Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drogo zapłacimy za paliwo jadąc na wakacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drogo zapłacimy za paliwo jadąc na wakacje

0e5cbc9eeb581c33dd8a87205c41ba9a,0,1.jpg

W lipcu litr benzyny może kosztować nawet 5,4 zł - ostrzega "Rzeczpospolita".

Już w tym miesiącu cena litra benzyny może oscylować wokół 5 zł, wynika z analizy gazety. a przeprowadzono ją m.in. w oparciu o notowania hurtowe paliw. Także porównanie do ubiegłego roku nie wygląda najlepiej - benzyna 95 jest obecnie o 40 gr. droższa.

Wśród przyczyn należy upatrywać z jednej strony rosnący popyt, a ponowne osłabianie się złotówki do dolara - z drugiej.

Także olej napędowy zmierza ku górze i wkrótce może sięgnąć poziomu bliskiego 5 zł za litr.

Drożejące paliwa oznaczają dla całej gospodarki wzrost kosztów. W szczególnie trudnej sytuacji mogą się znaleźć firmy transportowe.

Ale droższe paliwa, to także większy koszt podróży samolotem, co z kolei może wpłynąć na ceny, tak popularnych w lecie, wakacyjnych podróży - kończy "Rzeczpospolita".

NO COMMENT... :wallbash::kwasny::disgust:. Okradają Nas w biały dzień... :rolleyes:

Opublikowano
:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Opublikowano

Oni zawsze ciągną ceny w górę na sezon :confused4: tylko że są granice gdy paliwo było dość tanie wzwyżka na sezon i nikomu nic nie było ale ceny są coraz wyższe :confused4:

Zebrać się w kilka klubów i blokować ich :>

Opublikowano

obawiam sie że blokowanie to i tak za wiele nie pomoże :(

Opublikowano

Protest, ale to musi być już, bo jest coraz gorzej... Rok temu cena za litr benzyny był po 3,20 zł.

Opublikowano

Protest, ale to musi być już, bo jest coraz gorzej... Rok temu cena za litr benzyny był po 3,20 zł.

Nic nie jesteśmy w stanie zrobić... :cool1:
Opublikowano

Solidarność, Grecja? Obrady okrągłego stołu z same siebie nie przyszły, Polacy to wszystko wywalczyli? Związki zawodowe strajkują..., a dlaczego z Nas kierowców mają doić bezpodstawnie? Gdyby ta kasa szła na drogi to ja rozumiem, dla poprawy bezpieczeństwa na drogach, ale niestety tak nie jest. Cała kasa idzie do kieszeń urzędników :wallbash::disgust::angry:.

Opublikowano

Pierdoły... 2 lata temu jak jechałem na wakacje to płaciłem jakieś 4.90 za benzol... Ogólnie nie ma się czym przejmować bo media zawsze opowiadają, że będzie 5-6zł za litr... Nie wiem ile teraz benz kosztuje ale ropa 4.25 u mnie. Więcej jak 4.50 za litr ropy 4.80 za litr benzyny nie będzie... [br]Dopisany: 10 Czerwiec 2010, 10:09_________________________________________________

Taaa... ale wtedy był kryzys i cena baryłki spadła ponad trzykrotnie ze 140 do 40 dolarów.