Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pas bezpieczeństwa - przedni - instalacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto mialo lekki unfall i z tego powodu przedni pas pasazera jest zablokowany (ładunek zdetonowal czy cos ) kupilem juz nowy w zwiazku z czym mam kilka pytan:

a) w jakiej kolejnosci oraz jak sciagac plastiki by niczego nie wylamac

B) czy po podlaczeniu pasa kontrolka Air Bag sama zgasnie czy potrzebny bedzie Vag

c) pozno juz i zapomnialem :confused4:

Opublikowano

palstyki to: dolna listwa, slupek - czesc dolna a potem gorna, bład poduchy tylko vag

Opublikowano

a poduchy są całe ? Może też być "crash-data" zapisany i vag-com tego nie wykasuje.

Opublikowano

Poduszki sa jaknajbardziej cale, a udezenie to bylo dosłownie liźnięcie..niestety pas się zaciągnął do środka ... Pozatym jeden koles na warsztacie mówil ,ze wszystko da sie wykasowac tylko nie zawsze to jest legalne

Opublikowano

Poduszki sa jaknajbardziej cale, a udezenie to bylo dosłownie liźnięcie..niestety pas się zaciągnął do środka ... Pozatym jeden koles na warsztacie mówil ,ze wszystko da sie wykasowac tylko nie zawsze to jest legalne

a to nie będzie crash data...

Koleś z warsztatu ma rację, uważałbym że ma dużego plusa mówiąc, że czasem to nielegal...

A nie "daj pan stówę, to skasujemy..."

W lipcu pisaliśmy dwa razy o kasowaniu crash-data, także jak chcesz to odszukaj (chyba szogun0 podawał nawet paragrafy, ale głowy nie dam sobie uciąć). Przestrzegaliśmy właśnie, że to zabronione i karalne.

Opublikowano

Jest jeszcze jeden aspekt.. dzwonilem do kolesia ktory ma mi vagiem wykasowac kontrolke air bag i on twierdzi ze musialy mi pojsc dwa pasy przednie przy uderzeniu i oba trzeba wymienic. jeden wymienilem bo byl zablokowany a drugi wydaje sie zupelnie sprawny i jak na raziue go nie ruszam. Czy to prawda ze zawsze musza oba wystrzelic??