KANAL Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jak to widzicie? Baran jestes i tyle. Kolego, powstrzymaj się od takich wyzwisk :bicz3: Kolega założył temat podejrzewam w wyniku tego, że koleś zadzwonił i bym bardzo nie miły. Nie wydaje mi się by był hieną czy czymś innym. I wcale nie musiał żerować na allegro, po prostu mógł przeglądać oferty na allegro, trafiła się pomyłkowa więc zalicytował, a osoba wystawiająca aukcję powinna grzecznie zadzwonić i przeprosić za błąd a nie z gębą wyskakiwać. Sam trochę sprzedaję na allegro i wiem jak niektórzy potrafią być nie mili. Szczególnie jak kupią coś za małe pieniądze i oczekują od tego nie wiadomo czego. Prawie każdy temacie od razu atakuję założyciela a jestem pewien, ze co trzeci z Was będąc w takiej sytuacji dawno czekałby na poniedziałkowe otwarcie sądu, aby wytoczyć sprzedającemu dwadzieścia procesów. Nagle każdy jest taki uczciwy i czysty jak kropla łzy. Trochę wyrozumiałości. Zamiarow nie znam ale wlasnie czasem cos sprzedam na allegro i wiem jacy ludzie sa upierdliwi... i to kupujacy a nie sprzedajacy. Ja w ogole nie dziwie sie ze sprzedajacy byl nie mily skoro przypuszczam ze skontaktowales sie z nim, nie po to zeby poinformowac go o pomylce a o tym ze wygrales aukcje i chcialbys odebrac auto. Ja wstydzilbym sie zalozyc taki temat na forum no ale widac niektorzy chca sie dorobic na pomylkach innych... ja Ciebie, autora tematu, widze w polityce.
aju Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 ja tam nie wiem ale bym sprawę podał do sądu, w mieście obok mojego była głośna sprawa zakupienia jachtu za 1zł :gwizdanie: babka wygrała w sądzie i pod jej domem w końcu postawiono mały stateczek
bipi555 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 ja tam nie wiem ale bym sprawę podał do sądu, w mieście obok mojego była głośna sprawa zakupienia jachtu za 1zł :gwizdanie: babka wygrała w sądzie i pod jej domem w końcu postawiono mały stateczek jachcik ,piekna sprawa, no i jeszcze za złotowke jak w erze
GILI Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Była kiedyś sprawa,że gość zrobił zdjęcia Jeepa sąsiada wrzucił na licytację i poszło za 7tyś. zł.(wartość rynkowa ok.60-70tyś) Sąd orzekł,że wystawiający auto w aukcji musiał dostarczyć towar zgodny z opisem i zdjęciami. Media poparły wyrok i zdeptał przegranego :thumbdown:
luqash Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 koledzy nie spodziewałem się, że temat rozbudzi takie emocje i będzie tyle postów ja z tą sprawą nic nie będę robić w nosie mam wystawione auto, może sprzedający będzie w przyszłości ostrożniejszy i uważniejszy proponuję zamknąć temat i uspokoić emocje niektórych forumowiczów pozdrawiam
koziol1990 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Pamietam jak koles w niemczech wygrał na ebayu nowe porsche cayenne za 4 tyś euro i sprawe zgłosił do sądu i wygrał, a auto było warte 40 tyś euro, wiem ze allegro wprowadziło takie coś ze w razie pomyłki może sie wycofać sprzedajaćy, czesto ten temat na forum sie pojawia
Buba Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 wy sie podniecacie a allegro zmienilo przepisy i dopuszcza takie wlasnie bledy po tych wszystkich akcjach ze statkami za 1zl. Niedawno bylo kilka takich ogloszen a za kilka dni samochody wystaiwione jeszcze raz za taka cene jak byc powinna temat bez sensu do zamkniecia bo zaraz beda kolejne posty z wyzwiskami
Maciek80 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Prawie każdy temacie od razu atakuję założyciela a jestem pewien, ze co trzeci z Was będąc w takiej sytuacji dawno czekałby na poniedziałkowe otwarcie sądu, aby wytoczyć sprzedającemu dwadzieścia procesów. Nagle każdy jest taki uczciwy i czysty jak kropla łzy. Trochę wyrozumiałości. Co za brednie A poza tym nie nazwałem założyciela wątku hieną - czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałem, że tylko hieny cmentarne są gorsze od sępów z allegro czekających na zwykły ludzki błąd. A skoro założyciel wątku napisał, że nie licytował z zamiarem kupna a jedynie po to, by uchronić sprzedającego przed sępami to znaczy że sam sępem nie jest. Więc o co się obraża? :> EDIT: Zapomniałem dopisać że oczywiście w tą wymówkę nie wierzę bo tytuł wątku mówi sam za siebie
PARAF Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 proponuję zamknąć temat No co Ty...?!
Ciepły Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ja także proponuję go zamknąć nie uda Ci się nic zrobić z tym a szczegółów nie chce mi sie opisywać
fireman tom Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Koleś się pomylił - zdarza się, trzeba być człowiekiem Dla ciekawości gość jest z mojej wsi
I r o Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Koleś się pomylił - zdarza się, trzeba być człowiekiem Dla ciekawości gość jest z mojej wsi to postukaj mu w czoło w niedziele po mszy
bipi555 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 ehehhe, i kup mu trabke na odpuscie żeby zatrąbial na alledrogo , że ta cena to nie ta
endriuu Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 http://www.dobreprogramy.pl/Wygrana-licytacja-na-Allegro-to-umowa-kupna-sprzedazy,Aktualnosc,5473.html http://finanse.eurocity.pl/index.php?v=art&tekst=1100 Walcz!
Matthew1309 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 http://www.dobreprogramy.pl/Wygrana-licytacja-na-Allegro-to-umowa-kupna-sprzedazy,Aktualnosc,5473.html http://finanse.eurocity.pl/index.php?v=art&tekst=1100 Walcz! sprawdź z kiedy są te artykuły... prawo się od tego czasu zmieniło :tongue4:
Rekomendowane odpowiedzi