Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wybaczcie za mały odkop ale również sprawiłem sobie ori poliftowe lampy Valeo :) Jednakże myślałem, że wygląda to tak, że wyjmuje stare Bosche i wsadzam nowe Valeo a tutaj okazuję się, że trzeba ciąć kawałek blachy i trochę się z tym bawić co mnie osobiście nie przeraża, niestety mam pewien problem bo za cholerę nie mogę przekonać do tej operacji należytego właściciela Audi (jestem tylko użytkownikiem, wiecie o co chodzi) któremu ani przez myśl nie przechodzi to, żeby coś tam uciąć i traktuje to tak jak by conajmniej totalny laik rozbierał i składał na nowo silnik śrubka po śrubce :( Ja przeczytałem prawie cały temat i widzę, że każdemu z was jakoś się udało pomimo tego, że nie każdy z was był rasowym blacharzem więc i ja powinienem sobie dać z tym radę. I teraz mam do was ogromną prośbę a mianowicie czy ktoś z was znalazł by chwilę i mógł by mi przy tym potowarzyszyć? Inaczej patrzy się na kogoś kto już to robił i ma w tym doświadczenia przez co łatwiej przekonać inną osobą do Cięcia blachy :naughty: Oczywiście mogę też kawałek podjechać także nie będzie problemu. Te Lampy od dawna mi się podobały bo niesamowicie zmieniają wygląd auta a tu taki wstyd :confused4: Ale łatwo nie odpuszczę! Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nic sie nie bój stary, jeśli będziesz robił wszystko wg. instrukcji, nie ma prawa się nic stać. Bierzesz wiertareczkę i rezasz. Szczerze to dla mnie to cięcie blachy też wydawało się straszne, ale okazało się, że najwiekszy problem był w kości pod kierownicą. Miałem kable ułożone zupełnie inaczej niż w schemacie. Skończyło się u elektryka i lżejszym portfelem. Trzymam kciuki, za to , że masz wszystsko wg schematu. Powodzenia :hi:

Opublikowano

ja nawet nic nie wycinalem... dziurki nawiertywalem jedna obok drugiej i samo sie oderwalo ladnie.... pozniej tylko papier scierny listkowy na wiertarke i wyglada jak ori :) z kierownica tez nic trudnego.... :)

Opublikowano

Muszę spróbować i przekonać właściciela bo nie po szukałem długi czas ori lamp kupionych jeszcze po okazyjnej cenie, żeby teraz sobie leżały przez to, że trzeba uciąć jakiś gówniany kawałeczek blachy :confused4:

Opublikowano

ja przekładam ten zabieg na wiosnę :gwizdanie:

Opublikowano

ja przekładam ten zabieg na wiosnę :gwizdanie:

przyjedz do mnie to ci założę, niedaleko masz, jakieś 50 km :decayed:
Opublikowano

Ja w obecnej a4-ce cały zabieg zrobiłem w niecała godzinkę . Lampy kupiłem od kol. z forum Gwerty z moimi soczewkami od skoda roomster bi-halogen i powiem , świecą o niebo lepiej niż z oryginalną soczewką , a dodatkowo mam długie w soczewce . Zależało mi na tym żebym miał normalne żarówki a nie xenon i dlatego zostały wybrane takie a nie inne soczewki :)

Krzysiek

Opublikowano

Czy jest potrzebny demontaż zderzaka, aby wyjąć lampy? PZDR

Opublikowano

Czy jest potrzebny demontaż zderzaka, aby wyjąć lampy? PZDR

nie

BTW myslałem ze w tym temacie padły wszystki mozliwe pytania , a ty prosze :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Koledzy powiedzcie mi bo u mnie za cholerę nie idzie ustawić lampy od kierowcy. Opiera się ona o zbiorniczek z płynem do szyb co powoduje ze odstaje z 3mm. Czy to wina tego że pas przedni jest źle przykręcony czy jak?

Opublikowano
  • Autor

ha -norma. musisz wyjac wtyczke od spryskow, o ktora sie opiera lampa, uciac kable nad wtyczka i przylutowac je bezposrednio do stykow. nastepnie zapackac polaczenie silikonem. pisalem chyba na 1 stronie o tym?>

Opublikowano

Musiałem przeoczyć :) dzięki wielkie za pomoc bo już myślałem że coś nie tak mam z autem. :hi:

Opublikowano

Witajcie,

Zwracam się do was z prośbą o instrukcję jak rozebrać te wtyczki - wiem, że są 2 zatrzaski i pewnie trzeba z nimi powalczyć ale chcę się upewnić żeby ich nie popsuć.

