HaVoK Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 Ooo witamy kolege ShowCarShine Widzę że w końcu trafiłeś na właściwe forum To może jakieś rabaty teraz będą dla forumowiczów
Tomasz Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 Ooo witamy kolege ShowCarShine Widzę że w końcu trafiłeś na właściwe forum To może jakieś rabaty teraz będą dla forumowiczów już są: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=243560.0
mgtan Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Słuchajcie może tak na topa przypąc jeszcze poradnik co do sprzątnia w komorze silnika oraz czyszczenia nadkoli co i jak... jak w reszcie tematów
HaVoK Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Słuchajcie może tak na topa przypąc jeszcze poradnik co do sprzątnia w komorze silnika oraz czyszczenia nadkoli co i jak... jak w reszcie tematów Jeżeli podejmiesz się zrobienia takiego poradnika, opiszesz to dokładnie ze zdjęciami to jestem ZA!
mgtan Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Słuchajcie może tak na topa przypąc jeszcze poradnik co do sprzątnia w komorze silnika oraz czyszczenia nadkoli co i jak... jak w reszcie tematów Jeżeli podejmiesz się zrobienia takiego poradnika, opiszesz to dokładnie ze zdjęciami to jestem ZA! temat czyszczenia tych brudów był poruszany na wczesniejszych stronach... może ktoś to kopiował dla swojego kompendium wiedzy?
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Wczoraj użyłem po raz pierwszy IronX-a i jestem w szoku. Moje 19" o wzorze RS4 (wiadomo jak ciężko je utrzymywać w czystości) po użyciu lśnią jak nowe Zapieczony pył z klocków zszedł jak nic. Za tydzień całe auto będzie spryskane, później glinka i wosk bo w UK juz wiosna +13 dzisiaj było
variocustoms Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 my jeszcze musimy poczekać na dogłębniejszą kosmetykę używał ktoś CH Lava - LUMINOUS GLOW INFUSION? jakieś opinie?
Marcinsimier Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Witajcie . Jaki znacie naj naj naj najlepszy preparat do czyszczenia felg :> ...z góry dzięki
variocustoms Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 każdy ma swój ulubiony, nie ma "the best of the world" niestety ja używam w połączeniu, najpierw Iron-X a po tym SurfexHD od BiltHamber, zabezpieczałem felgi najpierw RimWax od Smartwax'a a teraz WheelGuard od Chemical Guys[br]Dopisany: 20 Luty 2012, 22:47_________________________________________________
mgtan Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 co polecicie do czyszczenia komory silnika a dokładnie: silnika, plastików w jego okolicy i lakieru w komorze silnika, jakiś dresing na plastiki i gumy do tego?
variocustoms Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 od siebie mogę polecić, do umycia SurfexHD jako APC a potem Engine Dressing z Meguiars'a, po Engine Dressing gumy i plastiki lśnią jak nowe, wystarczy spryskać i wytrzeć do sucha i efekt :good: jeden z kolegów zastosował Tezni chyba Green Power czy jakoś tak ale to dosyć ostre jest do czyszczenia, cofnij się z ok 20 stron to jest przestrzeń silnikowa 11 letniego auta ale po zastosowaniu Engine Dressing
bialy986 Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 Panowie,a używał ktoś z Was oryginalnych produktów Audi do sprzątania auta http://moto.allegro.pl/oryginalny-audi-preparat-do-deski-rozdzielczej-i2074419852.html Z tej serii jest jeszcze wosk,preparat do tworzyw sztucznych... Ciekaw jestem efektu,czy warto skusić się na markę Audi jeśli chodzi o chemię?
mgtan Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Panowie,a używał ktoś z Was oryginalnych produktów Audi do sprzątania auta http://moto.allegro.pl/oryginalny-audi-preparat-do-deski-rozdzielczej-i2074419852.html Z tej serii jest jeszcze wosk,preparat do tworzyw sztucznych... Ciekaw jestem efektu,czy warto skusić się na markę Audi jeśli chodzi o chemię? ja używałem do deski oraz szamponu w spray na jakąś plamke na dywaniku welurowym, efekty bardzo dobre... deska matowa była po użyciu sprayu a szamponik bez problemu sie uporał z plamką. Plusem spray do deski jest to e dobrze usuwa tez np gume z butów co czasem jest na boczkach drzwiowych lub progach.[br]Dopisany: 22 Luty 2012, 10:59_________________________________________________ od siebie mogę polecić, do umycia SurfexHD jako APC a potem Engine Dressing z Meguiars'a, po Engine Dressing gumy i plastiki lśnią jak nowe, wystarczy spryskać i wytrzeć do sucha i efekt :good: jeden z kolegów zastosował Tezni chyba Green Power czy jakoś tak ale to dosyć ostre jest do czyszczenia, cofnij się z ok 20 stron to jest przestrzeń silnikowa 11 letniego auta ale po zastosowaniu Engine Dressing ale to są środki typu pistolet i lecisz ciśnieniówką po silniku czy tez pendzelek w łapkę i czyścisz a potem spłukujesz... no właśnie jak?
bialy986 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 ja używałem do deski oraz szamponu w spray na jakąś plamke na dywaniku welurowym, efekty bardzo dobre... deska matowa była po użyciu sprayu a szamponik bez problemu sie uporał z plamką. Plusem spray do deski jest to e dobrze usuwa tez np gume z butów co czasem jest na boczkach drzwiowych lub progach. Dzięki Kolego za odpowiedz,pewnie się skuszę i kupię na wiosnę.A powiedz jeszcze jak z zapachem-przyjemny,mniej kleisty od "plaków"?
variocustoms Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 mgtan Surfex z atomizera zapodałem i spłukałem wodą po kilku minutach, (miejsca które mogłem) nie mogę karcherem silnika myć bo zaleję świece a tego nie chcę Engine Dressing jest w atomizerze, trzeba spryskać to co ma się błyszczeć i wytrzeć do sucha
Rooney1990 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Mam maly problem. Mam kilka plamek na dachu, dach byl nie malowany. Wyglada jakby schodzil bezbarwny. Dodam ze plamki nie sa biale, to tylko brud, biale sa tylko na obrzezach. Macie jakis sposob na usuniecie tego? Polerka?
Michał Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie:
Rooney1990 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie: No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem Dlatego pytam
Rekomendowane odpowiedzi