Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle stron i nigdzie nie wyczytałem jak lampy zespolone są przykręcone?

stare były standard dwa uchwyty u góry i śróbka między lampą a kierunkowskazem, a nowe? wiadomo 2 łapy z góry a od "dołu" ?

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeden bolec od chłodnicy. Kierunek po prostu opiera się o budę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ja mam A4 1995 i mam juz powiedzmy nagrane ksenony. Czy schemat jest taki sam z podłączeniem tak jak na 1 stronie watku ?

Opublikowano
  • Autor

taki sam

Opublikowano

mam pytanko w sprawie wymiany

znalazlem takie lampy

http://allegro.pl/lampy-depo-fk-audi-a4-96-98-angel-eyes-ringi-black-i1767308706.html

jest tam napisane ze nie trzeba zmieniac kabli bo niby pasuja te stare i to samo odnosi sie do silniczkow od poziomowania swiatel ze niby te stare pasuja. Czy ktos mial juz z tymi lampami do czynienia bo nie wiem czy sa warte kupna i czy przy tych lampach bede musial ciac blache zeby weszly czy beda pasowac?

Opublikowano

znalazlem takie lampy

http://allegro.pl/lampy-depo-fk-audi-a4-96-98-angel-eyes-ringi-black-i1767308706.html

jest tam napisane ze nie trzeba zmieniac kabli bo niby pasuja te stare i to samo odnosi sie do silniczkow od poziomowania swiatel ze niby te stare pasuja. Czy ktos mial juz z tymi lampami do czynienia bo nie wiem czy sa warte kupna i czy przy tych lampach bede musial ciac blache zeby weszly czy beda pasowac?

Poszukaj z polifta...Depo kupisz sporo taniej, jeszcze na HID'a starczy. Cięcie blachy to operacja na otwartym sercu.

Opublikowano

nie będziesz musiał nic ciąć, to nie są (chyba) zespolone lampy z kierunkami, dlatego w aukcji jest napisane za jest do aut 94-98, czyli sprzed 2go liftingu, instalacje zapewne też jest gotowa pod samochody sprzed 99 roku

Opublikowano

znalazlem takie lampy

To dzielone lampy z soczewka i ringami. Nie maja nic wspolnego z poliftowymi. Montujesz je bez ciecia blotnikow, silniczki i inastalacja P&P. Ogolnie szkoda byloby mi wydac 550zl na taki shit :thumbdown:

Opublikowano

czemu od razu shit?

na pewno bedzie wygladac inaczej niz zwyczajny klosz

wpisalem depo a4 96 i nic po za ringami na allegro nie wyskoczylo

jesli mozna cos doradzic to chetnie poszukam czegos lepszego i powiem szczerze ze szukalem zwyczajnych depo a nie ringow ale nie moge znalesc[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2011, 22:37_________________________________________________ja zamiast sie bawic w ciecie wstawilbym takie bo ciemne jakos mi sie nie widza http://allegro.pl/lampy-depo-fk-audi-a4-96-98-angel-eyes-ringi-chrom-i1801186612.html tylko pytanie jak wyglada swiatlo z tych lamp jest gorsze od zespolonych depo czy swieca porownywalnie ?

i czy po zwyklej przekladce czy swiatlo mijania bedzie swiecic razem z drogowym czy bedzie trzeba kabelki jakos przestawic?

Opublikowano

dzisiaj popołudniu zacząłem się bawić w rezanko lampiszonów :kox:

podciąłem błotniki, polutowałem kostki, podmalowałem ale przed malowaniem chciałem je przymierzyć no i jakoś ciężko było mi je tam wpasować

odpuściłem bo szkoda było mi czasu a i tak musiałbym je zaraz wyciągać do dalszej pracy

czy one tak tam ciężko się wpasowują czy po prostu trzeba je wkładać pod odpowiednim kontem :?:

Opublikowano

jak wcelujesz szybko ten uchwyt przy chlodnicy to jest ok :) oczywiscie jak masz dobrze blotniki podciete

Opublikowano

Witam , potrzebuje rady od was, a mianowicie .

Mam lapmy poliftowe Ksenony Valeo, u siebie stare lampy valeo z 1995.

Na moj chlopski rozum Jezeli dostalem od goscia Lapmy Kopletne plus Wtyczki do nich to wystarczy ze utne stare swoje i dolutuje to tamtych obcietych wtyczek ?

Dobrze rozumuje ?

Jezeli nie to mnie poprawcie

Opublikowano

Witam , potrzebuje rady od was, a mianowicie .

Mam lapmy poliftowe Ksenony Valeo, u siebie stare lampy valeo z 1995.

Na moj chlopski rozum Jezeli dostalem od goscia Lapmy Kopletne plus Wtyczki do nich to wystarczy ze utne stare swoje i dolutuje to tamtych obcietych wtyczek ?

Dobrze rozumuje ?

Jezeli nie to mnie poprawcie

tak, schemat na 1 stronie :)

Opublikowano

jak wcelujesz szybko ten uchwyt przy chlodnicy to jest ok :) oczywiscie jak masz dobrze blotniki podciete

błotniki raczej dobrze podcięte, jutro dalej będę walczył :)

Opublikowano

Wczoraj rezałem swoje lampy na ksenon Valeo. Wszystko pięknie przyciąłem, polutowałem wg. schematu. Z wtyczką przy lampie nie mam problemu, ale pojawił mi się problem z tym, że nie świeciły mi światła mijania razem z drogowymi. Dobrałem się do kostki przy kolumnie kierowniczej, i teraz nie wiem, czy ja coś pomieszałem czy po prostu miałem inne rozłożenie kabli w tej kostce, bo przełożyłem dwa kabelki i nie działa mi nic. Drogowe świecą gdy włącze mijania itp. Jeszcze przestał świecić mi prawy tył... Czy ma ktoś jakiś opis gniazd tej kostki oraz zna poprawne ułożenie kabli ?

Opublikowano

Panowie wlasnie dzis zmienilem sobie reflektory na ksenony i teraz moje pytanie jest takie.

Lewa lampa swieci takim bialym swiatlem a prawa takim troche zółtawym lecz nie do konca zółtym.

Na gołe oko widać ze są inne odcienie.

Jak uwazacie czy to zarniki do wymiany czy moze cos innego ?

Opublikowano

Ja pisałem swego czasu w tym poście,że dwa kabelki mimo schematu się u mnie różniły -więc to może to??

Opublikowano

No fakt , roznily sie ale sygnal w nich byl taki sam jak z drugiej strony.