Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Vario: Bede w Poznaniu jakos w poniedzialek. Jezeli Ci jakos pasuje sie spotkac w ciagu dnia to moge Ci odstapic dzialke Rain-X do przetestowania na szybe czolowa. Tylko najpierw proponuje glinke i jakis Glass Polish np AG...

Opublikowano

Makki czy ten Rain.X z svissvax różni się czymś od tych z ebay (masz jakieś doświadczenie w tym temacie?):

http://cgi.ebay.de/Rain-X-Regenabweiser-RainX-200-ml-3-95-pro-100ml-/390167659644?pt=DE_Autoteile&hash=item5ad7ce047c#ht_974wt_1139

http://cgi.ebay.de/RAIN-X-REGENABWEISER-200ml-SCHEIBENWISCHER-/400151354438?pt=DE_Autoteile&hash=item5d2ae11c46#ht_500wt_922

200ml kosztuje mniej niż 100ml w PL :naughty:

no chyba że to podróby :przebiegly:

Opublikowano

_Makki_ niestety w poniedziałek lecę do Madrytu, sprawdź ten nowy środek Rain Clear i opisz coś to może się skuszę, glinka jest i Glass Polish też jest z AG

BTw jak długo będziesz w Poznaniu?

Opublikowano

Drogo? Cena taka sama jak najtańsze na allegro i nie płacisz za wysyłkę 18-stu plnów (będąc z Lublina) :tongue4:

O rabaty dla klubu nie pytałem, ale ta firma raczej sprzedażą wysyłkową się nie zajmuje, od tego jest oficjalny dystrybutor w Polsce ;)

Opublikowano

zanim kupię na ebay'u wolę w PL poszukać

http://www.swissvax.pl/index.php?id=12&tx_produkty_pi1[prod]=88

brak dostepności... tutaj masz podane 100ml za 42zł...

a na stronie sklepu nie ma 100ml w ogóle, jest 200ml za 70zł i jeszcze niedostępne.

tutaj jest najtaniej... łacznie 8 Euro z przesyłką do PL

http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350444408922&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

paypal przelicza na 39,08zł

Opublikowano

dzisiaj pierwszy raz uzylem profeskonalnych kosmetykow, tzn szampon nxt, glinka i step 1, i musze przyznac ze jestem w szoku, mialem szampon zwykly za 10 zl, w porownaniu do tego to ... yy to nie ma co porownywac, rewelka, nie mowiac o glince, juz po szamponie i lince fura wyglada zupelnie inaczej, mam do was pytanko jak stosowac step 1, tzn po jakim czasie polerowac?? step 2 to wiem ze trzeba polerowac przed calkowitym wyschnieciem, a wosk nxt , jak z nim jest??

Opublikowano

a wosk nxt , jak z nim jest??

nakładasz cienką warstwę, po jakimś czasie (zależy od temperatury i wilgotności) robisz "test palca" i jeśli jest ok to polerujesz, nxt jest bardzo łatwy w aplikacji :wink4:

Opublikowano

no wiec dzisiaj zabralem sie za silnik,który nigdy nie był pewnie myty... ewentualnie opłukany wodą przeze mnie 2 razy.

No więc taki mamy syf:

dscn5563.jpg

dscn5559.jpg

dscn5560i.jpg

dscn5561.jpg

dscn5562w.jpg

Całą komorę spsikałem preparaten Tenzi SuperGreen - środek jest mega silny, niezdrowy itd... przy pryskaniu jak mgielka leci na twarz, to zaczyna po chwili palić... jakiś czas temu myłem nim felgi, bez rękawiczek - to doszło do tego, że przez tydzień musiałem ręce leczyć, bo mi tak wysuszło i popekały, że krew leciała

specjal1l.jpg

po kilku minutach poszedł w ruch najtanszy karcher jaki tylko był, wiec moc nie była zbyt duża, aby spenetrować dobrze cały brud, ale i tak środek mega daje rade, wiec dużo zeszło!

w dużej mierze słońce mi przeszkadzało swiecąc prosto na silnik, poniewaz nie widzialem brudu w roznych zakamarkach gdzies na dole, czy przy podłużnicach itd ,ale myśle, że jak bede mył silnik raz na 1-2 miesiące brud zejdzie w 99%.

plastiki, gumy itd zostały zabezpieczone produktem 303 Areospace

dscn5573a.jpg

Oto efekt - na żywo o wiele lepiej wygląda, jutro zrobie zdjęcia przy dziennym świetle, bo te przy sztucznym jakoś słabo efekt oddają.

dscn5572.jpg

dscn5570.jpg

dscn5567v.jpg

dscn5569c.jpg

Opublikowano

plastiki potraktuj Engine Car Dressing z Megsa i będzie kosa

poki co kasy nie mam ;P ale nie wiem, czy akurat megsa bym wybrał... 303 mi wystarcza w zupełności

Opublikowano

cena ok 50 zł więc nie kupuj piwka i fajek, efekt jest lepszy niż w reklamie

Opublikowano

bardzo fajnie michał, 303 to przecież też firmowy produkt a nie wszystko się musi świecić, wystarczy że wygląda jak nowe :kox:

Opublikowano

... ale nie wiem, czy akurat megsa bym wybrał... 303 mi wystarcza w zupełności

Bardzo dobry wybór :good:

Opublikowano

qrde silniczek wyglada super!! good job!! :good:

Opublikowano

Chłopaki mam takie pytanko. Czym myć felgi które poprzednio zostały zabezpieczone woskiem do felg?

Czy np. Wheel Brightener nie usunie mi warstwy wosku ?

Opublikowano

Jeśli samochód myjesz regularnie to wystarczy woda z szamponem. Po to między innymi nakłada się wosk na felgi aby łatwiej je było myć i brud się nie przyczepiał.

Opublikowano

Chłopaki mam takie pytanko. Czym myć felgi które poprzednio zostały zabezpieczone woskiem do felg?

Czy np. Wheel Brightener nie usunie mi warstwy wosku ?

a co to za wosk?

Wiekszosc typowych plynow do felg zabije zabezbieczenie.

Jezeli czesto myjesz to mozesz najpierw uzyc apc surfex hd 1:30 na cale kola lacznie z gumami. Czekasz 5-7 min plukasz i pozniej woda z szamponem jak do karoserii.

Ja uzywam SV autobahn i myjac kola apc nakladam tylko na gumy. felgi pokrywam mieszanka z pianownicy jak cale auto, pozniej pedzelek i rekawica :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...