Opublikowano 2 Czerwca 201313 l też to w mojej padlinie przerabiałem tyle że u mnie olej byl winien i głowice uj strzelił powodzenia w składaniu ---------- Post dopisany at 22:44 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ---------- aha,mechanik zaśpiewał za splanowanie głowicy(już wyjętej) i złożenie wszystkiego do kupy 2500zł. a ja sam zrobiłem wszystko łącznie z kupnem używki głowicy niecałe 700zł
Opublikowano 2 Czerwca 201313 l wszystko zrobie sam, łacznie z frezowaniem głowicy jedyny koszt to czesci a na liscie mam już 36 pozycji
Opublikowano 7 Czerwca 201313 l Ogarniaj , ogarniaj bo za tydzien ja tam wjeżdzam , duzo sie nie zmieni, zamiast sedana kombi i tylko troche brudniejsza
Opublikowano 7 Czerwca 201313 l Gracjan, nie mów że tego parcha Moskalowego będziesz pucował ? no co Ty ??? Panewki bedzie wymieniał
Opublikowano 7 Czerwca 201313 l Powoli do przodu... http://i.imgur.com/Yz3L8da.jpg?2 za***ista fota:kox:
Opublikowano 7 Czerwca 201313 l Gracjan, nie mów że tego parcha Moskalowego będziesz pucował ? no co Ty ??? Panewki bedzie wymieniał ty też?
Opublikowano 7 Czerwca 201313 l Gracjan, nie mów że tego parcha Moskalowego będziesz pucował ? no co Ty ??? Panewki bedzie wymieniał ty też? Nieee , na razie odstawie mu na opierdolenie lakieru U mnie czujnik od zegara swiruje , podpinałem w srode manometr i jest ok
Opublikowano 7 Czerwca 201313 l od boostu? moj tez od cisnienia oleju.Od zeszłego roku wydaje jakies dziwne dzwieki i tez mi spadało/spada na mocno rozgrzanym oleju ponizej 1bara ale sie okazało ze to fejk , dopiero teraz połaczyłem "kropki"....
Opublikowano 8 Czerwca 201313 l od boostu? moj tez od cisnienia oleju.Od zeszłego roku wydaje jakies dziwne dzwieki i tez mi spadało/spada na mocno rozgrzanym oleju ponizej 1bara ale sie okazało ze to fejk , dopiero teraz połaczyłem "kropki".... w sumie to od razu dałbyś do Gracjana to by zrobił kompletny przegląd
Opublikowano 8 Czerwca 201313 l w sumie to od razu dałbyś do Gracjana to by zrobił kompletny przegląd mialem taki zamiar tylko chciałem mu powiedziec o tym dopiero jak troche go rozbierze
Opublikowano 11 Czerwca 201313 l w sumie to od razu dałbyś do Gracjana to by zrobił kompletny przegląd mialem taki zamiar tylko chciałem mu powiedziec o tym dopiero jak troche go rozbierze Moskal to może jakiś spocik u Gracka:eusathink:
Opublikowano 11 Czerwca 201313 l Moskal to może jakiś spocik u Gracka:eusathink: Mozna tylko ja w tym tygodniu i nastepnym jestem kuną bo załatwiłem gnój w dobrej cenie i musze wyjeździć
Opublikowano 12 Czerwca 201313 l Autor Silnik przygotowany do wyjęcia: No i w końcu ( po kilku nie zawsze równych walkach ) poza autem... Skrzynia, sprzęgło, zamach out... Silnik wrzucony na stojak więc można zdemontować głowice... Głowice poszły na przegląd, alterantor i rozrusznik poszły do regeneracji. Pokrywy zaworów będą wypiaskowane i pomalowane proszkowo. Dolna miska i górna miska odkręcona... Kilka nowych części... Przed czyszczeniem: Po czyszczeniu: Tłoki i wał wyjete... Panewki w średnim stanie ;/ Jak sie okazało stopy wału pęknięte, blok również... blok nadaje się tylko na zrobienie z niego stolika ;/ Wydech i kawałek dolotu na nowo owinięty bandażem... ALternator i rozrusznik wrócił z regeneracji... z alternatora została obudowa i kolo pasowe, reszta nowa, rozrusznik bez zarzutów, sprawny A ja zaczynam poszukiwanie dołu silnika...