Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktos kiedys dawal linka do spryskow na allegro za cos kolo 150zl i polecał, tylko nie moge cos na forum odnalesc :blink:

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

powiem wam, ze ori spryski to tez kupa. nic nie wytworzy takiego cisnienia aby zmyc zaschniety brud albo owady. jedynie wycieraczki w volvo sie sprawdzaly.

Opublikowano

endriuu Masz rację że jeśli brud zaschnięty to go nie ruszysz... no ale w porównaniu z tymi śmiesznymi zestawami z allegro to i tak lepiej daje. Nawet w instrukcji obsługi auta jest napisane żeby regularnie (np przy tankowaniu) usuwać resztki brudu, owadów z reflektorów. A wycieraczki na lampy to fajny bajer i do volvo czy saaba to one ładnie pasują, niestety nasze a4 nie są przystosowane do wycieraczek na lampy. Zresztą sam jestem ciekawy jak by wyglądało a4 z takimi wycieraczkami...

Opublikowano
Zresztą sam jestem ciekawy jak by wyglądało a4 z takimi wycieraczkami...

...o tak ;) tylko trzeba by dorezać spryski :decayed:

n5cheomz.jpg:facepalm:

Opublikowano
:mysli: no ciekawie to wygląda ale do volvo jakoś lepiej te wycieraczki pasują... to ktoś naprawdę założył czy fotomontarz??
Opublikowano

to ktoś naprawdę założył czy fotomontarz??

Wydłubałem pixa na szybko :gwizdanie:

Opublikowano

ja to chyba założę byle gówno żeby tylko się policja nie doczepiła braku ;)

Opublikowano

Zbieram właśnie graty na rezanie poliftów D2S u siebie i jeśli by ktoś szukał wtyczek lamp poliftowych na szrocie to można też pytać o wtyczki do lamp Seat Leon/Toledo, Skoda Fabia, są dokładnie takie same jak u nas.

Opublikowano

ja to chyba założę byle gówno żeby tylko się policja nie doczepiła braku ;)

Dzisiaj słyszałem od znajomego ze w jakimś mieście (wyleciało mi z głowy w którym) że jak policjanci nie mają się przyczepić do czego w nowszym aucie (które ma xenony fabrycznie lub nie) to się bawią w sprawdzanie samopoziomowania, a wygląda to w ten sposób że jeden siedzi i włącza światła i obserwuje zachowanie lamp a drugi z tyłu buja auto :polew: wyobrażacie sobie taki widok na drodze?? :polew: to sie nazywa brak zajęcia i chęć przyczepienia się do wszystkiego...

Opublikowano

to się bawią w sprawdzanie samopoziomowania, a wygląda to w ten sposób że jeden siedzi i włącza światła i obserwuje zachowanie lamp a drugi z tyłu buja auto

Samopoziomowanie działa tylko raz - przy uruchomieniu świateł. Nie wiem czemu większość ludzi myśli że to działa jak lufa w Abramsie - cały czas reguluje ustawienie świateł żeby nie oślepiały.

Opublikowano

Samopoziomowanie działa tylko raz - przy uruchomieniu świateł.

ja to wiem, ale oni chyba nie :wink4:

Opublikowano

Witam chcę zmienić lampy na polift mam kupić:

-http://moto.allegro.pl/reflektor-lewy-audi-a4-99-01-reflektory-depo-i1764573780.html

-http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=216407.0

-silniczki od Fabi

i tyle? dobrze zrozumiałem?

Mam lampy Boscha dzielone.

Opublikowano

:oklaski:

powodzenia

Opublikowano

A schemat przejścia końcówek mam zastosować Bosch - Valeo? Teraz mam Boscha lampy a kupuje Depo.

Opublikowano
  • Autor

Jak masz Bosch to Bosch-Valeo. To chyba oczywiste.

Opublikowano

Lampy kupuje Depo a nie Valeo dlatego nie wiedziałem.

Opublikowano

Samopoziomowanie działa tylko raz - przy uruchomieniu świateł.

ja to wiem, ale oni chyba nie :wink4:

sorki ze sie wtrace ale jezeli samopoziom zadziala tylko raz przy uruchomieniu swiatel i potem pod czas jazdy juz nie koryguje ustawienia, to po choinkę takie cos wogole w aucie? powodzania w dalszej jezdzie po zapaleniu swiatel na podjezdzie, albo na nierownym terenie....

Opublikowano

dropsone Z praktycznego punktu widzenia masz rację, bo jaki byłby sens samopoziomowania, ale z tego co czytałem to są różne rodzaje tego samopoziomowania... i różne zasady działania ale wiadomo ile ludzi tyle teorii ja osobiście nigdy nie miałem czegoś takiego więc nie jestem w stanie się wypowiedzieć, tyle co wyczytałem w necie.

Opublikowano

Miało to zastąpić regulację manualną która była montowana w autach. 99% ludzi w ogóle z niej nie korzystało, do tego dochodzą rozregulowane lampy i oślepianie gotowe.

Opublikowano

Miało to zastąpić regulację manualną która była montowana w autach. 99% ludzi w ogóle z niej nie korzystało, do tego dochodzą rozregulowane lampy i oślepianie gotowe.

no oki ale jak ustawisz auto przodem w dole to po wlaczeniu lamp one sie podniosa, i teraz jezeli wyjezdzasz na droge to lampy swieca wysoko i oslepiaja auta z naprzeciwka.... znowu jak postawisz auto na podjezdzie i wlaczysz swiatla to bedziesz sobie pod kola swiecil.... ogolnie mam caly system samopoziomowania w domu ori z audi i mam zamiar zakladac go u siebie i z tego co ja czytalem (nie duzo czytalem) ale na forum czesto przewija sie problem czy w b5 jest samopoziom (sorki jak przekrece nazwe) statyczny i dynamiczny... chodzi o to ze jadna opcja jest taka ze po wlaczeniu swiatel lampy stoja w miejscu i koruguja sie podczas jazdy w zaleznosci od uksztaltowania drogi, i ten drugi gdzie po wlaczeniu lamp za kazdym razem swiatla jada w dol na maxa i ustawiaja sie do odpowiedniego poziomu w danej chwili, ale i tak koryguja swoje polozenie podczas jazdy

oki konczymy ot bo to nie temat o tym, na forum jest wiele watkow o samopoziomowaniu