Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dołączam do grona usatysfakcjonowanych posiadaczy DEPO. Pomijam fakt że zdążyły się przepalić dwie żarówki (Unitec Made in China :thumbdown:), założyłem teraz Philipsa +30% i powiem wam że światła na drodze pod dostatkiem. Wczoraj na trasie Przemyśl- Rzeszów gdzie ciemności panują straszne światła spisały się na medal. Tak jak kolega endriuu pisał + 300% więcej światła, idealna granica światło-cień. Podstawą dobre ustawienie na stacji diagnostycznej.

Jeszcze raz stokrotne dzięki za zamieszczenie tego kapitalnego poradnika. :good:

Opublikowano
  • Autor

Dołączam do grona usatysfakcjonowanych posiadaczy DEPO. Pomijam fakt że zdążyły się przepalić dwie żarówki (Unitec Made in China :thumbdown:), założyłem teraz Philipsa +30% i powiem wam że światła na drodze pod dostatkiem. Wczoraj na trasie Przemyśl- Rzeszów gdzie ciemności panują straszne światła spisały się na medal. Tak jak kolega endriuu pisał + 300% więcej światła, idealna granica światło-cień. Podstawą dobre ustawienie na stacji diagnostycznej.

Jeszcze raz stokrotne dzięki za zamieszczenie tego kapitalnego poradnika. :good:

:hi:

Opublikowano

Może się przyda, dokładne umiejscowienie tego wichajstra który otwiera/zamyka przesłonę w lampach i można zrobić z UK/EU i na odwrót, szukałem tego z 10 min bo myślałem ze jest gdzieś na obudowie od lampy :wallbash: Jeśli macie lapmy UK to w prawej lampie wychajster do góry a w lewej na dół i mamy EU :naughty: Taka mała rzecz a cieszy :gwizdanie:

14181268028848216386_thumb.jpg

Kolego, obrazek z linka nie bangla, mógłbyś wkleić raz jeszcze albo opisać słownie? Mam lewą lampę Bosch UK (cholerne alledrogo.pl) i ze wstydu ustawiam od jakiegoś czasem lampy na najniższą pozycję, a przecież nie o to chodzi. Nie chcę rezygnować z przeciwmgielnych, może się niedługo pokuszę o rezanie halo w zderzak, ale póki co lepiej nie świecić mijanym po oczach...

Opublikowano

Może się przyda, dokładne umiejscowienie tego wichajstra który otwiera/zamyka przesłonę w lampach i można zrobić z UK/EU i na odwrót, szukałem tego z 10 min bo myślałem ze jest gdzieś na obudowie od lampy :wallbash: Jeśli macie lapmy UK to w prawej lampie wychajster do góry a w lewej na dół i mamy EU :naughty: Taka mała rzecz a cieszy :gwizdanie:

14181268028848216386_thumb.jpg

Kolego, obrazek z linka nie bangla, mógłbyś wkleić raz jeszcze albo opisać słownie? Mam lewą lampę Bosch UK (cholerne alledrogo.pl) i ze wstydu ustawiam od jakiegoś czasem lampy na najniższą pozycję, a przecież nie o to chodzi. Nie chcę rezygnować z przeciwmgielnych, może się niedługo pokuszę o rezanie halo w zderzak, ale póki co lepiej nie świecić mijanym po oczach...

Masz Boscha? Czyli starego typu. Nie soczewkowa tylko klosz? Tam nie ma regulacji UK/EU. Tylko w poliftowych można zmienić przesłonę...

Opublikowano

OK, dzieki za info. Niestety/Stety Bosch... gdyby nie to, że mam halogeny w kloszu już dawno bym zmienil na cos jaśniejszego, a tak - kombinowanie.

Może ktoś masowo dorabia halogeny w kratki do przedlifta (rocznik modelowy 97)? Sam średnio mam możliwości i prawdę mówiąc zdolności, chętnie bym sie ugadał.

Opublikowano
  • Autor

OK, dzieki za info. Niestety/Stety Bosch... gdyby nie to, że mam halogeny w kloszu już dawno bym zmienil na cos jaśniejszego, a tak - kombinowanie.

Może ktoś masowo dorabia halogeny w kratki do przedlifta (rocznik modelowy 97)? Sam średnio mam możliwości i prawdę mówiąc zdolności, chętnie bym sie ugadał.

kolego ja kupilem do siebie dedykowane do A4 halo rok 95-98. Wstawiaj zespolone w reflektory - instalacje pod halo w Bosch`ach masz - kupuj dedykowane i masz zestaw.

Opublikowano

na allegro widziałem niedawno takie halogeny z kartkami pasujące do przedlifta , chyba komplet kolo 300zl .....

Opublikowano

Tak szczerze po co Ci halogeny? Jeżdżę na soczewkowych lampach od pół roku i jeszcze ani razu nie miałem potrzeby użyć halogenów. Soczewka + xenon to zupełnie inny standard oświetlania niż zwykła H7. Światło jest bardzo jasne i "daleko" sięga. Jak lecę sam przez wioski wspomagam się "długimi". A halogen to "krótkie" światło i ogólnie nie możesz na nim jeździć jeśli widoczność jest dobra, dopiero niżej iluś tam metrów w zależności od terenu zabudowanego/niezabudowanego.

