Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Dziurawa chłodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jako że nie znalazłem działu układ chłodzenia pytam tutaj. dziś dopatrzyłem że mam dziurę na samej górze chłodnicy w lewym rogu w plastikowej części tam pod gumą która ją trzyma. dziura jest jak po wiertle 3-4mm zakleiłem poxipolem i jak złapał temperatury niby jest ok, ma ktoś może lepszy sposób na uszczelnienie tego abym się nie musiał martwić w trasie?nadmieniam że jest to w plastiku .

pozdr i dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

Poxipol jak złapie porządnej temp w lecie to puści u mnie przynajmniej tak było ale na zbiorniczku wyrównawczym miałem pęknięcie i odlazł klej - problem polega na tym, że zbiorniczek jest jakby tłusty nawet po szlifowaniu.

Rozgrzałem lutownicę i na głębokośc 4mm rozgrzałem plastik i wyrównałem powierzchnię ponad rok suchutko.

Można pojechac gdzie spawają plastik i zalepią dziurkę za jakieś 10zł lub kupić takowy zestaw na allegro i zrobić we własnym zakresie.

Opublikowano

Jak możesz to zapodaj fotkę bo może tak miało być? :D

Opublikowano

Poxipol tego nie będzie trzymał,zresztą w chłodnicy jest ciśnienie i go wypchnie.Spawanie plastiku ,jedż tam i to zrobią.

Opublikowano

nie no ewidentnie płyn się sączył, szczęście że to jest na samej górze to nie spłynął. dziś pojechałem do pracy i wróciłem jakieś 50km i ciśnienie w wężu było do tego jeszcze ponaciskałem wąż i nic nie kapie ale w sobote jade to zrobić bo wzroku od temp. nie odrywam a źle się to może skończyć ...pzdr

Opublikowano

Miałem podobny przypadek kiedyś w golfie II, tylko u mnie kumpel oparł się ręką i pękło, szedł tam jakiś wężyk chyba od nadmiaru, skleiłem to poxiliną. Trzymało 2 lata a potem to nie wiem bo go sprzedałem

Gość -makaveli-
Opublikowano

wywal chłodnice i daj do zalutowania .... koszt ok 50zł ale pewny spokój :good: