Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana tunelu z PRZEDLIFT na POLIFT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Zegar kupiłem w AVT - https://sklep.avt.pl/avt3132.html . USB to przejsciówka do zapalniczki tylko gniazda i panel z przelotki , resztę rezałem w pokrywie zapalniczki , szybka z plexi frezowałem ręcznie no i nad zegarkiem są dwie dziurki praktycznie niewidoczne do ustawiania zegara na micro wyłącznikach potem to poflokowałem 

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof

Opublikowano

fajna sprawa, tylko ja myślałem dać zegarek na zewnątrz a usb bo otworzeniu popielniczki :thumbup1:

Opublikowano

fajna sprawa ,ale pytanie jeszcze w jakim autko tak robić. Bo chyba zdecydowanie w starszych wersjach jak b6 i b5 ?

Opublikowano
21 godzin temu, A4b620 napisał:

fajna sprawa ,ale pytanie jeszcze w jakim autko tak robić. Bo chyba zdecydowanie w starszych wersjach jak b6 i b5 ?

Myślę że w każdym tylko miejsce trzeba znalezć odpowiednie 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak podłaczyć przeciwmgielne to juz wiem przez przekażnik 397 ładny schemat znalazłem .. ale mam jeszcze wolny przycisk ESP i chciałbym go wykorzystać do Amberów. tzn swiecacych kierunkowzkazów zebym mogl je wlaczyc i wyłaczyc jakiego przekażnika uzyc i jak to podłaczyc ? i jak zmienic sterowanie climatronica zeby wlaczal kompresor klimatyzacji .. bo w polifcie jest chyba odwrotnie niz w przedlifcie ?

Edytowane przez Fela

Opublikowano

mogę się mylić , ale raczej nie potrzeba przekaźnika do kierunkowskazów, ponieważ tam jest pobór tylko 5w, powinno hulać bez tego moim zdaniem :thumbup1:

Opublikowano
10 minut temu, Hiper napisał:

mogę się mylić , ale raczej nie potrzeba przekaźnika do kierunkowskazów, ponieważ tam jest pobór tylko 5w, powinno hulać bez tego moim zdaniem :thumbup1:

a przycisk ESP nie działa tak samo jak przeciwmgielne czyli czasowo ?

Opublikowano

Nie przerabiałem tematu, więc nie jestem pewny, gdybym miał taki przełącznik to bym sprawdził , może ktoś inny się wypowie :wink:

Opublikowano
1 minutę temu, Hiper napisał:

Nie przerabiałem tematu, więc nie jestem pewny, gdybym miał taki przełącznik to bym sprawdził , może ktoś inny się wypowie :wink:

ja własnie sprawdziłem podłaczylem zasilacz 12v bo cala kompletna konsole mam na biórku i podłaczemy ledy i niestety ledy swieca tylko wtedy gdzy przytrzymam przycisk

Opublikowano

bo to jest przycisk chwilowy. Żeby po jego kliknięciu działał potrzebujesz przekaźnika bistabilnego. Tu masz wybór: http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?k7,przekazniki-bistabilne-12v

W przedlifcie przycisk od włączania grzania tylnej szyby działa jak przekaźnik bistabilny. Trochę zabawy i tanim kosztem masz przekaźnik gotowy.

Opublikowano

Panowie napisze ktoś jak te przeciwmgielne dokladnie podłączyć? Gdzie co i jak ma być?

Opublikowano

27f21db1046120c0.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, brak podświetlenia klimatronika oraz zegarów po zmiane tunelu. Jeśli chodzi o podświetlanie to wszystko było wykonywane tak, jak w opisie. Co może być przyczyną? Dodatkowo nie zawsze działa sterowanie nawiewami (góra, środek, dół)

Auto: A4 B5 1.9 TDI 1996r

EDIT:

Już wszystko działa :) Zastanawia mnie jeszcze tylko dlaczego u mnie wyświetlacz klimatronika jest cały czas na jednym poziomie, nie rozjaśnia się, ani nie przygasa.

