcie i słychać taż psyknięcie w głośnikach i nie wiem o co to chodzi czy radio jest popsute czy może trzeba coś pokombinować VAG-IEM musisz kodowanie zrobić
mateusz1528 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Otoz właśnie kodowanie nic nie pomaga. Ja je podlaczylem u siebie.. Zmienilem kodowanie. Wyciagnąłem kleme od aku. Czekalem całą noc i nic to nie dalo. Mam ten sam problem co kolega kantek1
MarcinRoz Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Otoz właśnie kodowanie nic nie pomaga. Ja je podlaczylem u siebie.. Zmienilem kodowanie. Wyciagnąłem kleme od aku. Czekalem całą noc i nic to nie dalo. Mam ten sam problem co kolega kantek1 Podłączone CAN-L i CAN-H ??
mateusz1528 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Tak sa podlaczone bo we wczesniejszym radiu wszystko gralo ladnie i pokazywalo na liczniku stacje.
kantek1 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 http://allegro.pl/plug-play-adapter-do-montazu-audi-rns-e-f-v-i1344774473.html Przejściówka ta jest nie odpowiednia dla concertII ,po zmianie kilku kabelków radio działa:-) Po nowym roku zabieram się za montowanie do samochodu .
fayera Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 http://allegro.pl/plug-play-adapter-do-montazu-audi-rns-e-f-v-i1344774473.html Przejściówka ta jest nie odpowiednia dla concertII ,po zmianie kilku kabelków radio działa:-) Po nowym roku zabieram się za montowanie do samochodu . No ta przejściówka akurat do concerta II nie jest potrzebna ale na jakie radio w końcu zmieniałeś concert II czy III
kantek1 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 http://allegro.pl/radio-audi-a4-concer-ii-cd-mp3-2002-2009-idealne-i1307010595.html to aukcja którą wygrałem
kantek1 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 jeszcze nic nie wiem o tym radiu co i jak na nim jest bo dzisiaj po zmianie tych kabli w przejściówce zdążyłem tylko spr czy działa . fayera masz może jakąś instrukcje do tego radia???
fayera Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 fayera masz może jakąś instrukcje do tego radia??? niestety a jak to jest z przejściówką pod rns-e podpinałeś ją czy nie?
kantek1 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 podpinałem tylko tą co wcześniej wkleiłem linka Wczoraj udało mi się zamontować radyjko i wszystko działa ok:-) poświeciłem cały dzień na to ale było warto :-) teraz potrzebuję instrukcji obsługi bo nie wszystkie funkcje są mi znajome, może mi ktoś powiedzieć czy te radyjko jest tylko na 1 płytę CD ??
elmo814 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 podziel sie jak podłaczyles radio bedzie dla potomnych , mozesz wrzucic foto z instalacji i opisem ktore piny trzeba zmienic?
fayera Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 podziel sie jak podłaczyles radio bedzie dla potomnych , mozesz wrzucic foto z instalacji i opisem ktore piny trzeba zmienic? No właśnie . A kodowanie robiłeś?
MarcinRoz Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 podpinałem tylko tą co wcześniej wkleiłem linka Wczoraj udało mi się zamontować radyjko i wszystko działa ok:-) poświeciłem cały dzień na to ale było warto :-) teraz potrzebuję instrukcji obsługi bo nie wszystkie funkcje są mi znajome, może mi ktoś powiedzieć czy te radyjko jest tylko na 1 płytę CD ?? Tak, to radio jest na 1 płytkę. Symphony jest z wbudowaną zmieniarką na 6 płyt
Rekomendowane odpowiedzi