alvaro Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 jak co roku wojsko upomina się o mnie a jako że studia rzuciłem 2 lata temu (jeszcze rok temu w kit zapisałem się znowu aby WKU dało mi spokój) kończą mi się pomysły... jestem rolnikiem ale gdy chciałem skorzystać z tego prawa parę lat temu to panowie w WKU powiedzieli mi że już nie ma takiej możliwości... więc prośba do was macie jakieś pomysły ?? bo jeszcze będzie tak że zamiast na zlot letni pójdę w KAMASZE...
Wihajster Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 przyjedziemy do ciebie na przysięge A4-kami
alvaro Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Opublikowano 24 Lipca 2007 piotr1602 a weź mnie nie denerwuj ja do żadnego woja się nie wybieram...
pet3r Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 szkola policealna -> gabinet dyrektora -> $$ za wystawienie zaswiadczenia a noz widelec sie uda, kilku moich kolegow z tego skorzystalo
Wihajster Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 piotr1602 a weź mnie nie denerwuj ja do żadnego woja się nie wybieram... nie panikuj,to tylko 6 miechów
Gość MorgothV8 Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 uciekaj z tego głupiego kraju albo jakieś lewe zaswiadczenie jak juz napisano powyżej
taktuś Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Pewnie szóstka dzieci i ty jako jedyny żywiciel rodziny nie wchodzi w grę....hmm albo np może akurat dwójka twoich braci rodzonych jest aktualnie w Iraku/Afganistanie, pewnie też nie wchodzi w grę...hmm no to tylko żółte papiery a może taty / wujka kolega z lat młodzieńczych jest obecnie szefem WKU, pewnie też nie.... ja po latach pobyt w syfie wspominam z rozrzewnieniem( wiosna`91-jesień`92), moja fala to była wiosna ile poligonów zwiedziłem...drzew swoim BWP połamałem... wódki wypiłem. choć tam będąc, podłamka też mnie chwytała
letallec Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Jestem przeniesiony do rezerwy dzieki mojemu malcowi(Damian - wiek 4,5). Daj znac jak chcesz poznac szczegoly :D :>
Gość nuti Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Godzina 5 minut 30 kiedy pobudka zagrała.......... nie bój sie stary ja byłem 12m-cy i jest co wspominać , ale to i tak 12 m-cy wytargane z młodego serca było...
alvaro Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Opublikowano 24 Lipca 2007 piotr1602 nie panikuj,to tylko 6 miechów wink teraz tylko 6 ?? a nie 9 ?? ile by nie było ja nie chcę iść i tyle...
Flyer Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 alv: Mam te same problemy Uratuje Cie szkola policealna (bo teraz kazda chroni, kiedys "zabezpieczaly" tylko do 21 roku zycia) lub znajomosci w samym WKU (zmiana kategorii). Jesli nie odebrales wezwania osobiscie, to popros ojca/matke o napisanie oswiadczenia, ze przebywasz poza krajem i wrocisz za kilka miesiecy.
alvaro Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Opublikowano 24 Lipca 2007 a jak to jest z tym ściganiem ?? do ilu ganiają do 28. roku czy dalej ??
Hugo Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 a jak to jest z tym ściganiem ?? do ilu ganiają do 28. roku czy dalej ?? Do bólu
Gość Murzyn Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 idz do jakiejkolwiek szkoly - najprosciej
Tony Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Podobno od przyszłego roku ma już być armia zawodowa - kolejny mit czy może w końcu tak będzie?
Flyer Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Tony: to mit... Jakies pol roku temu mialem spotkanie z szefem biura Sikorskiego (a pozniej i z samym ministrem ) i mieli takie plany, ale po jego dymisji to juz nierealne. Sam Lech mowil, ze armia nie bedzie zawodowa... Jedyne na co mozna liczyc to zmiana wladzy w najblizszym czasie alv: Scigaja do bolu, wiek nie gra roli tak samo jak sytuacja, w ktorej jestes np. jedynym zywicielem rodziny... Powoluja nawet ludzi po 40stce na 3 miesieczne przeszkolenie.
Lukas Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 W takim razie za rok jak juz bede mgr. bede musial zaczac szukac znajomosci w WKU lub zrobie doktorat jeszcze
Flyer Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 SlaVko18v: Wymeldowanie tez nic nie da. Przez skarbowke go znajda Lukas: z tym nie ma jaj, podobno ostatnio nawet mgr nie przenosili do rezerwy
soolek Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 W takim razie za rok jak juz bede mgr. bede musial zaczac szukac znajomosci w WKU lub zrobie doktorat jeszcze Lukas, spoko. Magistrów przenoszą automatycznie do rezerwy. Study skończyłem we wrześniu (któregoś tam roku), pod koniec roku wychodzi zarządzenie, że wszystkich absolwentów przenoszą w rezerwę. Jakoś w styczniu zaczyna się postępowanie (muszą pozbierać wszystkich chętnych), a bodajże w marcu miałem info, że zostałem przeniesione - wtedy książeczkę w kieszeń, go to WKU i stempelek jest. Przy tym wszystkim chcieli mnie jeszcze zwerbować do pracy, ale zapomniałem jakim magistrem jestem (nawet nie wiem dokładnie jaki tytuł mam ). Alvaro, tak na poważnie to najlepiej znaleźć stosunkowo tanią i małostresującą szkołę. Przemęczyć się te kilka semestrów (czasami trzeba zajrzeć w kajety, jak za pierwszym podejściem się nie uda zaliczyć czegoś) i ... masz wojo z głowy i papier mgr w kieszeniu. Inne wyjście - skręcić sobie nogę Ostatnio mój szwagier cieszył się jak głupi, że sobie nogę skręcił (kiedyś już miał skręconą) - teraz kompletuje wszystkie papiery i niedługo będzie miał rezerwę zapewne. Powodzenia :th:
Rekomendowane odpowiedzi