Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Podrasowanie silnika za 3 tys??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przeznaczyć na modyfikacje ok 3tys PLN i zastanawiam sie w co najlepiej zainwestować.

I czy taka suma wystarczy aby zrobić ok 140KM?? :mysli:

Opublikowano

Na seryjnym turbo raczej nie zrobisz 140PS, wiec 3000PLN to bedzie za malo.

Chyba, ze kupisz turbo uzywke w dobrej cenie, wtryski zmienisz i wystroisz auto, wtedy mozna sie zamknac w takiej kwocie.

Opublikowano

kolektor wydechowy + turbo AWX

wydajniesze wtryski

chłodniczka oleju

Fmic

program

może być kiepsko

Opublikowano

kolektor wydechowy + turbo AWX

wydajniesze wtryski

chłodniczka oleju

Fmic

program

może być kiepsko

nie no dla 140km takie rzeczy :gwizdanie:

to jest 1z wiec kompa musisz zmienic na taki jak w AFN, turbine zmienic na wersje ze zmienną geometrią pomodzić i wymienic wtryski wtedy powinno być cos koło 140km :gwizdanie: FMIC i inne duperele nie interesuja cie przy tej mocy jeszcze, tzn nie są konieczne do uzyskania tych 140km

Ale z tą kwotą mozesz mieć problem sie wyrobić

przy załozeniu do twojego 1Z samych wtrysków 216 i kompa 16bit powinienes uzyskać granice 130km :gwizdanie: po wystrojeniu

Podliczając:

turbo choćby od AFN 500-600zł (wiadomo jak zmieniać to najlepiej AWX->800zł za uzywke można założyć)

wtryski same końcówki216ki 4x150zł +200zł wyregulowanie

komputer 200-400zł

program 900-1200zł

robota - załózmy w twoim zakresie

+ nieprzewidziane koszta(węzyki czujniki itp)

na siłe moze i byś sie zmieścił w 3tys ale musisz wtedy robić sam auto i trafiać na dobre okazje jeśłi chodzi o graty

Opublikowano

za 3tyś to ja bym silnink przełożył na AFN, sprzedał zeciora i zrobił program... będzie 135~140koni

Opublikowano

+uklad podcisnienia do zmiany koszt kolo 400zl

turbo ~700zl

wtryski 400zl jak trafisz asv/afn

soft 1000zl

komp ...

robota ....

moze w 3tys bys sie zmiescil

Opublikowano

3000 stanowczo za mało, nie ma co liczyc na mega okazje przy zakupie gratów, no chyba ze kompletowanie może trwac z rok albo i więcej

4000 to podstawa przy której da się ogarnąć temat, przy założeniu, że przekładki robisz sam

Opublikowano

jakie tam mega okazje ,uzywek jest duzo i sa co chwile w dobrych cenach(wtryski,turbo) a reszta to juz nieduze pieniadze poza strojeniem.

Opublikowano

używek jest sporo ale jakiej tej większości jest stan??

one nie nadają sie do seryjnego auta a co dopiero do rezanego

z tych tanich używek to na mody zamist 3tys wydasz 5, bo ciągle coś będzie padac

robić raz a dobrze, a nie po........

Opublikowano

no ale turbo awx do mocy 140PS to tak jak seria :cool1:

Opublikowano

to uwazasz ze lepiej w starego kondona kupowac nowe czesci? :naughty:

da sie kupic w bdb cenach i w dobrym stanie,kolega kupil wtryski kompletne asv za 350zl,a inny od afn chyba jeszcze taniej w bdb stanie

turbo to koszt 700-800 awx,podcisnienie i osadzenie turba awx tak jak pisalem 400zl

uwazam ze da sie to zrobic dobrze i 3tys starczy nie mowie o robocie

Opublikowano

czy ja wspomnialem o nowych częsciach?? :>

dobre używki trochę kosztują, pozatym turbiny z allegro bym nie kupił, nie jeden się nadział i płakał, a dobre firmy nie sprzedadza turbinki od AWX z gwarancją za 700zł, regenerowanej czy świeżej używki

Opublikowano

do 140 koni wystarczy :

uklad podcisnien od AFN,kolektor AWX-ewentualnie od AFN z EGR,turbo AFN ,wtryski AFN,sterownik AFN + strojenie - za 3 tysiace spokojnie sie zmiescisz .... :wink4:

Opublikowano

za 3tyś to ja bym silnink przełożył na AFN, sprzedał zeciora i zrobił program... będzie 135~140koni

Jestem tego samego zdania, ostatnio miałem kompletnego AFNa, za 1400zł komplet, do tego soft, a jakby się 1Zecior sprzedał, to by może jeszcze na suszarę z AWX stykło :kox:,

Zagadaj do Madmana, on ma coś 170KM w 1Z :evil:

Opublikowano

a wtryski 216 i program ile dadzą z 1zeciora?

Opublikowano

a wtryski 216 i program ile dadzą z 1zeciora?

okolice 130KM :wink4:

Opublikowano

O to nie tak źle, koszt pewnie ok 2000zł dobrze myśle?

Opublikowano

zależy na co śię zdecydujesz, czy kompletne wtryski czy same końcówki, i czy zrobisz program indywidualnie czy załapiesz się na grupówkę :wink4:

Opublikowano

jak pasują końcówki to po co wymieniać całe wtryski jak na moich nie zarobię. Kurde żeby tata zmieniał silnik w swojej A6 to bym miał wtryski od 2,5TDI a tam są te 216 :> a co do programu to widziałem że nie duża różnica czy grupowy czy nie.

hmm 40KM więcej to prawie by było o połowę więcej trzeba by się zastanowić nad taką modyfikacją

Opublikowano

jak pasują końcówki to po co wymieniać całe wtryski jak na moich nie zarobię. Kurde żeby tata zmieniał silnik w swojej A6 to bym miał wtryski od 2,5TDI a tam są te 216 :> a co do programu to widziałem że nie duża różnica czy grupowy czy nie.

hmm 40KM więcej to prawie by było o połowę więcej trzeba by się zastanowić nad taką modyfikacją

miedzy indywidualnym a grupówką jest prawie 300zł różnicy :gwizdanie:,

ja wymieniałem u sibie wtryski na 0,205, kupiłem je za 400zł, swoje sprzedałem za 320zł, także wyszły mnie 80zł :wink4:, czyli idzie na starych zarobić, nie wiem nawet po ile teraz chodzą 0,216 :mysli:, ja będę chciał też w tym roku ogarnąć program, ale co wyjdzie zobaczymy :gwizdanie: