pudzianxxx Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Wczoraj podczas jazdy moja niunia zaczęła szarpać na każdym biegu przy delikatnym dodaniu gazu.Gdy stanalem i na biegu jałowym gazowalem nic takiego nie miało miejsca.Dziś rano odpaliłem i wszystko było ok,po przejechaniu 20km znowu zaczęło szarpać,na biegu jałowym silnik pracuje równo,szarpie tylko podczas jazdy.Świece wymieniane w styczniu,filtr paliwa 20 tys km. temu.Po poludniu wymienię jeszcze kable....co o tym sadzicie?
mosquitosound Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 szarpie autkiem tak jakby zamiast przyśpieszać chciało hamować???
pudzianxxx Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2010 Dokladnie,jakby nagle prad znikal
piczon4 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Kolego "Pudzian" sondy lambda ci padają jestem prawie pewien bo mailem cos takiego w swojej s4 2,6 v6 i po wymianie jest ok spróbuj je odlaczyc i wtedy sprawdz jak auto jezdzi masz je na prawym i lewym kolektorze.
Rafal_ Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Miałem u siebie podobne objawy na Pb i LPG- czasem było lepiej, czasem gorzej a czasem znikało całkiem Nikt nie potrafił znaleźć usterki (Vag czasem pokazywał problemy z sondą)... powymieniałem przewody, świece, moduł, cewki, miałem się brać za sondy ale któregoś dnia pier.....ło tak że silnik chodził na pięć cylindrów Pojechałem do gaziarza i dopiero wtedy okazało się że jest walnięty komputer od gazu, facet przywrócił mi wszystko do poprawnego sterowania benzynką i kazał przyjechać za kilka dni na wymianę komputera Po tych kilku dniach zajeżdżam, szybka wymiana kompa a tu d..a , poszukał, pogrzebał i znalazł - brak sygnału z komputera do wtryskiwacza (gdzieś po drodze "przerwał" się kabelek) Od tamtej pory śmiga wszystko jak trzeba (i oby jak najdłużej) Także moja rada nie wymieniaj wszystkiego co ktokolwiek Ci poradzi tylko najpierw odłącz całkiem instalacje LPG a możliwe że będzie to błahostka jak u mnie
pudzianxxx Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2010 Koledzy wymienilem dzis przewody i dalej to samo....gdyby to byla padnieta sonnda lambda to auto by kopcilo i wiecej palilo a nic takiego sie nie dzieje.Na biegu jalowym gdy zwiekszam obroty to wszystko jest ok,tylko w czasie jazdy przerywa[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2010, 11:38_________________________________________________Diagnostyka komputerowa nic nie wykazala,zadnych bledow...nie wiem co robic
Agrzesiek4 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 witam, ja mam podobny problem jak kolega juz dluzszy czas. Na zimnym silniku jak jade wszystko jest jak powinno, jednak jak tylko troszke sie rozgrzeje to przy zmianie biegow szarpie, obroty zawisają delikatnie w gorze przy kazdej zmianie biegów z 1-2 i z 2-3.
pudzianxxx Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2010 Koledzy auto naprawione,okazalo sie ze przepalily sie 2 male przewody od przeplywki,a wiazka idzie pod kolektorem wiec nie mozna tego bylo zauwazyc.Teraz juz jest wszystko ok,pozdrawiam
janSerce Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 to super że znalazłeś problem, jak byś mógł to wrzuć zdjęcie co to za kabelki są to dla potomnych będzie. Ps. w B5 ABC w nie ma przepływki, to pewnie do przepustnicy te idą?
Rekomendowane odpowiedzi