variocustoms Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 Miniak był cały malowany ... Sent from my Variophone
Gracjan Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie, jak to jest z polerowaniem lamp ? Niby jakaś warstwa ochronna jest, cuda na kiju, lampa podobno szybko lampa "zachodzi" po takim polerowaniu :eusathink:Nie mam kasy teraz na polerowanie takie profi z utwardzaniem itp i pomyślałem żeby je najpierw papierem przelecieć a potem pasta i powinno się trochę odświeżyć
d4widoV Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie, jak to jest z polerowaniem lamp ? Niby jakaś warstwa ochronna jest, cuda na kiju, lampa podobno szybko lampa "zachodzi" po takim polerowaniu :eusathink:Nie mam kasy teraz na polerowanie takie profi z utwardzaniem itp i pomyślałem żeby je najpierw papierem przelecieć a potem pasta i powinno się trochę odświeżyć ten zabieg nie jest trudny, ale bez utwardzania jak sie jezdzi czesto to trzeba by sobie przejechac tak lampe raz na pol roku-rok ale przeciez bixa masz robic, to czemu nie pozwolisz Gwertemu sie wykazac w tym ? Ja z jego utwardzania jak najbardziej jestem happy czesto smigam na autostradach/expresowkach i nie narzekam
Gracjan Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie, jak to jest z polerowaniem lamp ? Niby jakaś warstwa ochronna jest, cuda na kiju, lampa podobno szybko lampa "zachodzi" po takim polerowaniu :eusathink:Nie mam kasy teraz na polerowanie takie profi z utwardzaniem itp i pomyślałem żeby je najpierw papierem przelecieć a potem pasta i powinno się trochę odświeżyć ten zabieg nie jest trudny, ale bez utwardzania jak sie jezdzi czesto to trzeba by sobie przejechac tak lampe raz na pol roku-rok ale przeciez bixa masz robic, to czemu nie pozwolisz Gwertemu sie wykazac w tym ? Ja z jego utwardzania jak najbardziej jestem happy czesto smigam na autostradach/expresowkach i nie narzekam Nie mam kasy teraz na takie profi polerowanie z utwardzaniem, tylko dlatego się na to nie zdecydowałem:wink: Robię S4 około 6tyś km rocznie więc chyba nie za dużo
Michał Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie jaki jest wg Was najlepiej odpychający wodę wosk z średniej półki? Sporo się naczytałem o Autoglym HD Wax , na fotkach i filmach wygląda obiecująco... Miał ktoś z nim do czynienia? Bo Coli jak to Coli, nie ma źle ale apetyt rośnie w miarę jedzenia:naughty:
ShowCarShine Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie, jak to jest z polerowaniem lamp ? Niby jakaś warstwa ochronna jest, cuda na kiju, lampa podobno szybko lampa "zachodzi" po takim polerowaniu :eusathink:Nie mam kasy teraz na polerowanie takie profi z utwardzaniem itp i pomyślałem żeby je najpierw papierem przelecieć a potem pasta i powinno się trochę odświeżyć Przy przebiegu jaki robisz o nic się nie bój , jak raz zrobisz dobrą korektę to później jak z lakierem, raz na jakiś czas odświeżenie jakimś finish-em ---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:33 ---------- michal_s87 FK hi temp ładnie odprowadza wodę
Michał Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 michal_s87 FK hi temp ładnie odprowadza wodę to będę Cię męczył o jakiegoś testera przy najbliższym zamówieniu:decayed:
Gracjan Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie, jak to jest z polerowaniem lamp ? Niby jakaś warstwa ochronna jest, cuda na kiju, lampa podobno szybko lampa "zachodzi" po takim polerowaniu :eusathink:Nie mam kasy teraz na polerowanie takie profi z utwardzaniem itp i pomyślałem żeby je najpierw papierem przelecieć a potem pasta i powinno się trochę odświeżyć Przy przebiegu jaki robisz o nic się nie bój , jak raz zrobisz dobrą korektę to później jak z lakierem, raz na jakiś czas odświeżenie jakimś finish-em ---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:33 ---------- michal_s87 FK hi temp ładnie odprowadza wodę Bóg zapłać dobry człowieku
Tomasz Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 michal_s87 FK hi temp ładnie odprowadza wodę to będę Cię męczył o jakiegoś testera przy najbliższym zamówieniu:decayed: jak chcesz mogę tobie 30 gram wysłać
alarec Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Wreszcie ogarnalem auto do konca, bo jak mialem czas to pogody nie bylo, jak byla pogoda to mnie nie bylo, a jak bylem i byla w miare pogoda to za zimno by klasc FK1000p. Wiec dzis wzialem wolne i po kolei: Megifoam, tenzi alux, prickbort, DG901, tenzi prix, dolne partie trzeba bylo jeszcze raz wyglinkowac, po tym tenzi prix na nie, jeszcze raz megifoam, suszenie fluffym, no i na koniec FK 1000p, niestety tylko na lakier. Szyby tenzi glass a nastepnie rain-x. Aparat mialem ze soba, ale tak mialem malo czasu na ogarniecie auta, ze nie zrobilem ani jednego zdjecia ---------- Post dopisany at 22:42 ---------- Poprzedni post napisany at 22:40 ---------- michal_s87 FK hi temp ładnie odprowadza wodę to będę Cię męczył o jakiegoś testera przy najbliższym zamówieniu:decayed: jak chcesz mogę tobie 30 gram wysłać Ja na cale auto zurzywam ok. 5gram tego wosku. Mam wrazenie ze ten tester bedzie u mnie bardzooo dluuugo
Gracjan Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 A ja kupiłem dużą puchę FK więc na pewno wystarczy na bardzo, bardzo długo
variocustoms Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 @ alarcec pisze się "zużywam" jak już, generalnie w temacie fotki mile widziane z roboty a nie tylko suchy opis robię upolad fotek z korekty Miniaka, jest 440 fotek kilka do ogłoszenia bo auto na sprzedaż
Remik-A4 Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 BDB video :hi:moja HD juz przecieka...
variocustoms Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 no to wstawiam link jest tego trochę ale robota z tym autkiem była fajna i produktywna, inna niż wcześniejsze auto ale po doświadczeniach z wcześniejszymi autami i zapleczem które teraz mam to taka robota to bajka w porównaniu z wcześniejszymi korektami, wiadomo, narobić się trzeba ale już w innym stylu generalnie, Scholl vs. Menzerna to dwie inne bajki, wybieram Scholla pod wieloma względami (dobrze wydana kasa), pady Urban też dały radę, może minimalnie bardziej uniwersalnie od padów Flexipads, chociaż jeden biały 75 mm był w użyciu i tym razem (opon nie traktowałem dressingiem bo praktycznie nówki i za duży shine by był) specyfiki wykorzystane w robocie: Scholl S2 Orange, Scholl S40, Collinite 476, SurfexHD, Tenzi En-Jee, Prickbort, Iron-X, Tenzi Prix, Autoglym Interior Car Shampoo, Smartwax Smart Dressing, Gliptone GT 15 + GT 13, Shiny Garage Fruit Snow Foam, Mothers Billet Polish, IPA, Vallet Pro Dionysus Trim Glitz i pewnie jeszcze coś ... kilogramy fibr, FD, aplikatory Megsa, pady Urban niebieski ultra cut, biały wafel twardy, żółty wafel średni, czarny karbowany finishowy miłego oglądania https://docs.google.com/folder/d/0B37fzKJNiV-8dGtxVmlEVnZ4a1E/edit?pli=1 ---------- Post dopisany at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany at 23:22 ---------- BTW wystarczy wyświetlić pierwszą fotkę a potem kursorem w dół, to moje pierwsze udostępnianie z dysku Google :/
Bieniek Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 To trzeba będzie wypróbować pasty scholla. Jakie pady najlepiej do nich?Też scholla? Pobawiłem się ostatnio Gloria i w porównaniu do Epoci, którą posiadam to niebo, a ziemia. Tak mi się spodobało, że zamówiłem.
Gracjan Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 vario, praca super Ciągle się waham między Menzerna a Scholl na przyszły sezon no ale chyba jednak Scholl w takim razie wygra
wladi Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 No i jak zawsze pełna profeska ale Bartek skąd Ty bierzesz jeszcze czas na zdjęcia:kox:
Rekomendowane odpowiedzi