golab24 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Jaki zestaw tarcz i klocków na przód oraz tył proponujecie jeżeli moje wymagania wyglądają tak: 1. Bardzo skuteczne hamowanie dla małych prędkości (jazda miejska), co najmniej jak ori. 2. Wymiana wyłącznie tarcz i klocków, zmiana jarzm/zacisków nie wchodzi w grę. 3. Cena porównywalna z ori lub niższa. 4. Czas zużywania się klocków nie ma większego znaczenia. Jakie numery z etki mają te części dla mojej niuni: B6 1.9 TDI AVB.
lapek85 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 tak ogólnie to można wsadzić tarcze zimmermana + klocki textar i bedzie ok
rav Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 "gładkie" tarcze BREMBO + klocki ferodo PREMIER w zupełności wystarczy do jazdy miejskiej i nie tylko ewentualnie zestaw ATE
xprzemo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Możesz też założyć tarcze TEXTAR i klocki TEXTAR do jazdy w mieście i nie tylko dobry zestaw.
Dev Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Bosch & Bosch dobra cena i bardzo dobra jakość
rafael26 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 u mnie tez sie hamulce koncza pomalu doradzili mi tarcze brembo a klocki textar przud i tyl czy bede zadowolony z tego zestawu czy doradzicie cos lepszego dodam ze chcialbym miec 100 % hamulce obecnie mam trw i musze bardzo mocno na pedal cisnac zeby autko zatrzymalo sie
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 u mnie tez sie hamulce koncza pomalu doradzili mi tarcze brembo a klocki textar przud i tyl czy bede zadowolony z tego zestawu czy doradzicie cos lepszego dodam ze chcialbym miec 100 % hamulce obecnie mam trw i musze bardzo mocno na pedal cisnac zeby autko zatrzymalo sie zestaw brembo + textar taki sobie, zapodaj Bosch & Bosch masz cos posrane z hamulcami skoro słabo hamuje to nie jest wina zestawu TRW, który notabene jest bardzo solidny
siemian Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 z gówna bata nie ukręcisz... Żeby 288 dobrze hamowało to chyba musiałbyś zostawić same blachy i wyciągnąć cały środek... Tak z 300 kg przydało by się urwać z masy a co do tego: 1. Bardzo skuteczne hamowanie dla małych prędkości (jazda miejska), co najmniej jak ori. ori w ogóle przecież nie hamule... Ori spowalnia... Ja bym się zatanowił czy nie wydać raz 300zł na zaciski 320 i potem mieć w miare hamowanie na zwykłych tarczach... czy wydawać kupe kasy na tarcze "kosmicnej jakości" 288mm które i tak nie będa hamować
siemian Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 w AVB sa tarcze 280 mm ło żesz... tego nie przewidziałem...
Rekomendowane odpowiedzi