Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Komunikat z wyswietlacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim wyświetlaczu (FIS)od momentu gdy stałem sie posiadaczem owego autka,pokazuje sie symbol przekreślonej żarówki a pod nią duży wykrzyknik.Demonstracji tej towarzyszą trzy sygnały.Jeszcze do niedawna , momentami ukazywała się temperatura otoczenia oraz cos tam o kilometrach do przejechania,ale zdarzało się to coraz rzadziej , obecnie widzę tylko żarówkę i wykrzyknik plus te sygnały.Samochod jezdzi ale denerwuje mnie ta sytuacja.Proszę o radę do kogo,jakiego fachowca mam sie udać z tą usterka ??

Tak na marginesie zastawiam się czy ten wyświetlacz (jezeli jest sprawny)dużo może pokazac ??

Opublikowano

jesli dobrze pamietam i sie nie myle ( nie mam czegos takiego u siebie) to ta przekreslona zaroweczka (granat :mrgreen: ) oznacza spalona zaroweczke

Opublikowano

Chyba 300 ich nie masz więc szukaj :)

Opublikowano
spalona żarówka :wink:

Tylko która to żarówka ?? to jest problem.

Poproś kogoś do pomocy i sprawdzaj po kolei żarówki.Kilka chwil i znajdziecie :wink:

Opublikowano

Jeśli to żarówka w kółku i w nawiasach to od świateł hamowania jeśli bez tego to od świateł mijania lub tylnych (ale tu musisz je załączać pewnie aby zostały sprawdzone). Należy zwrócić uwagę, że równie dobrze może to dotyczyć bezpiecznika czy przełamanego przewodu albo też włącznika świateł hamowania ipt itd

Opublikowano

a jeszcze dodam ze podczas sprawdzania moze sie okazac ze wszystkie swieca tak wiec warto jest sie zabrac do sprawdzania rezystancji na poczatek na zarowkach potem w lampach i co jest normalnym problem sprawdz mase a najlepiej wyczysc. Powodzonka