Bieniek Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Wiedzieliscie, że rainx jest dostępny na lotosie w cenie 23 zł?
H4mm3R Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 bawię się powoli przy lakierze na którym widać jakąkolwiek pracę, w przeciwieństwie do mojego srebrnego:wink:nie można tego samego powiedzieć o fotkach, bo pstryknięte telefonem... niemniej coś tam widać lakier w kiepskim stanie, twardy laser rot na 13-letnim audi, cuttingowe pady nie chciały się tego łapać, musiałem użyć wełniaka - później było już z górki:decayed: zestaw tradycyjny czyli Ultimate Compound i Ultimate Polish, niska półka ale daje radę spektakularnych 50/50 nie ma, za to tylne drzwi zrobione, przednie jeszcze nie http://i1049.photobucket.com/albums/s389/michal_s87/20120515086.jpg a tutaj już i przednie zrobione:naughty: http://i1049.photobucket.com/albums/s389/michal_s87/20120515087.jpg Michał menzerna albo scholl, bo tym UC się zajedziesz a efektu i tak nie będzie
Michał Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 wiem że lepszy byłby chociaż zestaw menzerny, ale jak się nie ma co się lubi itd:wink: zresztą efekty mnie zadowalają, właściciela auta również a to najważniejsze d*pa ze mnie nie fotograf, ale jutro postaram się zrobić jakieś fotki 50/50 dla porównania:whistling:
audam4 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Witam, Czy ktoś może polecić jakiś konkretny sklep z kosmetykami samochodowymi na terenie śląska lub małopolski? Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Adam ---------- Post dopisany at 23:00 ---------- Poprzedni post napisany at 23:00 ---------- Witam, Czy ktoś może polecić jakiś konkretny sklep z kosmetykami samochodowymi na terenie śląska lub małopolski? Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Adam
variocustoms Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 www.detailer.pl okolice Kraka www.mrcleaner.pl Katowice
audam4 Opublikowano 17 Maja 2012 Opublikowano 17 Maja 2012 Dziękuję bardzo za linki. W pierwszym nie widzę żeby mieli siedzibę a właśnie chodziło mi o zakupy "na żywo". Za to z drugiego na pewno skorzystam i możliwe że nawet z myjki bo widzę że konkretni Pozdrawiam, Adam ---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:33 ---------- Dziękuję bardzo za linki. W pierwszym nie widzę żeby mieli siedzibę a właśnie chodziło mi o zakupy "na żywo". Za to z drugiego na pewno skorzystam i możliwe że nawet z myjki bo widzę że konkretni Pozdrawiam, Adam
Michał Opublikowano 17 Maja 2012 Opublikowano 17 Maja 2012 ani sprzętu, ani talentu do fotografowania... nie robię tego lakieru na 100% bo po prostu się nie da, niektóre uszkodzenia są na tyle poważne że zostaje tylko lakiernik:kwasny: fotki oczywiście po przetarciu IPĄ
variocustoms Opublikowano 17 Maja 2012 Opublikowano 17 Maja 2012 nieźle wydrapany ten lakier, ładnie wyszło 50/50
M.Arrkadiusz Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 Nawet fajnie Ci kolego to wyszło, różnica w odcieniach od razu rzuca się w oczy Czym ten lakier tak dopracowałeś Megsem UC czy czymś podobnym
Michał Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 Megs UC i Megs Ultimate Polish, tak jak mówiłem wcześniej:wink:
Frimuś Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Koledzy pomozecie w dobrym doborze kosmetykow. Mam juz: 1.Gold Class Car Wash Shampoo 2.Deep Crystal Polish - czysta politura 3.Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner co dalej jeszcze kupic i w jakich kolejnosciach stosowac..potrzebuje jeszcze jakis fosk scierny....itd. Dodam ze wyzej wymienione kosmetyki kupywalem wyrywkowo poniewarz wiele osob chwalilo je w tym watku.
H4mm3R Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Jaki aplikator zastosować do UC ? Monster Shine Aplikator Tri-Color German
przemciotorun Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 AG lether cleaner ---> Turtlewax Lether cleaner & conditionet + aplikator, mikrofibry i szczoteczka do skory... efekt
jaro86glogow Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Witam! Jutro odbieram auto po polerce mech. i pomyslałem że przydało by sie jakos zabezpieczyć lakier aby jak najdłuzej utrzymac afekt. Co polecacie?? Lakier srebrny LY7M
H4mm3R Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Witam!Jutro odbieram auto po polerce mech. i pomyslałem że przydało by sie jakos zabezpieczyć lakier aby jak najdłuzej utrzymac afekt. Co polecacie?? Lakier srebrny LY7M IPA + wosk, a jaki wosk to poczytaj dwie strony wstecz, bo padło już takie pytanie.
jaro86glogow Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Rozumiem że powinienem zakupic zestaw składający sie z : 1. IPA 2. Mikrofibra 3. Aplikator np. MEGUIARS SOFT FOAM 4. wosk 5...???? 6....??? a co do wosku czy błedem bedzie uzycie popularnego Colli 476 czytałem że jest bardzo trwały (auto stoi codziennie pod blokiem i myte jest na myjce samoobsługowej) dodam ze jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o detailing i za jakies błędy z mojej strony z góry przepraszam
Rekomendowane odpowiedzi