Edytowane przez dawowo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć. Jakby ktoś był zainteresowany to po zmianie konsoli na polift zrobiłem też żeby działał obieg wewnętrzny. Auto mam z 97r (obieg sterowany podcisnieniem) klimatronik 99r. 

Edytowane przez osa_84

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 25.07.2018 o 23:26, osa_84 napisał:

Cześć. Jakby ktoś był zainteresowany to po zmianie konsoli na polift zrobiłem też żeby działał obieg wewnętrzny. Auto mam z 97r (obieg sterowany podcisnieniem) klimatronik 99r. 

Podziel się proszę kolego :) poza tym wszystko działa u Ciebie jak podłączyłeś sam kompresor? 

Opublikowano

Jutro postaram się zamieścić opis. Działa to bez problemu. Koszt 5zł. Gruszke podciśnieniateż udało mi się naprawić. Od wiosny jeżdżę i jak ma razie ok.

Opublikowano
W dniu 14.06.2010 o 14:57, jedrusa4 napisał:

Witam, zmieniłem u siebie konsole z przedliftu na II lifta.
Do całej operacji zakupiłem cały komplet, czyli konsola środkowa razem z przełącznikami, klimatronik, popielniczka i co najważniejsze kosz 2din.
Na początku wyglądało to tak:

diAUA.jpg

K7eMJ.jpg

Przed przystąpieniem do rozbierania było trochę przygotowań, ze względu na to że konsola była pod radio 1din, a przerobiłem ją na 2din, w tym przypadku poodcinałem uchwyty do których mocuje się kosz i odcięcie tylnej części konsoli. Uchwyty przełożyłem tak żeby można było przykręcić konsole do kosza, trochę lutowania i pełen sukces :naughty:

djbjJ.jpg

xoYI9.jpg

No i przygotowanie kosza, ponieważ kupiłem go po małej stłuczce więc trochę musiałem się namęczyć żeby go dopasować :wallbash:, trochę klejenia i lutowania i udało się :decayed:

loqPS.jpg

Do ściągnięcia starego tunelu w moim przypadku z podłokietnikiem, odkręciłem trzy nakrętki mocujące podłokietnik, i dwie śrubki z przodu przy konsoli, wtedy tunel nam schodzi. Do ściągnięcia konsoli trzeba najpierw odkręcić dwie śrubki tam gdzie mamy ramkę pod niestandartowe radio, po jednej śrubce z każdej strony, wtedy mamy możliwość odkręcenia następnych dwóch śrub, które trzymają ramkę ozdobną. Po tej operacji mamy dostęp do klimatronika, który trzyma się też na dwóch śrubach imbusowych, odkręcamy je i panel klimatronika wyciągamy. Wtedy możemy się zabrać do odkręcania konsoli, która jest zamocowana na sześć śrub, cztery z przodu i dwie po bokach w miejscu gdzie mamy nogi. po wyjęci wszystkiego i wyciągnięci kosz wygląda to tak:

xrFjS.jpg

Później zacząłem składać to wszystko w odwrotnej kolejności.:

KaEi0.jpg

No i oczywiście jeszcze przeróbka instalacji, ze względu na to że są inne kostki w nowych przełącznikach (awaryjne i przeciwmgielne), podłączenie podgrzewania tylnej szyby i lusterek, z tym nie ma problemu podłączamy to do nowego klimatronika i hula aż miło :decayed:, do klimatronika wszystkie kostki pasują, ale niestety trzeba powalczyć z podświetlaniem panela i jak u mnie z przypadkiem załączania się sprężarki(u mnie było sterowanie masą, a teraz jest plusem), do tego dochodzi jeszcze regulacja świateł ja przeniosłem u siebie tak jak to jest w poliftach po lewej stronie kierownicy, trzeba przedłużyć przewody.

dpNSA.jpg

Kiedy już ogarnąłem się z elektryką zacząłem składać dalej.

