Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Czujnik klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zaczęła mi świecić kontrolka zużycia klocków hamulcowych.

Jak długo można z tym jeździć?

Opublikowano

Ja bym nie zwlekał z wymianą.Oczywiście możesz kilka dni pojezdzić.Szkoda tylko aby dostały tarcze gdy już zjedziesz do blach klocki.Uważał bym też na rozwijaną predkość :naughty: Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzieki za info.

Mnie chodzi tutaj o przejechanie doslownie 300km.

Kolega mowil mi, ze mozna podobno zrobic ok 2000km, ale nie chce mi sie w to wierzyc jakos.

Opublikowano

Kolega mowil mi, ze mozna podobno zrobic ok 2000km, ale nie chce mi sie w to wierzyc jakos.

no to będziesz musiał :> :> :>

Opublikowano

no to będziesz musiał :> :> :>

:good: Zerknij na klocki i będziesz widział w jakim są stanie. :cool1:
Opublikowano

:hi:

niedawno miałem to samo kontrolka zaświeciła się pojeździłem jeszcze chwilke około 2tyś czkała mnie dalsza droga więc wymieniam ściągam stare klocki patrze a tam jeszcze 5mm mięsa :shocked: śmiało mogłem jeszcze śmigać

tarcza nie jest już pierwszej świeżości i szybko przetarła kabelek z czujnika mimo że klocka było jeszcze w cholere

wszystko zależy ile zostało klocka

u mnie przy następnej wymianie klocków również wymiana tarcz o płynie nie wspomne

Opublikowano

Zalezy jak bedziesz jezdzil - w zimie mnie pogoda wydymala i nie chcialem marnowac kasy i zrobilem 8k i jeszcze troszke zostalo :kox: ale 5k to po autostradach - zalezy od Ciebie Hamulce to podstawa

Opublikowano

300km zrobisz bez problemu, a 2000km też można zrobić ale wszystko zależy od stylu jazdy

Opublikowano

ja wróciłem rok temu z wiednia i jezdziłem jeszcze dwa dni... A wiadomo jak hamuje... I dopiero wtedy zaczeło trzeć blachą (nie miałem wczesniej czasu wymienic)