Opublikowano
  • Autor

na allegro widziałem niedawno takie halogeny z kartkami pasujące do przedlifta , chyba komplet kolo 300zl .....

jakos tak płaciłem.

Opublikowano

jakos tak płaciłem.

ale co kupowałes takie z allegro nie ori ? masz fotke ja u ciebie to wyglda bo zbieram sprzęt do zmiany lamp i tez chce zrobic halogen w zderzak zeby wygladal jak polift ....

Opublikowano

jakos tak płaciłem.

ale co kupowałes takie z allegro nie ori ? masz fotke ja u ciebie to wyglda bo zbieram sprzęt do zmiany lamp i tez chce zrobic halogen w zderzak zeby wygladal jak polift ....

a gdzie dostaniesz ori do zderzaka przedliftowego..... chyba w usa...

Opublikowano

oj wiem że nie ma do przedlifta ori , dlatego zapytalem o fotke jak to wyglada , a dużo roboty jest zeby zamocowac zderzak poliftowy do przedlifta ?

Opublikowano

ja właśnie jestem po takim montażu i można powiedzieć, że nie ma żadnych problemów jak masz zderzak i ślizgi do niego otwory trzeba nawiercić pod nowe ślizgi bo nie pasują wszystkie

IMG_8113.jpgIMG_8121_2.jpg

Opublikowano

no super wyszło :good:.... trzeba pomyśleć :) wielkie dzięki ewentulanie endruu pokaze fotke jak wygladaj te halogeny z allegro :)

Opublikowano

Tu jest pies pogrzebany, do przedlifta ori tylko ze stanów, na przerobki kratek zdolnosci nie mam zbytnio, stad pytanie czy ktos na forum może to robi w celach mniej lub bardziej zarobkowych. Ale skoro tak zachwalacie soczewki, to zmienię póki co główne lampy, a halo dołożę jak znajdę - w końcu instalacja i tak już jest.

Halo nie jest priorytetem, a chcę mieć po pierwsze "bo tak", po drugie w kratkach ładnie wyglądają, po trzecie żona będzie pytać "czemu jak to wciskam to nic się nie dzieje". To ostatnie jest najbardziej denerwujące, (offtopic) ostatnio kupiłem żonie Golfa IV i na środkowym miejscu panelu jest przycisk ESP. Włączała, wyłączała i oglądała auto w środku i dookoła co się zmienia, tydzień mi zajęło wyjaśnienie. Z halo chyba wytłumaczę tak, że to tylko po to, żeby sie zielony trójkącik w przycisku zaświecił, taka mini-lampka.(/offtopic)

Opublikowano

Tu jest pies pogrzebany, do przedlifta ori tylko ze stanów, na przerobki kratek zdolnosci nie mam zbytnio, stad pytanie czy ktos na forum może to robi w celach mniej lub bardziej zarobkowych. Ale skoro tak zachwalacie soczewki, to zmienię póki co główne lampy, a halo dołożę jak znajdę - w końcu instalacja i tak już jest.

Halo nie jest priorytetem, a chcę mieć po pierwsze "bo tak", po drugie w kratkach ładnie wyglądają, po trzecie żona będzie pytać "czemu jak to wciskam to nic się nie dzieje". To ostatnie jest najbardziej denerwujące, (offtopic) ostatnio kupiłem żonie Golfa IV i na środkowym miejscu panelu jest przycisk ESP. Włączała, wyłączała i oglądała auto w środku i dookoła co się zmienia, tydzień mi zajęło wyjaśnienie. Z halo chyba wytłumaczę tak, że to tylko po to, żeby sie zielony trójkącik w przycisku zaświecił, taka mini-lampka.(/offtopic)

Tutaj masz temat odnośnie przeróbki i montażu halo poliftowych w zderzaku przedliftowym

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=78856.0

Natomiast jeśli chodzi o kontrolkę to będziesz musiał żonie tłumaczyć czemu się cały czas świeci bo jak wymienisz lampy na soczewki to kontrolka cały czas świeci na zielono :decayed:

Opublikowano

Dzięki za link, widizłem go wcześniej i dlatego pytałem czy ktoś tego nie robi w ilościach większych niż do swojego auta ;)

A lapka będzie sygnalizować, że są nowe lampy, o!

Opublikowano

pablo z ta kontrolka to se jaja robisz? przekladalem lampy w dwóch autach Bosha z hallo w lampach na zespolone i nigdzie sie kontrolka niepalila... przeciez za zapalenie kontrolki odpowiada tylko i wylacznie przycisk (styk w przycisku)...

Opublikowano

pablo z ta kontrolka to se jaja robisz? przekladalem lampy w dwóch autach Bosha z hallo w lampach na zespolone i nigdzie sie kontrolka niepalila... przeciez za zapalenie kontrolki odpowiada tylko i wylacznie przycisk (styk w przycisku)...

Przemek powaga, u mnie tak było czy przycisk wciśnięty czy nie to świeciła się tak jakby były załącone światła do momentu jak nie podłączyłem halo i teraz jest OK