Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Wyjęty bezpiecznik i dziwna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam taki problem. wyjąłem przypadkowo bezpiecznik odpowiedzialny chyba za komputer i po włożeniu pojawił się symbol "check engine". jako że byłem w trasie to nie miałem możliwości sprawdzenia vagiem. kontrolka paliła się cały czas ale po przejechaniu bodajże 200 km zgasła. w domu przeskanowałem auto vagiem i wykasowałem taki oto błąd:

Address 01 -------------------------------------------------------

Controller: 038 906 019 LJ

Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 5934

Coding: 00002

Shop #: WSC 63251

WAUZZZ8E65A056198 AUZ6Z0D0317826

1 Fault Found:

17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground

P1144 - 35-10 - - - Intermittent

Readiness: N/A

błąd nie powrócił, ale ja mam takie wrażenie że auto jest jakieś zamulone. czy mogło się coś poprzestawiać? a może trzeba coś ponownie adaptować?

Opublikowano

Przeplywomierz powietrza. Pojezdzij troche i przeskanuj jeszcze raz, zobacz czy blad sie znowu pojawil. Jesli tak to chyba czeka cie wymiana. Wartoby bylo tez zrobic logi dynamiczne skoro twierdzisz ze auto zamula - a moze to tylko placebo? :evil: Oczywiscie wyjales ten bezpiecznik na zgaszonym silniku/zaplonie i potem po odpaleniu autka nie zgasla kontroka check engine? Moze nie docisnales dobrze bezpiecznika i cos przerywa ale to chyba malo prawdopodobne :>

Opublikowano

oczywiście że na zgaszonym silniku :decayed: bezpiecznik siedzi dobrze, bo błedu już nie wywala. ale jest według mnie jakiś taki zamulony. masz rację - zrobię logi do analizy