dq6PJ.jpg

Oczywiście popielniczka niestety musi być też pod radio 2din bo jest węższa od modelu pod radio 1din. U mnie akurat założyłem navi plus, ale można po takiej operacji wrzucić dowolne radio 2din, efekt niesamowity.

drbaA.jpg

Oczywiście osłonę na lewarek zmiany biegów też miałem z konsoli 1din, niewielkie cięcie i dopasowana super.
No i tunel z zapalniczką

Kefh0.jpg

No i oczywiście końcowy efekt mojego dzieła, który naprawdę cieszy oko

lxg3J.jpg

Jak podłączyć zasilanie podwietlenia pnelu

Opublikowano

Panowie a jak zrobić aby się załączał kompresor od klimy bo mam tylko z tym problem po wsadzeniu klimatronika poliftowego

Edytowane przez W33r

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 21.08.2010 o 22:22, jedrusa4 napisał:

W sobote wieczorem wszystko opisze co i jak :>[br]Dopisany: 18 Sierpień 2010, 18:49_________________________________________________Co do podłączenia przełącznika awaryjnych to tak jak na zdjęciu, mniej więcej tak to wygląda:

3iQaA.jpg

3iV9S.jpg

Został dołożony jeden przewód do podświetlania przycisku to ten cienki czerwony.

Niestety kostki ori nie miałem, więc kupiłem małe wsuwki, które pasują idealnie.

Kolory powinny być takie same w rocznikach 95-98.

Co do podłączenia ogrzewania tylnej szyby wraz z ogrzewaniem lusterek fotki poniżej:

gCYEA.jpg

gD08J.jpg

Przewód biały z żółtym paskiem to jest +12V, on idzie jako jeden do wsuwki, reszta co zostaje czyli gruby biały i dwa cienki białe przewody łączymy razem i dajemy na drugą wsuwkę.

Ja przedłużyłem te przewody bo inaczej nie starczyło by ich na dociągnięcie do klimatronika.

Na drugim zdjęciu jest pokazane gdzie je podłączyć. Z tyłu jest tam podwójne wejście na szerokie wsuwki, które po załączeniu w klimatroniku ogrzewania tylnej szyby zamyka obwód.

Co do świateł przeciwmgielnych to trzeba zakupić Isostat elektroniczny najlepiej na 12V zdjęcie przykładowe:

vvXEr.jpg

Tu na tej stronce można zobaczyć jak to wygląda i jakie koszta:

http://www.cyfronika.com.pl/t/product_info.php?products_id=8858

Podłączenie jest bardzo proste:

W przełączniku mamy 5 przewodów, 2 z nich to przełącznik, jeden od podświetlania przycisku, masa i dioda która sygnalizuje nam załączenie przełącznika. Do tego zdjęcia na którym jest isostat zamiast mikro przełącznika podłączamy nasz przełącznik od przeciwmgielnych, do wyjścia w isostacie tam gdzie jest przekaźnik podłączamy naszą instalacje od przeciwmgielnych i jeden przewód od sygnalizacji włączenia tych świateł (dioda w przycisku).

[br]Dopisany: 21 Sierpień 2010, 22:19_________________________________________________A co do podłączenia klimatronika postaram się opisać jutro, mam nadzieje że się przyda i oczywiście porobie więcej fotek. ?

Witam. Ktos wie gdzie podlaczyc kabel od podswietlania awaryjnych?  Pod jaki kabel sie wpiac? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam,

ja również zabrałem sie za modyfikacje :)

ale mam problem i tu potrzebuję pomocy....

1. z podświetleniem radia symphony II... radia działa prawdopodobnie potrzebny będzie emulator z allegro

2. Brak podświetlenia climatronica ( dzaiła dmucha grzeje a klima do ogarnięcia jeszcze), schowka, kubka, zapalniczki i zegarów....  

auto z rocznika 95 

pomocy

Edytowane przez Piotr193