Te co mam są chyba od siłowników podnośnika szyb i przewody w niej są dość cienkie( są tylko 2 grubsze i ze schematu wychodzi, że jeden z nich to masa silniczka poziomowania... ) i obawiam się żeby się nie zaczęły topić...

IMG_20111102_201913.jpg

Opublikowano

Witajcie,

Zwracam się do was z prośbą o instrukcję jak rozebrać te wtyczki - wiem, że są 2 zatrzaski i pewnie trzeba z nimi powalczyć ale chcę się upewnić żeby ich nie popsuć.

Te co mam są chyba od siłowników podnośnika szyb i przewody w niej są dość cienkie( są tylko 2 grubsze i ze schematu wychodzi, że jeden z nich to masa silniczka poziomowania... ) i obawiam się żeby się nie zaczęły topić...

IMG_20111102_201913.jpg

W środku wtyczki jest taka plastikowa przesuwka zabezpieczająca. Trzeba ją przesunąć i wszystkie kable ładnie wychodzą. Ja mam wszystkie kable od kostki radiowej i nic się nie topi.

Opublikowano

Ja zostawilem wszystkie kable takie jakie były ( takie jak we wtyczce na foto wyzej), jeżdzę juz rok czasu i nic sie nie topi... :hi:

Opublikowano

PAnowie właśnie założyłem lampy poliftowe i mam problem a mianowicie tam gdzie jest kierunek lampa odstaje mi od błotnika .ustawic to jakościężko. czy lampa trzyma sie tylko na tych dwóch górnych zaczepach ? czy jewszcze gdzies ja sie mocuje ? totalny sajgon mam z tmi lampami nic nie pasuje Ciezko cokolwiek spasowac ze zderzkiem <zły>

Opublikowano

Przedliftowe montowane sa na 3 torxach u gory dwa i po wjeciu kierunku trzeci a poliftowe montuje sie na dwoch gornych chyba ze sie myle. a błotkin dobrze przyciołes ? moze gdzies niedokładnie i temu odstaje :cool1:

Opublikowano
  • Autor

PAnowie właśnie założyłem lampy poliftowe i mam problem a mianowicie tam gdzie jest kierunek lampa odstaje mi od błotnika .ustawic to jakościężko. czy lampa trzyma sie tylko na tych dwóch górnych zaczepach ? czy jewszcze gdzies ja sie mocuje ? totalny sajgon mam z tmi lampami nic nie pasuje Ciezko cokolwiek spasowac ze zderzkiem <zły>

próbuj wyciac wieksze otwory w uszach i kombinuj z centrowaniem lampy. bolec lapmy wchodzi jeszcze w otwór przy chlodnicy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sory, że odkopuję temat, ale sprzedałem swoje lampki Boscha i jutro zamawiam DEPO. Pytanie jest takie. Przeczytałem kilkanaście stron tego tematu i w sumie dalej nie wiem jak ma wyglądać ta wtyczka. Czy coś w tym stylu podejdzie? http://allegro.pl/wtyczka-kostka-uniwersalna-opel-astra-iii-h-i1972026413.html Jeśli nie to prosiłbym o jakiś link z wtyczką, która będzie pasowała. Szukałem na allegro tej wtyczki od elektrycznego podnośnika szyb, ale coś mi nie poszło, bo nic nie znalazłem. Piny oczywiście biorę z kostek ISO. I jeszcze jedno. Czy nieoryginalne kostki mają jakikolwiek wpływ na siłę światła? Chodzi mi o to, czy jeśli zamontuję te wtyczki od podnośnika szyb to jakość światła będzie w porządku? Z góry przepraszam za kłopot, ale już po prostu przyznaję, że nie chce mi się szukać :decayed::hi:

Opublikowano

sorki bo może nie znalazłem ja sprawa wygląda z silniczkami do regulacji bo skoro widze że do głównej kostki dochodzą to jak podłączyć do silniczka pasują wg wtyczki od starych silniczków czy też wycinka :)??właśnie czekam na lampy ale już jestem ciekaw pewnie dostane i wszystko będzie oczywiste